Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La Comissió Europea i el BCE llançaran un projecte d'euro digital

Colin Stevens

publicat

on

Esteu a punt per utilitzar una "cartera digital"? Per als no iniciats, es refereix a una moneda virtual que es vol complementar amb l’efectiu de la cartera de les persones. Els banquers centrals de la zona euro s’inclinen cap a la implantació de l’anomenat euro digital a finals d’aquest any. L’euro digital serà una forma electrònica de diners del banc central, destinada a ser accessible per a tothom. El nou instrument de pagament és només una part d’una revolució que s’està produint actualment en el món a vegades ombrívol de les criptomonedes.

Aquests van des de monedes criptogràfiques i estables fins a fitxes criptogràfiques.

Els ministres de finances de la Unió Europea esperen robar una marxa contra la resta del món amb el llançament no oficial, possiblement ja a la primavera, d’un euro digital.

Això, en part, té com a objectiu contrarestar el projecte Diem, una moneda digital amb un sol dòlar. Diem, que significa "dia" en llatí, està recolzat pel gegant de les xarxes socials Facebook i 26 empreses més que tenen previst llançar el servei de pagaments aquest any.

Les figures polítiques de la UE han instat a una acció ràpida per fer coincidir la Xina i altres bancs centrals que també estan considerant versions virtuals dels seus diners.

L’euro digital és un projecte complex que facilitaria els pagaments però que també podria sacsejar les bases del sistema financer. També assumiria la influència mundial del dòlar nord-americà en el sector.

Un euro digital vol ser un suplement de l’efectiu físic i no un substitut de l’efectiu físic i no implica que desapareguin els bitllets i les monedes.

Té com a objectiu tenir en compte la digitalització, els canvis ràpids en el panorama dels pagaments i l’aparició de criptoactius.

El debat sobre un euro digital, però, ha centrat fermament els problemes relacionats amb les criptomonedes.

Facebook va ser un dels primers blocs amb el seu anunci el passat estiu del projecte per llançar la seva pròpia moneda digital (inicialment anomenada Libra, però des que es va canviar el nom de Diem)

Alguns bancs centrals, inclosos Suècia i la Xina, ara estan treballant en versions digitals de les seves pròpies monedes.

La comissió i el BCE esperen llançar un projecte d'euro digital cap a mitjans del 2021.

"Aquest projecte respondria a qüestions tècniques i de disseny clau i proporcionaria al BCE les eines necessàries per estar preparat per emetre un euro digital si es pren aquesta decisió", afirmen les dues institucions en un comunicat conjunt. 

Un portaveu de la Comissió va dir que encara es tractaven una sèrie de "qüestions polítiques, legals i tècniques".

El novembre del 2020, el BCE va llançar una consulta pública sobre la introducció d’un euro digital com a moneda digital del banc central. Es tracta d’una oportunitat perquè les persones expressin les seves prioritats, preferències i preocupacions sobre l’emissió d’un euro digital com a central moneda digital bancària i mitjans de pagament a la zona de l'euro.

Fabio Panetta, membre del comitè executiu del BCE, va escriure recentment a l’eurodiputada Irene Tinagli, presidenta de la Comissió d’Afers Econòmics i Monetaris (ECON) del Parlament Europeu, sobre el tema.

Això va coincidir amb la recent audiència de Panetta davant el comitè després de la publicació de l'informe del sistema euro sobre un euro digital. La consulta pública es va tancar el 12 de gener de 2021 i va generar una resposta especialment impressionant.

Panetta diu que la resposta reflecteix el creixent interès per un tema que, fins fa poc, havia estat a la perifèria.

Va dir: "Em complau dir que 8,221 ciutadans, empreses i associacions industrials van respondre al qüestionari en línia, un rècord de consultes públiques del BCE.

"L'elevat nombre de respostes a la nostra enquesta mostra que els ciutadans, les empreses i els acadèmics europeus estan molt interessats a donar forma a la visió d'un euro digital. Les opinions de totes les parts interessades són de màxima importància per a nosaltres, ja que avaluem la necessitat, la viabilitat i els riscos i beneficis d'un euro digital ".

L'italià diu que un euro digital "combinaria l'eficiència" d'un instrument de pagament digital amb la "seguretat" dels diners dels bancs centrals.

"La protecció de la privadesa seria una prioritat fonamental, perquè l'euro digital pugui ajudar a mantenir la confiança en els pagaments en l'era digital".

Va dir: "Ara analitzarem amb detall el gran nombre de respostes".

Una anàlisi inicial de dades brutes mostra que la privadesa de pagaments ocupa el lloc més alt entre les funcions sol·licitades d’un euro digital potencial (41% de les respostes) seguit de la seguretat (17%) i l’abast paneuropeu (10%).

El membre de la junta del BCE va advertir: “La consulta pública va ser dissenyada per estar oberta a tothom sense restriccions. Al mateix temps, atesa la seva naturalesa i el fet que els enquestats van respondre el qüestionari per voluntat pròpia i no van ser seleccionats sobre la base de cap criteri particular, les dades recollides a través de la consulta mai no van ser representatives de les opinions de la UE. la població en general i no s’ha d’interpretar com a tal. "

El BCE, va dir el funcionari, continuarà analitzant les respostes i publicant una anàlisi "exhaustiva" de la consulta a la primavera que "jugarà un paper important" per ajudar el Consell de Govern del BCE a decidir si llança o no un projecte d'euro digital .

Va dir: "Tinc moltes ganes de comunicar els detalls de l'anàlisi sobre aquest important tema a la primavera".

Quins són, doncs, els beneficis que es perceben d’un euro digital?

Bé, un dels avantatges potencials és que els estalviadors, per exemple, podrien obtenir més avantatges en mantenir euros digitals que ingressar els seus efectius en comptes, que poden comportar comissions i oferir pocs beneficis als tipus actuals.

Un euro digital podria, a més, facilitar els pagaments a tota Europa i oferir l’oportunitat a tots els ciutadans de la zona de l’euro de tenir un compte de dipòsit a mans segures del BCE.

 Però queden diversos problemes pendents de resoldre, inclosa la tecnologia que impulsaria l'euro digital.

Una altra qüestió és el nivell de privadesa, una de les principals preocupacions plantejades en la consulta pública del BCE.

L'informe publicat recentment del sistema euro sobre un euro digital afirmava que "un euro digital podria donar suport a la digitalització de l'economia de la UE i la seva autonomia estratègica", especialment quan es tracta de banca corresponsal per a empreses internacionals.

També descriu dos enfocaments sobre com podria funcionar un euro digital: un que requereix que els intermediaris processin el pagament i un que no.

El BCE va explicar: “Si dissenyem un euro digital que no necessiti que el banc central ni un intermediari participin en el processament de cada pagament, això vol dir que l’ús d’un euro digital ens semblaria més proper als pagaments en efectiu, però en format digital formulari: podríeu utilitzar l'euro digital fins i tot quan no estigueu connectat a Internet i la vostra privadesa i les vostres dades personals estarien millor protegides. "

Diu que l’altre enfocament és dissenyar un euro digital amb intermediaris registrant la transacció. Això funcionaria en línia i permetria ampliar el potencial de serveis addicionals als ciutadans i a les empreses, creant oportunitats d’innovació i possibles sinergies amb els serveis existents.

La membre del Parlament Europeu, Stéphanie Yon-Courtin, vicepresidenta de la influent comissió ECON, va parlar sobre aquest euro sobre l'euro digital i va dir: "Quant a tots els projectes relacionats amb la digitalització de la nostra economia, s'hauria de construir l'euro digital tenint en compte la innovació, la protecció del consumidor i l'estabilitat financera ".

El membre francès de la RE va afegir: "Confio en l'experiència del BCE per aconseguir aquest delicat equilibri".

Mentrestant, la Comissió i el BCE continuaran la seva cooperació per obtenir un euro digital i seguiran els seus esforços cap a "garantir un sector europeu de finances digitals fort i vibrant i un sector de pagaments ben integrat per respondre a les noves necessitats de pagament a Europa".

La presidenta del BCE, Christine Lagarde, va dir: "Encara estem en la fase de revisió i consideració, però acabem de completar una consulta pública perquè els consumidors i els europeus puguin expressar la seva preferència i dir-nos si estarien encantats d'utilitzar un euro digital només en la forma en què utilitzen una moneda d’euro o un bitllet d’euro, sabent que els diners del banc central estan disponibles i en els quals poden confiar ”.

El funcionari d'origen francès va afegir: "Hem rebut una mina d'informació que actualment estem processant. Només a la primavera, probablement a l’abril, determinarem si continuar o no amb la feina que caldrà fer.

"El meu cor, però aquesta és una decisió que es prendrà col·lectivament, és que podríem anar en aquesta direcció",

Lagarde va advertir, tot i que considera que un calendari de cinc anys com a mínim és una "cronologia factible" per a un euro digital.

"Es tracta d'un tema complicat que s'ha de resoldre sense perjudicar el panorama financer actual ni posar en perill les decisions de política monetària".

Un altre comentari ve del vicepresident executiu de la Comissió, Valdis Dombrovskis, que va dir: “Crec que necessitem un euro digital. Realment puc dir que aquest debat està en curs i que s’està avançant en aquesta direcció.

"El BCE i la Comissió Europea revisaran conjuntament una àmplia gamma de qüestions polítiques, legals i tècniques i hi ha algunes preguntes de disseny que hauríem de respondre. Però podem veure com es poden utilitzar els euros digitals en els pagaments internacionals ”.

Leo Van Hove, professor d’economia monetària a la Solvay Business School de la Universitat Vrije de Brussel·les (VUB), és un altre que ha donat la benvinguda a l’euro digital. Va dir que el principal atractiu de l'euro digital, si i quan succeeix, rau en la seva naturalesa lliure de riscos.

Com va destacar Lagarde, un paper bàsic del BCE és assegurar la confiança en els diners. A diferència dels bancs comercials, un banc central no pot fer-se malbé, ja que pot crear diners del no-res.

Diu que si l'euro digital es converteix en un nou instrument de política monetària eficaç, els "límits de retenció" no poden ser massa ajustats.

"Si realment el BCE només vol ser un" proveïdor de serveis de pagament d'últim recurs "i, d'aquesta manera, mantenir la funció d'intermediació dels bancs, els funcionaris del sistema de l'euro s'enfronten clarament a un acte d'equilibri difícil i estrany".

Per fer front a aquests reptes polítics, legals i tècnics, el BCE i la Comissió Europea van crear el 19 de gener un grup de treball conjunt per facilitar els treballs preparatoris.

El passat octubre, el BCE també va presentar el seu estudi sobre la qüestió al comitè ECON.

El MEO alemany Markus Ferber, que és el coordinador del PPE a la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu, va explicar: "Prefereixo un Lagarde-Euro digital que un Zuckerberg-Libra. En àrees sensibles com els pagaments, hem de mantenir els bancs centrals al capdavant i no els consorcis privats, com és el cas de Libra de Facebook ".

Ferber va assenyalar: "La presentació del BCE la tardor passada també va deixar clar que encara queden nombrosos reptes per superar abans que un euro digital es posi en marxa; la llista és llarga amb seguretat, estabilitat financera i protecció de dades".

Ferber va dir a aquest lloc web: "El BCE ha de donar un cas molt fort sobre el valor afegit real d'una moneda digital patrocinada pel banc central. Els diners del banc central digital no són un fi en si mateix. Una cosa ha de ser molt clara: un euro digital només pot complementar l’efectiu com a mitjà de pagament i no el pot substituir ”.

Tot i que tots estem acostumats a la idea de la moneda digital: gastar i rebre diners que no estem físicament davant nostre, les criptomonedes, les monedes digitals descentralitzades que utilitzen la criptografia per seguretat, segueixen sent un misteri per a la majoria.

A part de l’euro digital, hi ha monedes criptogràfiques com el bitcoin, que continua cotitzant prop del màxim històric assolit al gener. El seu preu supera ara els 57,000 dòlars EUA, un 77% més que el mes passat i un 305% el darrer any.

Llançat per primera vegada el 2009 com a moneda digital, Bitcoin va ser utilitzat durant un temps com a diners digitals a la vora de l’economia.

El Bitcoin encara s’utilitza i es negocia molt activament a les borses de criptomonedes, que permeten als usuaris canviar diners ‘ordinaris’ com euros per bitcoins.

Bitcoin és la criptomoneda original i representa més de la meitat del mercat mundial de comerç de monedes de 285 milions de dòlars. Però aquest domini està amenaçat, ja que apareixen nombroses monedes digitals alternatives mentre els desenvolupadors competeixen per construir criptomonedes capaces d’entrar en el comerç i les finances principals.

També hi ha fitxes criptogràfiques com LGR Global Moneda de la Ruta de la Seda (SRC). Es tracta d’una innovadora solució tecnològica basada en cadenes de blocs, anomenada token d’utilitat, que s’utilitza per accedir a un conjunt de serveis de finançament comercial i moviments de diners de nova generació dins de l’entorn empresarial digital segur de LGR.

LGR GlobalEl fundador i conseller delegat, Ali Amirliravi, va explicar a EU Reporter el cas empresarial per utilitzar un testimoni d’utilitat com el SRC en lloc de Bitcoin per al comerç internacional transfronterer:

"Les fluctuacions de valor que estem veient al mercat ara mateix fan que Bitcoin sigui molt interessant per a inversors i especuladors, però per als clients empresarials que vulguin transferir el valor de manera ràpida i fiable transfronterera, aquestes fluctuacions poden causar complicacions i maldecaps comptables. El que realment busca la indústria de les finances comercials és una manera d’aprofitar els avantatges dels actius digitals (és a dir, velocitat, transparència, costos), alhora que es cobreixen contra la incertesa i les fluctuacions de valor. L’entorn empresarial segur de LGR aprofita el poder del testimoni d’utilitat de cadena de blocs SRC i el combina amb un únic parell de divises fiat (EUR-CNY) per oferir als nostres clients el millor d’ambdós mons ”.

A més, hi ha monedes estables com USDTether d'Amèrica. A diferència de moltes monedes digitals, que tendeixen a fluctuar enormement respecte al dòlar, Tether està vinculat a la moneda dels EUA.

Se suposa que això protegeix els inversors de la volatilitat que pot afectar Bitcoin, Ethereum, Ripple i Litecoin. Tether és la novena criptomoneda més gran per capitalització borsària, amb unes monedes per valor de prop de 3.5 milions de dòlars.

Per no perdre’s, la Xina inevitablement també és pionera en el seu propi iuan digital, un sistema de pagament creat per l’estat xinès i conegut com a pagament electrònic en moneda digital (DCEP).

Igual que Bitcoin, DCEP utilitza una tecnologia blockchain, un tipus de llibre major digitalitzat que s’utilitza per verificar les transaccions. Blockchain actua com un registre universal de totes les transaccions realitzades en aquesta xarxa i els usuaris col·laboren per verificar noves transaccions quan es produeixen.

Tot i que la Xina no ha ofert un calendari per al llançament oficial del DCEP, el banc central del país, pretén una prova més àmplia del iuan digital abans del començament dels Jocs Olímpics d’hivern del 2022, que tindrà lloc a Pequín el proper febrer.

Una altra classe de criptomonedes que està demostrant ser molt popular i que potser té més possibilitats de fer-se més popular que la moneda física són les anomenades "monedes estables", és a dir, criptomonedes el valor de les quals està relacionat amb monedes "normals" com els EUA dòlar, l'euro i la lliura, de manera que, a diferència de Bitcoin, una unitat no pot valer 26,000 lliures l'any i 6,000 lliures dos anys després. No obstant això, algunes polèmiques envolten aquestes monedes. Per exemple, una empresa de comerç de criptomonedes israeliana, CoinDash, que va informar que van ser robats 7 milions de dòlars als inversors el juliol passat després que es va incomplir el seu lloc web i es va modificar l'adreça de contacte de l'oferta inicial de monedes i es va incomplir un canvi sud-coreà, Yapizon, a l'abril amb pirates informàtics. sospitosos de robar fons per valor de prop de 5 milions de dòlars

Com qualsevol bolet espacial de ràpid desenvolupament amb noves tecnologies, hi ha criptomonedes de més qualitat i d’altres de menys qualitat.

Encara s’ha de saber si la criptomoneda esdevé més popular que la moneda física en el futur, però, parlant amb el reporter de la UE, l’eurodiputat holandès Derk Jan Eppink va dir: "La moneda digital del banc central o CBDC planteja una pregunta fonamental sobre el paper d’un banc central Certament, l’euro digital proporcionaria als consumidors una reclamació digital al banc central tan segura com l’efectiu. 

"Però, d'altra banda, amb la qüestió dels CBDC els bancs comercials perdrien una font essencial de finançament i haurien de confiar cada vegada més en bons o crèdits dels bancs centrals per finançar-los".

De cara al futur, el diputat conservador i reformista europeu declara: "Esperem que la crida de Benoît Cœuré per a un" jurament hipocràtic monetari "ens serveixi a tots".


Corona virus

La UE, sotmesa a pressió sobre el llançament de vacunes, considera canviar a aprovacions d’emergència

Reuters

publicat

on

By

La Comissió Europea va dir dimarts (2 de març) que estava considerant les aprovacions d’emergència per a les vacunes COVID-19 com una alternativa més ràpida a autoritzacions de màrqueting condicionals més rigoroses que s’han utilitzat fins ara, escriu Francesco Guariscio, @fraguarascio.

El moviment suposaria un gran canvi d’aproximació a les aprovacions de vacunes, ja que comportaria l’ús d’un procediment que la UE havia considerat perillós i que abans de la pandèmia COVID-19 s’havia reservat per a una autorització excepcional a nivell nacional de medicaments per a pacients amb malaltia terminal. incloent tractaments contra el càncer.

El canvi potencial es produeix a mesura que l’executiu de la UE i el regulador del fàrmac del bloc experimenten una pressió creixent pel que alguns consideren que les aprovacions de vacunes són lentes, cosa que ha contribuït a un desplegament més lent de tirs de COVID-19 a la unió de 27 països, en comparació amb els Estats Units i antic membre de la UE Gran Bretanya.

"Estem preparats per reflexionar amb els estats membres sobre totes les vies possibles per accelerar l'aprovació de les vacunes", va dir un portaveu de la Comissió de la UE en roda de premsa.

Una opció podria ser "una autorització d'emergència de vacunes a nivell de la UE amb responsabilitat compartida entre els estats membres", va dir el portaveu, i va afegir que la feina sobre això podria començar molt ràpidament si els governs de la UE donessin suport a la idea.

No estava clar si un procediment d'autorització d'emergència a tota la UE, si es pacta, comportaria les mateixes condicions que les aprovacions d'emergència atorgades a nivell nacional, va dir el portaveu de la comissió a Reuters.

Actualment, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) no pot emetre aprovacions d’emergència, però en circumstàncies excepcionals ha recomanat l’ús compassiu de medicaments abans de l’autorització de comercialització.

Aquest procediment es va utilitzar a l'abril per autoritzar inicialment els metges a utilitzar el medicament antiviral de Gilead remdesivir com a tractament contra el COVID-19. Més tard, el medicament va rebre l'aprovació condicional per part de l'EMA.

Les legislacions de la UE permeten les aprovacions d’emergència nacionals, però obliguen els països a assumir la plena responsabilitat si alguna cosa va malament amb una vacuna, mentre que sota una autorització de comercialització més rigorosa, les empreses farmacèutiques continuen sent responsables de les seves vacunes.

La Comissió de la UE va dir que les autoritzacions nacionals d'emergència no s'haurien d'utilitzar per a les vacunes COVID-19, perquè les aprovacions més ràpides podrien reduir la capacitat dels reguladors per comprovar les dades d'eficàcia i seguretat.

Això també podria augmentar la vacil·lació de la vacuna, que ja és elevada en alguns països, segons havien dit funcionaris de la UE.

Un alt funcionari de la UE va dir que el procediment d’emergència fins ara s’havia utilitzat a nivell nacional per a pacients amb malaltia terminal i que la UE havia escollit l’autorització de comercialització condicional més llarga ja que amb les vacunes “injectem persones sanes” i el risc era desproporcionat.

El canvi d’adherència arribaria després que països d’Europa de l’Est, inclosos Hongria, Eslovàquia i la República Txeca, aprovessin les vacunes russes i xineses amb procediments nacionals d’emergència.

Gran Bretanya també ha utilitzat el procediment d'emergència per aprovar les vacunes COVID-19.

Seguir llegint

agricultura

CAP: s’ha de despertar un nou informe sobre frau, corrupció i ús indegut dels fons agrícoles de la UE

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

Els eurodiputats que treballen en la protecció del pressupost de la UE del grup Verds / EPT acaben de publicar un nou informe: "On van els diners de la UE?", que analitza el mal ús dels fons agrícoles europeus a l'Europa central i oriental. L'informe analitza la feblesa sistèmica dels fons agrícoles de la UE i descriu en termes clars, com els fons de la UE contribueixen al frau i la corrupció i minen l'estat de dret en cinc Països de la UE: Bulgària, Txèquia, Hongria, Eslovàquia i Romania.
 
L'informe descriu casos actualitzats, inclosos: reclamacions i pagaments fraudulents de subvencions agrícoles de la UE Eslovàquia; els conflictes d'interessos al voltant de l'empresa Agrofert del primer ministre txec a Txèquia; i la ingerència estatal del govern Fidesz a Hongria. Aquest informe surt quan les institucions de la UE estan en procés de negociació de la política agrícola comuna per als anys 2021-27.
L'eurodiputat de Viola von Cramon, membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, comenta: "L'evidència demostra que els fons agrícoles de la UE alimenten el frau, la corrupció i l'augment dels homes de negocis rics. Tot i les nombroses investigacions, escàndols i protestes, la Comissió sembla fent els ulls grossos a l'abús desenfrenat dels diners dels contribuents i els estats membres estan fent poc per abordar problemes sistemàtics. La política agrícola comuna simplement no funciona. Proporciona incentius equivocats per a l'ús de la terra, que perjudica el medi ambient i perjudica els locals. L’acumulació massiva de terres a costa del bé comú no és un model sostenible i, certament, no s’hauria de finançar amb el pressupost de la UE.
 
"No podem continuar permetent una situació en què els fons de la UE causin aquest dany en tants països. La Comissió ha d'actuar, no pot enterrar el cap a la sorra. Necessitem transparència sobre com i on acaben els diners de la UE, la divulgació de els propietaris finals de grans empreses agrícoles i la fi dels conflictes d’interessos. La PAC s’ha de reformar només perquè funcioni per a les persones i el planeta i sigui, en última instància, responsable davant dels ciutadans de la UE. En les negociacions entorn de la nova PAC, l’equip del Parlament ha de defensar-se ferma darrere de la limitació i la transparència obligatòries ".

Mikuláš Peksa, eurodiputat del Partit Pirata i membre de la Comissió de Control Pressupostari dels Verds / EPT, va dir: "Hem vist al meu propi país com els fons agrícoles de la UE enriqueixen tota una classe de persones fins al primer ministre. Hi ha una manca sistemàtica de transparència a la PAC, durant i després del procés de distribució. Les agències nacionals de pagament del CEE no utilitzen criteris clars i objectius a l’hora de seleccionar els beneficiaris i no publiquen tota la informació rellevant sobre on van els diners. Quan es revelen algunes dades, sovint se suprimeixen després del període obligatori de dos anys, cosa que fa que sigui gairebé impossible controlar-les.
 
“La transparència, la rendició de comptes i un control adequat són essencials per construir un sistema agrícola que funcioni per a tothom, en lloc d'enriquir alguns. Malauradament, les dades sobre els beneficiaris de subvencions es troben repartides en centenars de registres, la majoria no interoperables amb les eines de detecció de fraus de la Comissió. No només és gairebé impossible per a la Comissió identificar casos de corrupció, sinó que sovint desconeix qui són els beneficiaris finals i quants diners reben. En les negociacions en curs per al nou període de la PAC, no podem permetre que els estats membres continuïn operant amb aquesta manca de transparència i supervisió de la UE ".

L’informe està disponible en línia aquí.

Seguir llegint

EU

Un bilió d’euros d’oportunitat de PIB si Europa adopta la digitalització, revela l’informe

Corresponsal de tecnologia

publicat

on

Un nou informe, La digitalització: una oportunitat per a Europa, mostra com l’augment de la digitalització dels serveis i les cadenes de valor d’Europa durant els propers sis anys podria augmentar el PIB per càpita de la Unió Europea un 7.2%, el que equival a un augment d’un bilió d’euros del PIB global. L’informe, encarregat per Vodafone i dirigit per Deloitte, analitza les cinc mesures clau: connectivitat, capital humà, ús de serveis d’Internet, integració de tecnologia digital i serveis públics digitals, que mesuren la Comissió Europea. Economia digital i índex de societat (DESI), i revela que fins i tot les millores modestes poden tenir un gran impacte.

Ús de dades1 de tots els 27 països de la UE i del Regne Unit durant el període 2014-2019, l'informe revela que un augment del 10% en la puntuació DESI global d'un estat membre s'associa amb un PIB per càpita del 0.65% superior, suposant que altres factors claus es mantinguin constants, com ara com a mà d'obra, capital, consum públic i inversió en l'economia. Tanmateix, si l’assignació digital del paquet de recuperació de la UE, en particular el mecanisme de recuperació i resiliència (RRF), es concentrés en àrees que podrien veure com tots els estats membres assolien una puntuació DESI de 90 el 2027 (final del cicle pressupostari de la UE), El PIB a tota la UE podria augmentar un 7.2%.

Els països amb un PIB per càpita més baix el 2019 seran els principals beneficiaris: si Grècia augmentés la seva puntuació de 31 el 2019 a 90 el 2027, això augmentaria el PIB per càpita un 18.7% del PIB i la productivitat a llarg termini un 17.9% . De fet, diversos estats membres significatius, inclosos Itàlia, Romania, Hongria, Portugal i la República Txeca, veurien augmentar el PIB per sobre del 10%.

El director del grup d'Afers Exteriors del grup Vodafone, Joakim Reiter, va dir: "La tecnologia digital ha estat una línia de vida per a molts durant l'últim any, i aquest informe proporciona una demostració concreta de com és realment imprescindible una digitalització més gran per reparar les nostres economies i societats després de la pandèmia. Però posa una clara responsabilitat en els responsables polítics per assegurar-se que els fons assignats per l’instrument de recuperació de la UE de nova generació s’utilitzin amb prudència, de manera que puguem obtenir aquests beneficis significatius per a tots els ciutadans.

“Aquesta crisi ha empès els límits del que tots pensàvem que era possible. Ara és el moment de tenir coratge i establir un límit clar i clar per reconstruir les nostres societats i aprofitar plenament el digital en aquest sentit. DESI - i la crida a "90 per 27" - proporciona un marc tan robust i ambiciós per impulsar els beneficis concrets de la digitalització i hauria de formar part integral de la mesura de l'èxit de la instal·lació de reconstrucció de la UE i de les ambicions europees de la dècada digital més àmpliament ".

La digitalització pot permetre la resiliència econòmica i social no només quan es tracta de connectivitat i noves tecnologies, sinó també impulsant les habilitats digitals dels ciutadans i el rendiment dels serveis públics. Estudis previs ja han establert vincles generalment positius entre la digitalització i els indicadors econòmics.

Aquest nou informe fa un pas més i continua aprofundint un informe anterior de Vodafone, també produït per Deloitte, que també analitza els avantatges més amplis de la digitalització, que inclouen:

  • Econòmic: Un augment del PIB per càpita entre el 0.6% i el 18.7%, segons el país; amb la UE, el 7.2 un augment global del PIB per càpita del 2027%;
  • Ambiental: Com més utilitzem tecnologies digitals, més beneficis mediambientals seran, des de la reducció de l’ús de paper fins a ciutats més eficients i un menor ús de combustibles fòssils, Tecnologia Internet de les coses (IoT) de Vodafone en vehicles pot reduir el consum de combustible un 30%, estalviant aproximadament 4.8 milions de tones de CO2e l'any passat;
  • Qualitat de vida: les innovacions en salut electrònica poden millorar el nostre benestar personal i les tecnologies de les ciutats intel·ligents donen suport a la nostra salut amb una reducció de les emissions i la mortalitat solucions de salut electrònica a tota la UE podria prevenir fins a 165,000 morts a l'any, i;
  • Inclusivitat: l’ecosistema digital obre oportunitats a més membres de la societat. A mesura que invertim en habilitats i eines digitals, podem compartir els beneficis de la digitalització de manera més equitativa, per exemple, per a cada 1,000 nous usuaris de banda ampla a les zones rurals es creen 80 nous llocs de treball.

Sam Blackie, soci i cap d’EMEA Economic Advisory, Deloitte, va dir: “L’adopció de noves tecnologies i plataformes digitals a tota la UE crearà una base sòlida per al creixement econòmic, creant noves oportunitats per a productes i serveis i augmentant la productivitat i l’eficiència. Les economies amb baixos nivells d'adopció digital es beneficiaran considerablement de la digitalització, cosa que fomentarà la col·laboració i la innovació a tot Europa ".

A més d’encarregar aquest informe, Vodafone té diverses iniciatives, tant a nivell de la UE com dels estats membres, que donaran suport a l’impuls cap a la digitalització i a l’empenta de 90 per a 27. Visita www.vodafone.com/EuropeConnected per a més detalls.

Seleccioneu els Estats membres que augmentin el PIB i la productivitat si arriben als 90 segons el DESI el 2027:


NLIEESDECZPTHUITROGR
Puntuació DESI 201963.65853.651.247.34742.341.636.535.1
Increment del% del PIB si el país arriba al 90 a DESI0.590.984.387.8110.0610.1611.4311.6516.4818.70
Increment del% de productivitat si el país arriba al 90 a DESI4.706.307.708.6010.3010.5012.9013.3016.7017.90

L’informe utilitza dades de 27 països de la UE i del Regne Unit durant el període 2014-2019 per desenvolupar anàlisis economètriques dels impactes econòmics de la digitalització, mesurats pel DESI, sobre el PIB per càpita i la productivitat a llarg termini. Això es basa en els enfocaments utilitzats en la literatura anterior per estudiar l'impacte de la tecnologia i la infraestructura digital en els indicadors econòmics. Per obtenir més informació sobre la metodologia, consulteu l’annex tècnic de l’informe aquí.

Sobre el DESI

El Índex d'economia i societat digital (DESI) va ser creat per la UE per controlar el rendiment digital global d’Europa i fer un seguiment del progrés dels països de la UE respecte a la seva competitivitat digital. Mesura cinc aspectes importants de la digitalització: connectivitat, capital humà (habilitats digitals), ús de serveis d'Internet, integració de tecnologia digital (centrada en les empreses) i serveis públics digitals. Les puntuacions de la UE i dels països són de 100. Els informes DESI sobre el progrés de la digitalització a tota la UE es publiquen anualment.

Quant a Vodafone

Vodafone és una empresa líder en telecomunicacions a Europa i Àfrica. El nostre propòsit és "connectar-nos per obtenir un futur millor" i la nostra experiència i escala ens ofereixen una oportunitat única per impulsar canvis positius per a la societat. Les nostres xarxes mantenen connectats familiars, amics, empreses i governs i, com ha demostrat clarament COVID-19, tenim un paper vital per mantenir les economies en funcionament i el funcionament de sectors crítics com l’educació i la sanitat.  

Vodafone és l’operador de xarxa fixa i mòbil més gran d’Europa i un proveïdor mundial de connectivitat IoT. La nostra plataforma tecnològica M-Pesa a l’Àfrica permet a més de 45 milions de persones beneficiar-se de l’accés a pagaments mòbils i serveis financers. Operem xarxes mòbils i fixes a 21 països i col·laborem amb xarxes mòbils a 48 més. Al 31 de desembre de 2020, teníem més de 300 milions de clients mòbils, més de 27 milions de clients de banda ampla fixa, més de 22 milions de clients de televisió i vam connectar més de 118 milions de dispositius IoT. 

Donem suport a la diversitat i la inclusió mitjançant les nostres polítiques de permís per maternitat i parentalitat, empoderant les dones mitjançant la connectivitat i millorant l’accés a l’educació i les habilitats digitals per a dones, nenes i la societat en general. Respectem totes les persones, independentment de la seva raça, ètnia, discapacitat, edat, orientació sexual, identitat de gènere, creença, cultura o religió.

Vodafone també està prenent mesures significatives per reduir el nostre impacte al nostre planeta reduint les nostres emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 50% el 2025 i convertint-se en zero net el 2040, comprant el 100% de la nostra electricitat de fonts renovables el 2025 i reutilitzant, revendent o reciclant 100 % dels nostres equips de xarxa redundants.

Per més informació, si us plau feu clic aquí, segueix-nos a Twitter o connectar amb nosaltres a LinkedIn.

Quant a Deloitte

En aquest comunicat, les referències a "Deloitte" són referències a una o més de Deloitte Touche Tohmatsu Limited ("DTTL"), una empresa privada del Regne Unit limitada per garantia, i la seva xarxa d'empreses membres, cadascuna de les quals és una entitat legalment independent i independent .

Si us plau, clica aquí per obtenir una descripció detallada de l’estructura legal de DTTL i les seves empreses membres.

1 Les fonts de dades inclouen el Banc Mundial, Eurostat i la Comissió Europea.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències