Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Per què la LCIA és més necessària que mai

publicat

on

Per molt que l’acord del Brexit a l’últim moment es considerés un èxit a l’hora d’evitar l’esclat descontrolat del Regne Unit fora de la UE, el diable està en els detalls, ja que molts problemes només es produeixen lentament. fent-se evident amb el pas del temps. El cas en qüestió és la clàusula, inclosa en l’acord, que Brussel·les pot imposar aranzels a Londres si els legisladors de la UE tenen motius raonables per creure que el Regne Unit ofereix a les seves empreses un avantatge injust. Tot i que Boris Johnson ha elogiat l’acord com a garant de la sobirania britànica, el fet que Londres es vegi obligada a complir les normes europees o a afrontar-ne conseqüències probablement demostrarà un punt d’àmplia fricció en el futur, escriu Graham Paul.

No està clar quant de temps estarà disposat o capaç el Regne Unit d’adherir-se a aquest principi d’equitat. El que ja és evident, però, és que les disputes resultants necessitaran mecanismes d’arbitratge internacional segurs i fiables acceptats tant per la UE com pel Regne Unit. Tot i que Londres i Brussel·les han esbossat els plans per establir un òrgan separat per fer complir l’acord del Brexit, les disputes transfrontereres entre actors privats es poden traslladar a fòrums com el London Court of International Arbitration (LCIA) per evitar incerteses relacionat amb la forma que adoptarà el règim d'aplicació posterior al Brexit. Gràcies a la seva independència del sistema jurídic o govern de qualsevol país, és probable que l’arbitratge internacional creixi a grans trets en els propers anys.

Malauradament, la LCIA ha patit en els darrers anys vents frontals populistes que pretenen minar la seva autoritat i danyar la seva posició internacional. En un cas particularment greu, el govern de Djibouti desafia un dels seus judicis amb el dubtós nom de la sobirania nacional. Tot i que Djibouti no és la primera nació a fer el pas dràstic de qüestionar l’autoritat de la LCIA -Rússia es va negar a reconèixer el guardó en el ple cas polític de Yukos- el fet que un petit país africà pogués sortir-se’n podria molt bé d’altres a seguir el mateix.

El cas en qüestió va començar el 2018, quan el govern de Djibouti es va apoderar de la Doraleh Container Terminal SA, una empresa conjunta al port de Doraleh de Djibouti, entre l’operador portuari mundial DP World i Djibouti, amb seu a Dubai, i unilateralment. es va acabar Contracte de DP World per executar la terminal. En resposta, DP World va presentar reclamacions davant la LCIA, que poc després va dictaminar contra Djibouti, argumentant que la confiscació del port era il·legal i que la concessió de 30 anys de DP World no es podia acabar unilateralment.

Tot i que la sentència hauria d’haver acabat definitivament la qüestió, Djibouti no ha reconegut mai la sentència i, des de llavors, ha continuat negant-se a fer-ho. Fins ara, la LCIA ha governat sis vegades a favor de DP World, tots els quals han estat ignorats pel president de Djibouti, Ismail Omar Guelleh terrenys que la sentència arbitral qualifica suposadament "la llei d'un estat sobirà com a il·legal". En una línia similar, un premi LCIA de $ 533 milions en indemnitzacions i drets impagats que deu Djibouti a DP World no ha estat atesa pel mateix motiu, fins i tot amb el país demanant el seu propi Tribunal Suprem per anul·lar la sentència LCIA.

Aquest comportament no és un bon auguri per a la capacitat de la LCIA de guanyar pes en els assumptes internacionals. L’aplicació de la legislació nacional per part de Djibouti sobre els procediments jurídics internacionals establerts sobre la dèbil justificació de la sobirania nacional és un perillós precedent.

No obstant això, si l’incompliment de Djibouti de la pràctica jurídica internacional ja suposa un greu desafiament per a l’arbitratge internacional, un error recent de la pròpia LCIA va suposar el risc de ser armat encara més per altres règims que busquen excuses fàcils per no respectar les resolucions del tribunal. De fet, tal com es va revelar el desembre de 2020, la LCIA es va convertir en un estrambòtic exemple d’un tribunal que va admetre cometre un error en el càlcul d’un laude en un cas d’arbitratge, només per negar-se a canviar el resultat de la seva sentència.

El cas va implicar Mikhail Khabarov, un home de negocis rus, que el 2015 havia aconseguit l’opció d’adquirir el 30 per cent a la holding Delovye Linii GK per 60 milions de dòlars. No obstant això, quan es va produir l'acord, Khabarov va presentar una reclamació per danys i perjudicis a la LCIA, que havia de calcular la quantitat exacta de danys soferts pel rus basat sobre la diferència entre el valor real de l'acció del 30 per cent de la companyia i el preu de l'opció de 60 milions de dòlars.

El gener de 2020, la LCIA va atorgar a Khabarov una indemnització de 58 milions de dòlars, segons va resultar, una enorme sobrevaloració com a resultat d’un “errada d’error de càlcul”Que es va produir quan el grup responsable de la LCIA havia afegit el valor dels passius tributaris històrics en lloc de restar-lo. Amb el valor real més proper a $ 4m, l'Audiència anglesa va ordenar a la LCIA que esmenés el dany, cosa que el tribunal d'arbitratge es va negar amb vehemència a argumentar que l'import original seguia en línia amb la intenció d'atorgar una indemnització justa al reclamant.

Aquest darrer cas ha suscitat un debat completament separat sobre els models utilitzats per calcular els danys i perjudicis en qüestió, tot i que mai no es va posar en dubte la premissa que s’haurien de pagar els danys –fins i tot després d’aquest error clerical–. També s’accepta àmpliament que errors com aquests són una funció de la fallibilitat humana davant procediments molt complexos. No obstant això, si bé es poden prendre mesures correctores, sembla que poc es pot fer quan tot un país es nega a aplicar una decisió de la LCIA.

En aquest sentit, hi ha pocs dubtes que l’absoluta desconsideració de Djibouti cap a la LCIA suposa una amenaça molt més gran per a la seva credibilitat. En un entorn internacional basat en normes, el rebuig d’aquestes normes és el primer pas per provocar el seu col·lapse. Si es vol preservar la influència de la LCIA, cal esperar que cap altre país no segueixi aquest camí. En moments com aquests, es necessita una institució com la LCIA com mai abans.

EU

La nova coalició llança una campanya per la sobirania de dades ara

publicat

on

Avui (21 de gener), una coalició d’empreses tecnològiques amb seu a Europa, institucions de recerca i organitzacions sense ànim de lucre ha anunciat el llançament de Data Sovereignty Now (DSN), una campanya que pressionarà els responsables polítics europeus a tots els nivells per garantir que el control de les dades queda en mans de les persones i organitzacions que les generen. El tema es fa cada vegada més urgent a mesura que les polítiques entorn de l’economia digital i l’arquitectura de dades d’Europa comencen a consolidar-se.

"La sobirania de les dades realinearà el" equilibri entre els beneficis de les dades "i crearà un nivell de joc en l'economia digital actual", va dir Lars Nagel, conseller delegat de la International Data Spaces Association i un dels iniciadors de Data Sovereignty Now. "Això estimularà nous creixement comercial, competència més sana i innovació vibrant. Creiem que la Comissió Europea hauria de fer un pas endavant decisiu fent de la sobirania de les dades la base de totes les iniciatives de dades a Europa ".

La coalició Data Sovereignty Now inclou NewGovernance, Freedom Lab, INNOPAY, International Data Spaces Association, iSHARE, Meeco, MyData Global, The Finnish Innovation Fund Sitra, The Chain Never Stops, TNO i la Universitat de Groningen. El grup té previst dirigir-se als responsables polítics, influencers i grups d’interès europeus per assolir el seu objectiu de garantir que les persones i organitzacions que generen dades també puguin mantenir-ne el control.

Està prevista una sòlida campanya d’activació i sensibilització, que inclou seminaris web, taules rodones i altres esdeveniments, així com una àmplia gamma de materials educatius, inclosos un lloc web i blocs, lideratge de la investigació i reflexió i discussions amb els mitjans de comunicació. El temps és ara. Actualment, la Comissió Europea prepara una nova legislació en matèria d’intercanvi de dades. Els socis de Sovereignty Data Now creuen fermament que el principi de sobirania de les dades –el dret / capacitat de les persones i les organitzacions de controlar decisivament les dades que generen– tindrà un paper fonamental no només per garantir els drets de les persones sobre les seves dades, sinó també per proporcionar estímul significatiu per a l’economia digital.

Seguir llegint

Finançar

ECR acull amb satisfacció l'acord sobre el Fons per a l'Ajut Europeu als més desfavorits

publicat

on

La segona revisió del Reglament sobre el Fons d’Ajut Europeu a les persones més desfavorides (FEAD) pel que fa a les mesures específiques per fer front a la crisi del COVID-19, permetrà als Estats membres utilitzar recursos addicionals i sol·licitar una taxa de cofinançament del 100% . 

L'equip negociador del Parlament Europeu dirigit pel president de l'EMPL, la eurodiputada de ECR, la senyora Ďuriš Nicholsonová, va arribar a un acord amb el Consell sobre la modificació del Reglament FEAD que es va adoptar durant la sessió plenària. El Fons per a l’ajut europeu als més desfavorits dóna suport als estats membres en la prestació d’aliments i assistència material bàsica a les persones que ho necessiten, que es lliura a través d’organitzacions associades. El Fons es va crear el 2014 i ajuda a 13 milions de persones a l'any, inclosos 4 milions de nens.

La presidenta d'EMPL, la senyora EMuriš Nicholsonová, saluda l'acord: "El nombre de persones que pateixen de menjar i privacions materials ha augmentat malauradament a causa de les conseqüències de la crisi del Covid-19 i són les persones més desfavorides les que s'enfronten a riscos particulars i a altres dificultats. Aquesta modificació permetrà als estats membres continuar donant suport a aquells que ho necessiten sense retards ni interrupcions ".

Des que la crisi del Covid-19 ha aprofundit en les divisions socials, les desigualtats i l’augment de les taxes d’atur, les demandes de suport del FEAD han augmentat. Per tant, tenint en compte les circumstàncies, calia adoptar mesures que reflectissin la situació actual. L'acord permetrà als estats membres utilitzar recursos addicionals per proporcionar ajuda a les persones més desvalgudes fins al 2022. Els estats membres tindran els mitjans per organitzar pagaments anticipats als beneficiaris el més aviat possible i podran sol·licitar cofinançament del 100% a el pressupost de la UE.

La relatora ombra ECR, la senyora Rafalska, va dir: "La ràpida entrada en vigor de la regulació permetrà la mobilització immediata de recursos addicionals, cosa que s'espera per a famílies amb situacions de vida difícils, persones amb discapacitat, gent granles persones sense llar i els migrants ".

Seguir llegint

Brexit

Michel Barnier ha estat guardonat amb el Premi Europeu de l'Any del Moviment Europeu Irlandès

publicat

on

Michel Barnier, cap del grup de treball de relacions amb el Regne Unit, ha rebut aquest matí (21 de gener) el premi Europeu de l’Any European Movement Ireland en una cerimònia de lliurament del premi en línia. El Premi Europeu de l'Any reconeix i ret homenatge a persones i organitzacions que han fet contribucions destacades al desenvolupament de les connexions i la relació entre Irlanda i Europa.

En acceptar el premi, Barnier va dir: "És realment un honor rebre el premi" Europeu de l'any "." Va dir: "El meu equip i jo vam estar especialment atents a les preocupacions expressades per totes les diferents parts i comunitats d'Irlanda i Irlanda del Nord [durant les negociacions UE / Regne Unit]. Vam viatjar diverses vegades a Irlanda i Irlanda del Nord, vam anar a la frontera, vam caminar pel pont de la pau a Derry / Londonderry. Sobretot vam escoltar i ens vam comprometre amb estudiants, treballadors, empresaris i comunitats rurals. Perquè el Brexit tracta sobretot de les persones ... Els records dels problemes mai no són lluny.

“Continuo creient que hem de ser patriotes i europeus: patriote et européen. Els dos van junts. Per això, preservar la unitat de la UE va ser tan important durant tot el procés del Brexit. La unitat i la solidaritat entre els països de la UE era visible a cada pas de les nostres negociacions amb el Regne Unit. Contràriament al que molts van predir en el moment del referèndum del Brexit del 2016, el Brexit no va desencadenar la fi de la Unió Europea, sinó el reforç de la seva unitat ... Junts podem construir una Europa que no només protegeixi, sinó que també inspiri ... Una Europa que continua fent-nos més forts junts. Ní neart go cur le chéile. No hi ha força sense unitat ".

DUBLÍ: 21/1/2021: Noelle O Connell, consellera delegada i Maurice Pratt, president d'EM Ireland, que acull una cerimònia virtual des de Dublín per lliurar a Michel Barnier el Premi Europeu de l'Any EM Ireland. Imatge Conor McCabe Photography.

Maurice Pratt, president del Moviment Europeu d'Irlanda, Maurice Pratt, va retre homenatge a Michel Barnier: “Durant un període llarg i difícil, Michel Barnier va intentar protegir i promoure els valors i interessos europeus alhora que treballava per mantenir una relació estreta i productiva amb el Regne Unit. L’acord assolit és positiu. Tot i que queden problemes, ha proporcionat claredat a les empreses i als ciutadans. A més, i és important, aquest acord es pot basar amb l'objectiu de garantir que la UE i el Regne Unit tinguin una relació permanent, constructiva i mútuament beneficiosa en el futur. Irlanda, com a orgullós estat membre de la UE amb la relació més estreta amb el Regne Unit, té un paper a jugar com a futur facilitador en aquest procés ".

En honor a Michel Barnier per la seva tasca per aconseguir un acord comercial entre la UE i el Regne Unit, Noelle O Connell, directora general d’EM Ireland, va dir: “Aquest premi reconeix a persones i organitzacions que han fet contribucions excepcionals al desenvolupament de les connexions i la relació entre Irlanda i Europa. Promoure aquest major compromís entre els països i pobles d’Europa és una cosa que Barnier ha perseguit amb distinció al llarg de la seva carrera. Mai no ha defugit del seu compromís amb la salvaguarda, la protecció i la defensa de la integritat i els valors de la Unió Europea i, en fer-ho, ha protegit els interessos d'Irlanda durant tot el procés del Brexit ".

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències