Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La UE pren una decisió important sobre transparència fiscal multinacional

publicat

on

Ahir (1 de juny) els colegisladors de la UE van arribar a un acord polític provisional sobre la directiva pública d'informes país per país (CBCR), que permetrà a les autoritats públiques i fiscals veure quins impostos es paguen i on, però hi ha un però. El nou sistema es limitarà als països de la UE i a determinats països que es considerin que no compleixen les normes fiscals. 

“Es creu que l’evitació fiscal de les empreses i la planificació fiscal agressiva de les grans empreses multinacionals priven els països de la UE de més de 50 milions d’euros d’ingressos a l’any. Aquestes pràctiques es veuen facilitades per l’absència d’obligació per a les grans empreses multinacionals d’informar d’on obtenen els seus beneficis. El nostre deure és garantir que tots els agents econòmics contribueixin amb la seva justa part a la recuperació econòmica ", va dir Pedro Siza Vieira, ministre d'Estat portuguès per a l'economia i la transició digital.

Parlant en el llançament d’un nou observatori fiscal de la UE, els eurodiputats Paul Tang i Sven Giegold van donar la benvinguda al desenvolupament. Tot i que alguns han criticat l'abast limitat dels informes, Giegold la va defensar i va dir que el 80% dels beneficis que es van canviar a Europa es van situar entre els estats membres de la UE.

La presentació d'informes transparents sobre on les empreses multinacionals reserven els seus beneficis ressaltarà i ajudarà a abordar l'ús de trucs comptables que s'utilitzen per "canviar els beneficis" a jurisdiccions fiscals més baixes, amb l'únic objectiu d'evitar impostos. Cada vegada més, aquells països que han perdut ingressos fiscals han insistit que la càrrega fiscal hauria de ser un reflex just de l'activitat econòmica real. 

La eurodiputada Evelyn Regner (S&D, AT), negociadora principal, va dir: "El Parlament fa més de cinc anys que lluita perquè aquesta directiva s'apliqui i avui finalment hem pogut arribar a un acord amb el Consell. Amb aquest acord hem establert les bases per a la transparència fiscal a la UE, i aquest és només el principi ".

Què significarà per a les multinacionals?

Els països amb ingressos superiors a 750 milions d’euros, amb seu a la UE o fora, hauran de revelar els impostos pagats a cada estat membre, així com a qualsevol tercer país que la UE inclogui a la seva llista de jurisdiccions operatives a efectes fiscals '.

S’utilitzarà una plantilla comunitària de la UE per informar en un format electrònic llegible per màquina i estarà disponible en línia. Les dades proporcionades hauran de desglossar-se en partides específiques, incloses la naturalesa de les activitats de l’empresa, el nombre d’empleats a temps complet, la quantitat de pèrdues i guanys abans de l’impost sobre la renda, la quantitat de l’impost sobre la renda acumulat i pagat i els guanys acumulats. .

La presentació d'informes es realitzarà dins dels dotze mesos de cada exercici. La directiva s’hauria de transposar a la legislació nacional a finals del 12.

normes de l'impost de societats

L'acord fiscal dels grans països revelarà la fractura a Europa

publicat

on

By

4 minuts de lectura

La comissària europea de competència, Margrethe Vestager, que porta una màscara protectora, surt de la seu de la Comissió de la UE a Brussel·les, Bèlgica, el 15 de juliol de 2020. REUTERS / Francois Lenoir / File Photo

Un acord global sobre l’impost sobre societats sembla que portarà al clímax una profunda batalla de la Unió Europea, que enfrontarà als grans membres Alemanya, França i Itàlia contra Irlanda, Luxemburg i els Països Baixos. Llegeix més.

Tot i que els socis més petits de la UE, al centre d’una lluita d’anys pels seus règims fiscals favorables, van donar la benvinguda a l’acord del Grup de Set el 5 de juny, amb una taxa corporativa mínima d’un 15% com a mínim, alguns crítics pronostiquen problemes per aplicar-lo.

La Comissió Europea, executiu de la UE, fa temps que lluita per aconseguir un acord dins del bloc sobre un enfocament comú de la fiscalitat, una llibertat que ha estat gelosament custodiada per tots els seus 27 membres, tant grans com petits.

"Les tradicionals retencions fiscals de la UE intenten mantenir el marc el més flexible possible per poder continuar fent negocis més o menys com de costum", va dir Rebecca Christie, del grup de pensions Bruegel, amb seu a Brussel·les.

Paschal Donohoe, el ministre de Finances d'Irlanda i president de l'Eurogrup dels seus companys de la zona euro, va donar l'acollida als països rics del G7, que ha de ser aprovada per un grup molt més ampli.

"Qualsevol acord haurà de satisfer les necessitats dels països petits i grans", va dir a Twitter, assenyalant els "139 països" necessaris per a un acord internacional més ampli.

I Hans Vijlbrief, viceministre de Finances als Països Baixos, va dir a Twitter que el seu país donava suport als plans del G7 i que ja havia pres mesures per aturar l'evasió fiscal.

Tot i que els funcionaris de la UE han criticat de manera privada països com Irlanda o Xipre, abordar-los en públic té una càrrega política i la llista negra de centres fiscals "poc cooperatius" del bloc, a causa dels seus criteris, no fa esment dels paradisos de la UE.

Aquests han florit oferint a les empreses tarifes més baixes a través dels anomenats centres de bústia, on poden obtenir beneficis sense tenir una presència significativa.

"Els paradisos fiscals europeus no tenen cap interès a cedir", va dir Sven Giegold, membre del partit verd del Parlament Europeu que fa pressió per obtenir normes més justes, sobre les perspectives de canvi.

No obstant això, el ministre de Finances de Luxemburg, Pierre Gramegna, va donar la benvinguda a l'acord del G7 i va afegir que contribuiria a una discussió més àmplia per obtenir un acord internacional detallat.

Tot i que Irlanda, Luxemburg i els Països Baixos van acollir amb beneplàcit la llarga lluita per la reforma, Xipre va tenir una resposta més vigilada.

"S'hauria de reconèixer i tenir en compte els petits estats membres de la UE", va dir a Reuters el ministre de Finances de Xipre, Constantinos Petrides.

I fins i tot, França, membre del G7, pot tenir dificultats per adaptar-se completament a les noves normes internacionals.

"Grans països com França i Itàlia també tenen estratègies fiscals que estan decidits a mantenir", va dir Christie.

La xarxa de justícia fiscal situa els Països Baixos, Luxemburg, Irlanda i Xipre entre els paradisos mundials més destacats, però també inclou França, Espanya i Alemanya a la seva llista.

Les divisions europees van augmentar el 2015 després que els documents anomenats "LuxLeaks" mostressin com Luxemburg ajudava les empreses a canalitzar els beneficis tot pagant pocs o cap impost.

Això va provocar una reducció de Margrethe Vestager, el poderós cap antimonopoli de la UE, que va emprar normes que impedeixen el suport il·legal de l'estat a les empreses, argumentant que aquests acords fiscals equivalien a subvencions injustes.

Vestager ha obert investigacions sobre l’empresa finlandesa d’embalatge de paper Huhtamaki per impostos posteriors a Luxemburg i investigar el tractament fiscal holandès d’InterIKEA i Nike.

Els Països Baixos i Luxemburg han negat que els acords infringeixin les normes de la UE.

Però ha tingut contratemps com l'any passat quan el Tribunal General va retirar la seva ordre per al fabricant d'iPhone Apple (AAPL.O) pagar 13 milions d’euros (16 milions de dòlars) en impostos posteriors irlandesos, una sentència que ara s’està apel·lant.

També es va rebutjar l'ordre de Vestager de Starbucks per pagar milions en impostos posteriors holandesos.

Malgrat aquestes derrotes, els jutges han coincidit amb el seu plantejament.

"La fiscalitat justa és una prioritat principal per a la UE", va dir un portaveu de la Comissió Europea: "Seguim compromesos a garantir que totes les empreses ... paguin la seva part justa d'impostos".

Els Països Baixos, en particular, han subratllat la voluntat de canviar després de les crítiques al seu paper com a conducte per a les multinacionals per traslladar els beneficis d'una filial a una altra sense pagar impostos baixos.

Al gener es va introduir una norma que grava els drets d'autor i els pagaments d'interessos enviats per empreses holandeses a jurisdiccions on el tipus de l'impost sobre societats és inferior al 9%.

"La demanda d'equitat ha crescut", va dir Paul Tang, membre holandès del Parlament Europeu. "I ara es combina amb la necessitat de finançar la inversió".

($ = € 1 0.8214)

Seguir llegint

Economia

Europa global: 79.5 milions d’euros per donar suport al desenvolupament

publicat

on

La UE invertirà 79.5 milions d’euros en cooperació internacional i de desenvolupament als països veïns i més enllà el 2027, Societat.

Com a part del seu pressupost 2021-2027, la Unió Europea està revisant com inverteix fora del bloc. Després d'un acord de referència amb els països de la UE el desembre de 2020, els eurodiputats votaran durant la sessió plenària de juny a Estrasburg en establir el fons Europa global de 79.5 milions d’euros, que fusiona diversos instruments existents de la UE, inclòs el Fons europeu de desenvolupament. Aquesta racionalització permetrà a la UE defensar i promoure amb més eficàcia els seus valors i interessos a tot el món i respondre amb més rapidesa als reptes globals emergents.

L'instrument finançarà les prioritats de política exterior de la UE en els pròxims set anys i donar suport al desenvolupament sostenible a Barcelona Països veïns de la UE, així com a l'Àfrica subsahariana, Àsia, Amèrica, Pacífic i Carib. L'Europa global donarà suport a projectes que contribueixin a abordar qüestions com l'eradicació de la pobresa i migració i promoure valors de la UE com drets humans i democràcia.

El programa també donarà suport als esforços multilaterals mundials i garantirà que la UE pugui complir els seus compromisos al món, inclosos els objectius de desenvolupament sostenible i l'acord de París sobre el clima. El trenta per cent del finançament global del programa contribuirà a aconseguir-ho objectius climàtics.

Es destinen, com a mínim, 19.3 milions d’euros als països veïns de la UE, amb una inversió de 29.2 milions d’euros a l’Àfrica subsahariana. També es destinarà el finançament global d’Europa per a accions de resposta ràpida, incloses la gestió de crisis i la prevenció de conflictes. La UE impulsarà el seu suport a la inversió sostenible a tot el món en virtut de Fons europeu per al desenvolupament sostenible Plus, que aprofitarà el capital privat per complementar l’assistència directa al desenvolupament.

En les negociacions amb el Consell, el Parlament va assegurar la implicació creixent dels eurodiputats en les decisions estratègiques relatives al programa. Un cop aprovat, el reglament sobre Europa global s'aplicarà retroactivament a partir de l'1 de gener de 2021.

L’Europa global n’és un 15 programes insígnia de la UE amb el suport del Parlament en les negociacions sobre el pressupost de la UE per al 2021-2027 i el Instrument de recuperació de la UE, que col·lectivament permetrà a la Unió proporcionar més d’1.8 bilions d’euros de finançament durant els propers anys.

Europa global 

Seguir llegint

Economia

El Parlament demana un major control sobre els plans nacionals de recuperació

publicat

on

Eurodiputada Iratxe García Pérez, líder del grup S&D

Els eurodiputats han mantingut avui (8 de juny) un debat sobre els esforços de recuperació nacional exigint la supervisió de la implementació del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF).

En una resolució adoptada al maig amb 602 vots a favor, 35 en contra i 56 abstencions, els eurodiputats van reafirmar que, d'acord amb el contingut del Reglament RRF, el Parlament Europeu té dret a rebre informació rellevant sobre l'estat de la implementació de plans nacionals de recuperació i resiliència (PRR).

Per garantir una major transparència i responsabilitat democràtica dels plans nacionals de recuperació i resiliència, els eurodiputats esperen rebre de la Comissió la informació de fons necessària, així com un resum de les reformes i inversions dels plans nacionals que ha rebut. També esperen que aquesta informació es faciliti al Parlament en un format fàcilment comprensible i comparable.

Dimarts, els eurodiputats debatran amb la Comissió i el Consell sobre l'avaluació contínua dels plans nacionals de recuperació presentats fins ara pels estats membres de la UE. El Parlament Europeu vol verificar que els sis àmbits polítics acordats de transició verda, transformació digital, competitivitat, cohesió social, reacció a la crisi institucional i preparació, així com la pròxima generació, inclosa l’educació i les competències, estiguin coberts en cada pla. 

La líder del grup S&D, Iratxe García Pérez, eurodiputada, va dir: "Hem d'assegurar-nos que els governants d'Hongria, Polònia, Eslovènia i Bulgària compleixen realment l'estat de dret i no desvien fons a mans dels seus amics".

Propietat ciutadana

Els eurodiputats argumenten que la plena transparència i rendició de comptes que impliquen el Parlament asseguraria i milloraria la legitimitat democràtica i el sentit de la propietat dels ciutadans de la RRF. Per tal de garantir la participació de la societat civil i de les autoritats locals i regionals en la implementació dels plans, els eurodiputats demanen a la Comissió que demani als estats membres que consultin tots els grups d'interès nacionals i que els supervisin per assegurar-se que es faci una consulta per a futures modificacions. o per a nous plans.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, també va subratllar l'important paper dels eurodiputats en el procés en el que va descriure com una recuperació europea dient: "Els europeus estem junts en aquesta crisi, en sortirem junts, sortirem més fort que mai. La nova generació de la UE ha demostrat quant podem aconseguir quan treballem tots junts. Així que amb més confiança que mai ”.

Ara tots els estats membres de la UE han ratificat la Decisió de recursos propis (ORD), que permet a la Comissió començar a demanar préstecs per primera vegada per finançar la UE de nova generació. Els països han començat a presentar els seus plans d’escrutini per part de la Comissió Europea i d’aprovació pel Consell de la UE. S'espera que el pre-finançament dels pagaments inicials es pugui fer abans de setembre.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències