Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

"Integració i inclusió significa escoltar les comunitats de migrants" Johansson

publicat

on

La Comissió Europea ha llançat (24 de novembre) el seu darrer document Pla d'Acció sobre integració i inclusió per al període 2021-2027. El pla d’acció promou la inclusió per a tothom, reconeixent les barreres que poden dificultar la integració. 

Es basa en el principi que la integració inclusiva requereix esforços tant de la persona com de la comunitat d'acollida i estableix noves accions basades en els èxits del pla d'acció anterior del 2016. El nou enfocament també examina com les comunitats d'acollida poden ajudar els migrants a integrar-se .

La comissària d'Afers Interns, Ylva Johansson, va dir: "Els migrants som" nosaltres ", no" ells ". Tothom té un paper a fer perquè les nostres societats siguin cohesionades i pròsperes. La integració i la inclusió significa escoltar les comunitats de migrants i garantir que tothom pugui gaudir dels drets La integració inclusiva està donant les mateixes eines i el mateix suport necessaris per contribuir a la societat, de manera que els migrants puguin assolir tot el seu potencial i que les nostres societats es beneficiïn de la seva força i habilitats ".

En el Pacte sobre migració i asil, la UE subratlla que la integració i la inclusió amb èxit és una part essencial d’una política migratòria i d’asil ben gestionada i eficaç. 

El pla d'acció proposa un suport específic i personalitzat que tingui en compte els reptes específics de diferents grups migrants, com ara el gènere o els antecedents religiosos. 

Economia

Embotits a la Ruta de la Seda

publicat

on

El vincle entre els embotits i la Ruta de la Seda pot semblar superficial en el millor dels casos, però tots dos, a la seva manera, posen de manifest la importància del comerç, sobretot amb la pandèmia en curs que desencadena tendències proteccionistes. Els embotits van ser una víctima indirecta dels problemes transfronterers que van seguir l’acord del Brexit signat la nit de Nadal.

Tot i que el nou acord permet el comerç sense aranzels, Stonemanor, una botiga de queviures britànica a Bèlgica que lliura fins a 20,000 productes alimentaris i altres articles del seu magatzem de Norfolk al Regne Unit, va descobrir que es tracta d'un "camp de mines" per passar tota la legislació i l'argot jurídic.

Les noves normes post-Brexit diuen que està prohibit portar aliments que contenen carn o productes lactis a la UE, fins i tot per a ús personal. Des de llavors, la prohibició d’exportar bangers britànics ha provocat que els clients preocupats sol·licitin Stonemanor sobre els seus futurs subministraments d’embotits.

En una escala lleugerament diferent, la Iniciativa del Cinturó i la Carretera (BRI) és una estratègia de desenvolupament gegantina proposada pel govern xinès que se centra en la connectivitat i la cooperació entre els països euroasiàtics.

El que l’humil embotit i l’ambiciós projecte BRI comparteixen en comú és el paper que juga el comerç en una economia global que depèn de les cadenes de subministrament mundials.

El eurodiputat holandès del RE, Liesje Schreinemacher, membre de la comissió de comerç internacional del parlament europeu, va dir a aquest lloc: "En relació amb la política comercial, les relacions comercials amb dos dels socis comercials mundials més importants seran els principals per a la UE en els propers anys". : els EUA i la Xina ".

La iniciativa Belt and Road Initiative (BRI) va ser presentada el 2013 pel president de la Xina, Xi Jinping. Fins al 2016 es coneixia com a OBOR: "One Belt One Road". La majoria de la gent n’ha sentit a parlar a causa dels grans projectes d’infraestructura a més de 60 països al llarg de les dues rutes per terra - formant el Cinturó Econòmic de la Ruta de la Seda - i per mar - formant la Ruta de la Seda Marítima. De fet, existeixen dues rutes més: la Ruta de la Seda Polar i la Ruta de la Seda Digital.

Hi ha diferents punts de vista sobre els BRI dels responsables europeus d’opinió i de política, però tots coincideixen que el BRI tindrà un gran impacte en l’ordre polític i econòmic mundial.

Una font de la Cambra de Comerç Belga-Xinesa (BCECC) va dir que diversos experts preveuen que, gràcies a aquests projectes d’infraestructura, els costos comercials dels països que participen en el projecte es reduiran significativament, cosa que provocarà un creixement comercial superior al 10%.

A través de la BRI, el govern xinès pretén accelerar la integració econòmica dels països de la Ruta de la Seda i impulsar la cooperació econòmica amb Europa, l'Orient Mitjà i la resta d'Àsia.

Com a conseqüència, és evident que això també beneficiarà sectors en què les empreses europees són forts actors de nínxol mundial, com ara la logística, l’energia i el medi ambient, les màquines i els equips, els serveis financers i professionals, la salut i les ciències de la vida, però també el turisme. i comerç electrònic.

Actualment, ja hi ha connexions regulars de tren entre diferents centres logístics xinesos i ciutats europees, com ara ubicacions d'Anvers i Lieja en països veïns, com Tilburg (Països Baixos), Duisburg (Alemanya) i Lió (França). Aquestes línies ferroviàries de mercaderies entre Xina i Europa completen la gamma de connexions multimodals de mercaderies disponibles a Europa (aèria i marítima), cosa que permet a les empreses escollir la solució logística més adequada per al seu negoci.

Una part important de la iniciativa Belt and Road és també la ruta de la seda digital.

Avui en dia, el comerç digital i el comerç electrònic s’estan convertint en una part inseparable de l’economia global. Per exemple, el desembre del 2018 Alibaba va anunciar que construiria el seu centre logístic per a Europa a l’aeroport de Lieja.

Aquest assoliment no es pot sobrevalorar: ha convertit Bèlgica en la seu europea de la Ruta de la Seda Digital, reforçant encara més les bones relacions entre la Xina i Bèlgica i oferint oportunitats úniques per al comerç electrònic a moltes empreses belgues.

En una entrevista amb aquest lloc web, Anna Cavazzini, presidenta de la comissió del mercat interior i protecció del consumidor del Parlament Europeu i membre substitut de la comissió de comerç internacional, subratlla la importància de les normes per al comerç.

Va dir: "Els acords comercials no només consisteixen a negociar més frigorífics o cargols a tot el món: funcionen com a constitucions econòmiques superiors a la legislació nacional o de la UE, configurant els intercanvis econòmics a la llarga amb regles que les nostres indústries i governs seguiran durant dècades per Per això, hem d'assegurar-nos que tots els nostres acords, ja siguin futurs o existents, compleixin el Tracte Verd Europeu i els nostres objectius de sostenibilitat ".

Sobre els acords comercials de la UE amb altres països, diu: "Quan les normes comercials no estan ben dissenyades, els acords comercials tanquen les nostres societats en un model econòmic insostenible. L'acord entre la UE i el Mercosur n'és un clar exemple, ja que augmentarà les exportacions de carns i altres productes agrícoles a la UE, cosa que provocarà un augment significatiu de la deforestació a la regió, mentre que exportarem més cotxes, productes químics i màquines. Els compromisos obligatoris per lluitar contra la desforestació i el canvi climàtic serien claus ".

En abordar l'acord UE-Regne Unit, el diputat va dir: "L'acord de París ha d'establir el marc per a tot el comerç. En aquest sentit, l'acord sobre les futures relacions de la UE amb el Regne Unit es pot convertir en el pla per als futurs acords comercials. la primera vegada, les normes ambientals i socials seran aplicables, cosa que fins ara la Comissió Europea va afirmar que no era possible: la UE sempre ha de deixar clar que l'accés al mercat únic mai no pot anar junt amb el dumping estàndard.

"Només mitjançant el mercat únic com a instrument per afavorir la transformació de la nostra economia i aplicant els nostres estàndards a les importacions, el comerç pot contribuir a fer front a la crisi climàtica".

Ella afirma que les negociacions actuals UE-Nova Zelanda ofereixen una oportunitat per a un comerç més favorable al clima "ja que Nova Zelanda està oberta a normes de sostenibilitat aplicables, a un impost fronterer amb el carboni i fins i tot a abordar els subsidis als combustibles fòssils".

"Tot i així, segons els informes, fins ara la UE ha rebutjat totes les propostes climàtiques fetes pels negociadors de Nova Zelanda. Queda per veure si la UE aprofitarà aquesta oportunitat de política comercial per seguir els seus compromisos amb el Tracte Verd ".

Sobre les relacions comercials UE-EUA, Schreinemacher diu: “Hem vist caure la temperatura sota l’administració de Trump. Però espero que amb aquesta administració de Biden tinguem el nostre aliat i soci transatlàntic de tornada i a punt per cooperar i afrontar els reptes globals actuals. Per descomptat, la nostra relació no es restaurarà màgicament d’un dia per l’altre i hem de ser realistes i veure les coses pel que són. Però no hauríem de perdre temps per reconstruir els ponts cremats i espero que els Estats Units s’uneixin a nosaltres en els nostres esforços per promoure el multilateralisme, el comerç basat en normes, proporcionar seguretat i lluitar contra el canvi climàtic. Tinc la il·lusió que veurem una disminució dels conflictes comercials i crec que cal cooperar en temes nous, com ara la regulació de les empreses de grans tecnologies o treballar en els estàndards mundials d'IA ".

Abordant les preocupacions sobre les normes comercials, el Parlament Europeu, el 20 de gener, va adoptar noves normes que permeten a la UE utilitzar contramesures en conflictes comercials quan es bloquegi l'arbitratge.

L’enfortiment de l’anomenada normativa d’aplicació permet a la UE protegir els seus interessos comercials contra els socis que actuïn il·legalment. A partir d’ara, la UE pot introduir contramesures quan obtingui una resolució favorable d’un grup de resolució de conflictes de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) o en acords bilaterals i regionals, quan l’altra part no cooperi en l’adjudicació del conflicte.

L'eurodiputada Marie-Pierre Vedrenne (Renew, FR), ponent del Parlament sobre la qüestió, va dir: "Aquest reglament deixa clar que el comerç internacional es basa en normes que tothom ha de respectar. Ningú està exempt d’aquestes normes.

“Europa continua seguint el sistema multilateral i les normes de l'OMC. Tot i així, el mecanisme internacional de resolució de conflictes encara està bloquejat. La UE disposa ara d’una altra eina creïble, eficient i ambiciosa per reforçar les seves polítiques comercials i garantir la seva autonomia estratègica. Ara esperem que la Comissió introdueixi ràpidament una mesura per contrarestar i dissuadir els intents coercitius de tercers països ".

Després de sortir del bloc, el Regne Unit és classificat ara per la UE com a tercer país i l’acord sobre el Brexit ha provocat nombrosos problemes relacionats amb el comerç.

Per exemple, l'Associació Britànica de Processadors de Carn està rebent un nombre creixent de trucades d'empreses càrnies que posen de manifest la gran quantitat de problemes que han estat experimentant a les fronteres; problemes que ara provoquen una greu i sostinguda pèrdua de comerç amb la UE, el principal soci exportador del Regne Unit.

Juntament amb els productes del mar, la carn fresca és un dels productes peribles més crítics amb el temps. Cada hora que es retarda una càrrega de camió de camions augmenta la possibilitat que aquesta comanda es redueixi en el preu, es cancel·li i es retorni o, en els casos més greus, es llenci i acabi a l'abocador.

Nick Allen, conseller delegat de BMPA, descriu un problema comú: "Un dels nostres membres va informar l'11 de gener que tenia 6 càrregues de producte [valor al voltant de 300,000 lliures esterlines] tot esperant despatx duaner a la República d'Irlanda. En aquell moment, una d’aquestes càrregues estava a punt de ser retornada a l’empresa transformadora després d’esperar 5 dies per obtenir l’autorització. Els conductors han estat informant de llargs retards mentre esperen que HMRC processi els documents duaners ”.

"Demanem que es modernitzi i digitalitzi l'actual sistema de duanes i certificacions, ja que el sistema existent en paper és una relíquia del segle passat i simplement no és adequat per al propòsit. Mai no es va dissenyar per fer front al tipus de cadena de subministrament integrada i justa a temps que hem acumulat durant els darrers 40 anys i, si no es soluciona ràpidament, serà el que comenci a desmantellar el comerç europeu que han lluitat les empreses britàniques. tan difícil de guanyar ”.

Va dir que durant les dues primeres setmanes de gener la majoria de les empreses van reduir deliberadament el comerç que fan amb la UE i Irlanda del Nord a un nivell molt baix (de mitjana el 20% dels volums normals). Va ser així perquè van poder provar provisionalment el nou sistema. Però fins i tot en aquests baixos volums, hi ha hagut retards catastròfics per als productes peribles, diu.

Un altre problema és la manca d’un òrgan d’apel·lació de l’OMC, l’autoritat multilateral per decidir sobre conflictes comercials.

Per això, era imprescindible actualitzar el Reglament d’aplicació de la UE, diu Bernd Lange, eurodiputat sènior, president del comitè de comerç.

L’instrument actualitzat permet a la UE suspendre les concessions comercials o imposar contramesures al final del procediment de resolució de conflictes, fins i tot si els països socis intenten explotar la situació de l’OMC (i apel·lar els casos al buit).

Va dir: "La nova regulació permetrà a la UE defensar millor els seus interessos".

L'eurodiputada del PPE, Anna-Michelle Asimakopoulou, adverteix que assegurar l'autonomia estratègica d'Europa "en un món cada vegada més inestable ha de ser una prioritat absoluta".

Afegeix que el nou Reglament d'aplicació "permetrà a la UE defensar-se quan tercers països, com la Xina o els Estats Units, adopten unilateralment restriccions d'accés al seu mercat i simultàniament bloquegen el procés de resolució de conflictes de l'OMC".

"La UE serà capaç de contraatacar mitjançant l'ús de drets de duana i restriccions quantitatives a la importació o exportació de mercaderies i mesures en matèria de contractació pública".

Un altre comentari prové de l'exministre europeu al Regne Unit, Denis MacShane, que va dir a aquest lloc web: "El comerç està atrapat entre, d'una banda, pels comerciants ultra-lliures, que justificaven l'esclavitud en el passat i els treballadors de la botiga d'avui, a més de girar ulls grossos a la tortura i empresonaments massius a la Xina que eren anteriors a la qüestió uigur - i als proteccionistes com ideòlegs de Donald Trump i del Brexit que rebutgen el comerç amb el soci comercial més gran del Regne Unit en nom de la identitat nacional. Com més comerç i competència millor hauria de ser la regla general, però els alts sacerdots de Davos d’una globalització incontrolada i socialment incomprensible han ignorat els crits d’ajut de les comunitats que han quedat enrere ”.

L'exdiputat laborista va afegir: "El comerç no es pot desconnectar de la societat i el repte ara és connectar la maximització del comerç amb la creació de societats millors, més justes i sensibles al medi ambient".

En un problema que es fa ressò de la situació de salsitxes de Stonemanor, els funcionaris de duanes holandesos han estat filmats confiscant sandvitxos i altres aliments als passatgers d’un transbordador de Gran Bretanya, culpant de les noves normes comercials posteriors al Brexit. Al desembre, el govern britànic va donar l’exemple dels entrepans de pernil i formatge com a aliment que no podia creuar al continent després que l’1 de gener la Gran Bretanya abandonés formalment les normes comercials de la UE.

Sam Lowe, del Centre per a la Reforma Europea, un grup de reflexió, diu que l'Acord de Cooperació i Comerç (TCA) entre la UE i el Regne Unit elimina els aranzels i les quotes (a condició que els productes exportats compleixin les regles dels criteris originals de l'acord), però fa poc per facilitar el comerç de serveis o negar la necessitat de nova burocràcia i controls a la frontera.

"Però això s'esperava: un cop el govern del Regne Unit va donar prioritat a l'autonomia reguladora, posant fi a la llibertat de moviments i aconseguint la lliure política de comerç, la seva ambició econòmica es va limitar a un acord comercial amb la UE similar al que el bloc té amb Canadà i Japó (almenys per a Gran Bretanya; Irlanda del Nord manté una relació comercial més profunda amb el bloc segons els termes de l'Acord de retirada) ".

Lowe diu: "També us podríeu imaginar que el Regne Unit volgués revisar la qüestió dels controls fronterers de productes d'origen animal, simplement per reduir la càrrega imposada als comerciants que naveguen per la nova frontera comercial interna entre Gran Bretanya i Irlanda del Nord".

A banda del Brexit, la UE ha estat segurament ocupada darrerament a l’hora d’aconseguir acords comercials. Més recentment, el novembre passat, es va signar un nou acord UE-EUA per eliminar els drets de duana sobre determinats productes europeus i americans.

En el context de les tensions comercials entre la UE i els Estats Units, aquest acord marca una marca positiva com a primer acord de reducció aranzelària entre la UE i els Estats Units en més de 20 anys. A més, entra dins de les normes de l'OMC i el comerç basat en regles i el diputat europeu Liesje Schreinemacher diu: "Aquest mini-acord presenta un pas positiu cap a una major cooperació entre la UE i els EUA".

L’abril de 2019, la UE també va signar un nou Acord de col·laboració econòmica amb el Japó, un moment de referència per al comerç mundial i la zona de lliure comerç més gran del món.

"La gran majoria dels 1 milions d'euros de drets pagats anualment per les empreses de la UE que exporten al Japó i viceversa van ser eliminats immediatament, cosa que va ajudar a augmentar el comerç entre les dues parts fins a prop de 36 milions d'euros", va dir el director general de BusinessEurope, Markus J Beyrer.

Actualment, la UE intenta aconseguir un acord comercial similar amb Austràlia i el president del consell, Charles Michel, diu que "la conclusió oportuna d'aquest acord crearia oportunitats de creixement, aprofundiria la integració econòmica i reforçaria el nostre suport compartit als acords comercials basats en normes".

Destaca el "compromís de la UE amb un comerç obert i just i subratlla la necessitat de donar suport al sistema comercial multilateral basat en normes i fer-lo apte per als reptes actuals".

En altres llocs, Luisa Santos, directora de relacions internacionals de BUSINESSEUROPE, adverteix de l’augment de les tensions comercials, dient: “Tenim una economia global que depèn de les cadenes de subministrament mundials. Els proveïdors estan dispersos arreu del món i no només en un país o regió. Els països han d’importar per poder exportar. L’augment dels drets sobre les importacions suposa sobretot un cost addicional per als consumidors, tant dels ciutadans com de les empreses.

“Les empreses europees tenen grans inversions als EUA i a la Xina. Una guerra comercial entre els EUA i la Xina també és dolenta per a les nostres empreses.

"Per l'altre extrem que reconeixem, algunes de les queixes que els EUA tenen contra la Xina són vàlides i mereixen ser discutides i tractades. Europa ja ha dit que està preparada per treballar amb els Estats Units i altres socis com el Japó. Però hem de treballar junts i no l’un contra l’altre ”.

Aquest és un dels objectius de la Belt and Road Initiative (BRI), una visió ambiciosa d’un món remodelat, interdependent i estretament connectat.

En comentar sobre la Ruta de la Seda digital, Luigi Gambardella, president de la ChinaEU Business Association, va dir que això (digital) té el potencial de ser un jugador "intel·ligent" a BRI, cosa que fa que la iniciativa sigui més eficient i respectuosa amb el medi ambient.

Els enllaços digitals també connectaran la Xina, el mercat de comerç electrònic més gran del món, amb altres països implicats en la iniciativa, assenyala.

Antigament, els països competien per la terra, però, avui en dia, la nova "terra" és la tecnologia ".

La indústria digital, incloses les xarxes mòbils de cinquena generació, es troba entre les àrees més prometedores per a la cooperació entre Europa i la Xina com a part de la iniciativa Belt and Road, segons l'Associació Empresarial ChinaEU.

Utilitzant la xarxa ferroviària Xina-Europa, una part crucial de la iniciativa Belt and Road, els minoristes en línia han reduït el temps de transport de subministraments d'automòbils a Alemanya al sud-oest de la Xina en comparació amb les rutes marítimes. Ara només triguen dues setmanes.

Ara la Xina disposa de serveis de transport exprés a 28 ciutats europees. Des del març del 2011 s’han realitzat més de 3,500 viatges i s’espera que la xifra pugi a 5,000 aquest any.

El 2020, el volum de comerç a través del comerç electrònic transfronterer representarà el 37.6 per cent de les exportacions i importacions totals de la Xina, cosa que el converteix en una part important del comerç exterior de la Xina, segons prediu l’agència de recerca CI Consulting.

La cooperació transfronterera sobre comerç electrònic ha apropat la Xina i els països implicats en la iniciativa Belt and Road, i els beneficis s’estendran no només per al comerç, sinó també per a sectors com Internet i el comerç electrònic, segons un DT Caijing. Informe de recerca de Ali.

Tant el comerç transfronterer físic com virtual depèn del processament ràpid de la documentació i dels pagaments segurs. S’han desenvolupat mètodes innovadors de processament de punta a punta que utilitzen tecnologia digital i s’estan convertint en àmpliament acceptats i utilitzats per les empreses que comercialitzen transfrontereres.

LGR Global és una d’aquestes empreses que ofereix solucions de punta a punta al llarg del cinturó i la carretera mitjançant la tecnologia blockchain.

El seu conseller delegat, Ali Amirliravi, va dir a Reporter de la UE: "No podríem estar més entusiasmats amb les oportunitats de desenvolupament de negocis cooperatius que el BRI està introduint, estem realment a la vora d'un nou paradigma en el comerç. La clau per a un creixement sostenible a llarg termini serà la implementació de plataformes i piles tecnològiques que compleixin la tasca de digitalitzar, optimitzar i afegir transparència als processos i canalitzacions de documentació que constitueixen el comerç internacional i el finançament comercial. Aquest és precisament l’objectiu de la solució LGR Global ".

A part del comerç en línia, Jane Sun, CEO de Ctrip, l'agència de viatges en línia més gran de la Xina, Ctrip, creu que hi ha un mercat enorme per al turisme en línia entre la UE i la Xina.

Va dir: "Ctrip ampliarà la cooperació internacional amb socis italians i està preparada per ser el" Marco Polo "de la nova era, actuant com a pont d'intercanvi cultural entre Itàlia i la Xina".

Ctrip va signar recentment un acord estratègic amb ENIT, el Consell Nacional de Turisme italià.

Ella diu: “Itàlia era el destí de l’antiga Ruta de la Seda i és un membre important de la Iniciativa del Cinturó i la Carretera. La nostra cooperació desencadenarà millor el potencial de les dues indústries turístiques, crearà més llocs de treball i aportarà més beneficis econòmics.

“El turisme és la forma més senzilla i directa de millorar els intercanvis entre persones. Pot construir un pont entre la Xina i els països al costat de la regió de Belt and Road, així com altres països del món ".

Tot i la pandèmia, Thilo Brodtmann, director de l'Associació de la Indústria d'Enginyeria Mecànica, diu que és vital que el comerç mantingui les fronteres obertes.

"Les convocatòries de tancament de fronteres, que tornen a sorgir cada cop més en alguns estats membres de la UE, han de ser enterrades el més aviat possible. En la primera onada de la pandèmia, vam haver d'aprendre dolorosament que les fronteres tancades afecten les cadenes de valor centrals i poden liderar als colls d'ampolla en béns i serveis importants ".

De cara al futur, l’eurodiputat Schreinemacher comenta les relacions UE-Xina i diu que el Parlament Europeu haurà d’examinar de prop l’acord d’inversió amb la Xina abans de prendre cap decisió.

Afegeix, "la Xina és actualment un soci comercial important, però a part del seu calendari, aquest acord planteja moltes preguntes. Em preocupa especialment l’aplicació d’aquest acord.

"Crec que la votació d'aquest acord serà una de les decisions més importants sobre qüestions comercials que prendrà el Parlament l'any vinent".

 

 

Seguir llegint

EU

Kyriakides demana a Astra Zeneca que respecti els terminis de lliurament de la seva vacuna

publicat

on

En resposta a l’anunci d’AstraZeneca que esperaven produir dèficits en el lliurament de la vacuna COVID-19, la comissària de Salut Stella Kyriakides ha escrit a AstraZeneca subratllant la importància de complir els calendaris de lliurament establerts en el seu acord amb la UE. 

Kyriakides va reiterar a la carta que l’augment de la capacitat de producció s’ha de produir simultàniament amb la realització d’assaigs clínics per garantir la disponibilitat de les vacunes el més ràpidament possible. L’Agència Europea de Medicaments (EMA) encara no ha donat la seva autorització, un punt que ha provocat les crítiques dels estats de la UE. El seu portaveu va dir que l’augment de la producció era una premissa important del contracte. 

El tema es debatrà en una reunió del consell d'administració integrada per la Comissió Europea, els estats membres i l'empresa avui (25 de gener), on es deixarà clar que la UE espera que es compleixin les obligacions contractuals. 

El portaveu principal de la Comissió Europea, Eric Mamer, va afegir que el president de la Comissió Europea havia parlat amb el conseller delegat d'AstraZeneca, on va recordar-li que la UE ha invertit quantitats importants per augmentar la producció. No obstant això, també va reconèixer que els problemes de producció poden aparèixer amb una vacuna complexa.

Tot i els problemes publicitaris de subministrament del fabricant de vacunes AstraZeneca, el diputat europeu Peter Liese (PPE, DE) va dir: "L'anunci d'AstraZeneca de reduir el subministrament previst per a la UE de 80 a 31 milions de dosis en el primer trimestre no ha de ser ni serà l'últim [...] aparentment estan lliurant a altres parts del món, inclòs el Regne Unit sense demora. La dèbil justificació que hi ha dificultats a la cadena de subministrament de la UE, però no a cap altre lloc, no conté aigua, ja que és clar que no problema per aconseguir la vacuna del Regne Unit al continent. 

“L'empresa no pot estar interessada a danyar permanentment la seva reputació al mercat únic més gran del món. Molts de la companyia semblen avergonyits per l’assumpte. És per això que espero un canvi en els plans de lliurament de la UE en les properes hores i un accelerat. Tanmateix, fins i tot els 31 milions de dosis suposarien una millora significativa de la situació a la UE ".

Seguir llegint

EU

El ministre demana sancions del tipus Magnitsky en resposta a la detenció de Navalny per part de Rússia

publicat

on

La reunió de ministres d'Afers Exteriors europeus avui (25 de gener) discutirà la situació a Rússia. En arribar a la reunió, el ministre d'Afers Exteriors de Lituània, Gabrielius Landsbergis, va dir que la UE necessitava enviar un missatge clar i decisiu que la detenció de Navalny i les detencions posteriors a les manifestacions del dissabte (23 de gener) a Rússia no són acceptables. Landsbergis demana l'ús de les sancions globals del tipus "Magnitsky". 

La UE ja ha condemnat la detenció del polític de l'oposició rus Alexei Navalny en tornar a Moscou (17 de gener) i ha demanat la seva llibertat immediata, així com l'alliberament de periodistes i ciutadans que van ser detaliats en tornar a Navalny a Rússia. La UE també ha reclamat la politització del poder judicial a Rússia. 

La Unió Europea ja ha condemnat l'intent d'assassinat, mitjançant una intoxicació mitjançant Alexei Navalny, mitjançant un agent nerviós químic militar del grup Novichok, al qual va respondre imposant mesures restrictives a sis persones i una entitat. La UE ha demanat a les autoritats russes que investigin urgentment l’intent d’assassinat de Navalny amb total transparència i sense més demora i que cooperin plenament amb l’Organització per a la Prohibició d’Armes Químiques (OPAQ) per garantir una investigació internacional imparcial.

Sembla que la UE sol·licitarà l'alliberament immediat de Navalny i d'altres, abans d'una possible visita de l'alt representant de la UE Josep Borrell a Rússia abans d'imposar sancions.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències