Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

França s'adhereix a un calendari ambiciós per a l'impost mínim global

COMPARTIR:

publicat

on

Després de la reunió dels ministres de Finances d'ECOFIN d'ahir (18 de gener), el ministre francès d'Afers Econòmics, Finances i Recuperació, Bruno le Maire, va informar als periodistes sobre l'ambiciós calendari francès per a la introducció de l'impost mínim global. 

La Comissió Europea va presentar la seva proposta de directiva a finals de desembre. La Presidència francesa pressiona perquè la Directiva s'adopti i entri en vigor a principis de gener de 2023. 

Tots els membres de la UE han acceptat la proposta, inclosos els països amb un impost de societats baix com Irlanda, però alguns estan preocupats perquè la mesura passi a la llei, malgrat que ja hi estan d'acord a nivell de l'OCDE. Alguns estats també estan preocupats perquè no s'acordi conjuntament l'avenç en el que s'anomena 'Pilar 2' - passar a un impost sobre les vendes per a grans proveïdors de serveis digitals. Le Maire vol que els dos pilars estiguin d'acord, però la presidència francesa se centrarà principalment en el pilar XNUMX, ja que és el més avançat. 

Els impostos s'han mantingut com un camp on els tresors nacionals guarden gelosament el control dels seus poders. Els partidaris d'una fiscalitat justa han argumentat que això condueix a una cursa cap a baix amb diferents països de la UE que es subcotitzen mútuament per atraure empreses. Le Maire va voler assenyalar als detractors de les propostes -Hongria, Polònia i Estònia- que la proposta no significa harmonització fiscal a tot Europa. Els estats de la UE encara mantindrien la sobirania sobre la renda, l'IVA i tindrien llibertat per establir diferents tipus amb un llindar mínim del 15%.

Comparteix aquest article:

anunci

Tendències