Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El BCE presenta un pla d’acció per incloure consideracions sobre el canvi climàtic a la seva estratègia de política monetària

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El consell rector del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit un pla d’acció integral, amb un full de ruta ambiciós (veure annex) per incorporar encara més les consideracions sobre el canvi climàtic al seu marc polític. Amb aquesta decisió, el Consell de Govern subratlla el seu compromís de reflectir més sistemàticament les consideracions de sostenibilitat ambiental en la seva política monetària. La decisió segueix la conclusió de la revisió de l’estratègia de 2020-21, en què les reflexions sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental tenien una importància central.

Abordar el canvi climàtic és un repte mundial i una prioritat política per a la Unió Europea. Tot i que els governs i els parlaments tenen la responsabilitat principal d’actuar sobre el canvi climàtic, dins del seu mandat, el BCE reconeix la necessitat d’incorporar encara més les consideracions climàtiques al seu marc polític. El canvi climàtic i la transició cap a una economia més sostenible afecten les perspectives d’estabilitat de preus a través del seu impacte en indicadors macroeconòmics com la inflació, la producció, l’ocupació, els tipus d’interès, la inversió i la productivitat; estabilitat financera; i la transmissió de la política monetària. A més, el canvi climàtic i la transició del carboni afecten el valor i el perfil de risc dels actius que es mantenen en el balanç de l’Eurosistema, cosa que pot conduir a una acumulació indesitjable de riscos financers relacionats amb el clima.

Amb aquest pla d'acció, el BCE augmentarà la seva contribució a la lluita contra el canvi climàtic, d'acord amb les seves obligacions en virtut dels tractats de la UE. El pla d'acció inclou mesures que reforcen i amplien les iniciatives en curs de l'Eurosistema per tenir en compte millor les consideracions sobre el canvi climàtic amb l'objectiu de preparar el terreny per als canvis en el marc d'aplicació de la política monetària. El disseny d’aquestes mesures serà coherent amb l’objectiu d’estabilitat de preus i hauria de tenir en compte les implicacions del canvi climàtic per a una assignació eficient de recursos. El recentment establert centre de canvi climàtic del BCE coordinarà les activitats rellevants dins del BCE, en estreta cooperació amb l’Eurosistema. Aquestes activitats se centraran en les següents àrees:

anunci

Modelització macroeconòmica i avaluació de les implicacions en la transmissió de la política monetària. El BCE accelerarà el desenvolupament de nous models i durà a terme anàlisis teòriques i empíriques per controlar les implicacions del canvi climàtic i de les polítiques relacionades amb l’economia, el sistema financer i la transmissió de la política monetària a través dels mercats financers i del sistema bancari a les llars i les empreses. .

Dades estadístiques per a l'anàlisi del risc de canvi climàtic. El BCE desenvoluparà nous indicadors experimentals que cobreixin els instruments financers ecològics rellevants i la petjada de carboni de les institucions financeres, així com les seves exposicions als riscos físics relacionats amb el clima. A continuació, es realitzaran millores pas a pas d’aquests indicadors, a partir del 2022, també en línia amb els avenços en les polítiques i iniciatives de la UE en el camp de la divulgació i l’informació de la sostenibilitat ambiental.

Divulgació com a requisit per a l’elegibilitat com a compra de garanties i d’actius. El BCE introduirà els requisits de divulgació dels actius del sector privat com a nou criteri d’elegibilitat o com a base per a un tractament diferenciat per a la compra de garanties i d’actius. Aquests requisits tindran en compte les polítiques i iniciatives de la UE en el camp de la divulgació i la presentació d'informes sobre sostenibilitat ambiental i promouran pràctiques de divulgació més consistents al mercat, mantenint la proporcionalitat mitjançant requisits ajustats per a les petites i mitjanes empreses. El BCE anunciarà un pla detallat el 2022.

anunci

Millora de les capacitats d’avaluació de riscos. El BCE començarà a realitzar proves d’estrès climàtic del balanç de l’Eurosistema el 2022 per avaluar l’exposició al risc de l’Eurosistema al canvi climàtic, aprofitant la metodologia de la prova d’estrès climàtic a tota l’economia del BCE. A més, el BCE avaluarà si les agències de qualificació creditícia acceptades pel Marc d’avaluació del crèdit de l’Eurosistema han revelat la informació necessària per entendre com incorporen els riscos del canvi climàtic a les seves qualificacions creditícies. A més, el BCE considerarà el desenvolupament d’estàndards mínims per a la incorporació de riscos de canvi climàtic a les seves qualificacions internes.

Marc col·lateral. El BCE tindrà en compte els riscos rellevants del canvi climàtic a l’hora de revisar els marcs de valoració i control de riscos dels actius mobilitzats com a garantia per les contraparts per a operacions de crèdit de l’Eurosistema. Això garantirà que reflecteixin tots els riscos rellevants, inclosos els derivats del canvi climàtic. A més, el BCE continuarà supervisant els desenvolupaments estructurals del mercat en productes de sostenibilitat i està disposat a donar suport a la innovació en l’àmbit de les finances sostenibles dins de l’àmbit del seu mandat, com ho exemplifica la decisió d’acceptar bons vinculats a la sostenibilitat com a garantia (vegeu el comunicat de premsa de 22 de setembre de 2020).

Compra d’actius del sector corporatiu. El BCE ja ha començat a tenir en compte els riscos rellevants del canvi climàtic en els seus procediments de diligència deguda per a les seves compres d'actius del sector corporatiu a les seves carteres de política monetària. De cara al futur, el BCE ajustarà el marc que guia l'assignació de les compres de bons corporatius per incorporar criteris de canvi climàtic, d'acord amb el seu mandat. Aquests inclouran l'alineació dels emissors amb, com a mínim, la legislació de la UE que implementa l'acord de París mitjançant mètriques relacionades amb el canvi climàtic o compromisos dels emissors amb aquests objectius. A més, el BCE començarà a divulgar informació relacionada amb el clima del programa de compra del sector corporatiu (CSPP) abans del primer trimestre del 2023 (complementant la informació sobre les carteres de política no monetària; vegeu el comunicat de premsa de 4 de febrer de 2021).

La implementació del pla d’acció estarà en línia amb els avenços en les polítiques i iniciatives de la UE en matèria de divulgació i presentació de la sostenibilitat ambiental, incloses la Directiva d’informació de la sostenibilitat corporativa, el Reglament de taxonomia i el Reglament sobre divulgacions relacionades amb la sostenibilitat dels serveis financers. sector.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències