Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El Parlament celebra el 20è aniversari de l'euro

COMPARTIR:

publicat

on

Aquest any se celebra el 20è aniversari de la introducció dels bitllets i les monedes en euros. L'1 de gener de 2002, els europeus de 12 països es van despertar amb un món en què havien d'utilitzar una nova moneda. El canvi d'efectiu va ser el canvi de moneda més important de la història. 

Més de 20 anys després, l'euro s'ha convertit en una de les monedes més fortes del món. L'utilitzen 19 dels 27 països membres de la UE i més de 340 milions d'europeus. 

"L'euro ha simplificat la vida dels europeus i ha produït beneficis econòmics tangibles", va dir Christine Lagarde, presidenta del BCE. “Ha permès el creixement del comerç, ha donat suport a la lliure circulació de persones, béns i serveis i ha permès als ciutadans treballar, estudiar i viatjar a 19 estats membres sense haver de canviar moneda. Ens ha unit a través de fronteres, llengües i cultures. Compartir una moneda és més que simplement utilitzar el mateix mitjà de pagament; està formant part d'un esforç comú".

Tanmateix, la innovació relacionada amb l'euro no s'ha aturat aquí. Lagarde va oferir una visió de l'euro digital en què estan treballant, així com un redisseny més segur i relacionable dels bitllets d'euro.

Comparteix aquest article:

anunci

Tendències