Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El Parlament demana un major control sobre els plans nacionals de recuperació

COMPARTIR:

publicat

on

Eurodiputada Iratxe García Pérez, líder del grup S&D

Els eurodiputats han mantingut avui (8 de juny) un debat sobre els esforços de recuperació nacional exigint la supervisió de la implementació del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF).

En una resolució adoptada al maig amb 602 vots a favor, 35 en contra i 56 abstencions, els eurodiputats van reafirmar que, d'acord amb el contingut del Reglament RRF, el Parlament Europeu té dret a rebre informació rellevant sobre l'estat de la implementació de plans nacionals de recuperació i resiliència (PRR).

Per garantir una major transparència i responsabilitat democràtica dels plans nacionals de recuperació i resiliència, els eurodiputats esperen rebre de la Comissió la informació de fons necessària, així com un resum de les reformes i inversions dels plans nacionals que ha rebut. També esperen que aquesta informació es faciliti al Parlament en un format fàcilment comprensible i comparable.

Dimarts, els eurodiputats debatran amb la Comissió i el Consell sobre l'avaluació contínua dels plans nacionals de recuperació presentats fins ara pels estats membres de la UE. El Parlament Europeu vol verificar que els sis àmbits polítics acordats de transició verda, transformació digital, competitivitat, cohesió social, reacció a la crisi institucional i preparació, així com la pròxima generació, inclosa l’educació i les competències, estiguin coberts en cada pla. 

La líder del grup S&D, Iratxe García Pérez, eurodiputada, va dir: "Hem d'assegurar-nos que els governants d'Hongria, Polònia, Eslovènia i Bulgària compleixen realment l'estat de dret i no desvien fons a mans dels seus amics".

Propietat dels ciutadans

Els eurodiputats argumenten que la transparència i la rendició de comptes totals amb la participació del Parlament garantirien i millorarien la legitimitat democràtica i el sentit de la propietat dels ciutadans de la RRF. Per tal d'assegurar la participació de la societat civil i les autoritats locals i regionals en l'aplicació dels plans, els eurodiputats demanen a la Comissió que demanin als estats membres que consultin totes les parts interessades nacionals i els vigili per assegurar-se que es facin consultes per a futures modificacions. o per a nous plans.

anunci

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, també va subratllar l'important paper dels eurodiputats en el procés en el que va descriure com una recuperació europea dient: "Els europeus estem junts en aquesta crisi, en sortirem junts, sortirem més fort que mai. La nova generació de la UE ha demostrat quant podem aconseguir quan treballem tots junts. Així que amb més confiança que mai ”.

Ara tots els estats membres de la UE han ratificat la Decisió de recursos propis (ORD), que permet a la Comissió començar a demanar préstecs per primera vegada per finançar la UE de nova generació. Els països han començat a presentar els seus plans d’escrutini per part de la Comissió Europea i d’aprovació pel Consell de la UE. S'espera que el pre-finançament dels pagaments inicials es pugui fer abans de setembre.

Comparteix aquest article:

Tendències