Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Nova associació forjada per fer que l'economia digital funcioni per a tothom

COMPARTIR:

publicat

on

Una nova associació estratègica entre la Cambra de Comerç Internacional (ICC) i el Iniciativa de comerç electrònic per a tots pretén reforçar els esforços cap a resultats de desenvolupament més inclusius de l'economia digital.

L'associació es va anunciar el 25 d'abril durant el Setmana del comerç electrònic de la UNCTAD celebrat a Ginebra i en línia, després d'un procés de verificació entre els 34 membres de la iniciativa.

La secretària general de la UNCTAD, Rebeca Grynspan, va donar la benvinguda al nou paper de l'ICC i va dir: "Estic molt orgullosa de liderar aquesta associació global única que aprofita la contribució de cada soci per fer que l'economia digital funcioni per a tothom".

La Sra. Grynspan va afegir: "En associar-nos amb ICC, aprofitarem millor una xarxa global d'empreses i recursos que estan actius sobre el terreny per ajudar-nos a augmentar el nostre suport i assistència als països en desenvolupament per obtenir un major impacte".

Funció i abast de la nova associació

La iniciativa eTrade for all serveix com a servei d'assistència global per als països en desenvolupament per superar la bretxa de coneixement sobre el comerç electrònic. Proporciona accés a informació i recursos, promou diàlegs inclusius sobre el comerç electrònic i l'economia digital i catalitza les associacions. 

La nova cooperació proporcionarà un canal de confiança, neutral i global per portar veus del sector privat a la discussió i millorar la coordinació.

Permetrà un compromís coherent, sistemàtic i estratègic de les microempreses, petites i mitjanes empreses (MIPIME) de tots els sectors, que es veuen afectats per l'augment de la digitalització de les economies dels països en desenvolupament i desenvolupats.

anunci

El secretari general de l'ICC, John Denton, va dir: "M'ha impressionat increïblement la visió i la trajectòria de la iniciativa de comerç electrònic per a tots de la UNCTAD durant els darrers anys. Aquesta nova associació ofereix una oportunitat per portar aquest important treball de creació de capacitats a un nou nivell".

Va dir que l'associació aprofitaria l'experiència de les empreses de la xarxa d'ICC per oferir un suport específic que desbloquegi l'enorme potencial del comerç digital al món en desenvolupament.

"Esperem treballar com a soci de confiança per a la UNCTAD i els governs per fer front als colls d'ampolla clau per al desenvolupament digital, impulsats pel nostre compromís global de possibilitar el comerç com a motor de pau, prosperitat i oportunitats per a tots", va afegir el Sr. Denton.

ICC servirà com a principal contrapartida del sector privat i garantirà una interacció efectiva entre les empreses d'arreu del món i el comerç electrònic per a tothom. Això implicarà l'intercanvi d'informació periòdic i activitats de cooperació contínua per part dels seus membres.

Amb més de 45 milions d'empreses en més de 100 països, ICC és l'organització empresarial més gran del món. Promou el comerç i la inversió internacionals com a vehicles de creixement i prosperitat inclusius mitjançant una combinació de defensa, solucions i establiment d'estàndards.

La digitalització està pressionant els països en desenvolupament

El creixement del comerç electrònic s'ha accelerat de manera massiva per la pandèmia de la COVID-19, ja que la gent ha recorregut a plataformes digitals per comprar en línia, amb la quota global de vendes minoristes en línia del total de vendes minoristes que ha augmentat del 16% el 2019 al 19% el 2020. , un nivell sostingut el 2021.

Tot i que la digitalització ofereix un potencial immens, també planteja grans reptes per a les persones i les empreses, i no tothom ha estat capaç d'aprofitar el potencial de les oportunitats digitals.

Només el 27% de la població dels països menys desenvolupats (PMA) utilitza Internet i, mentre que fins a 8 de cada 10 usuaris d'Internet compren en línia als països desenvolupats, aquesta xifra és inferior a 1 de cada 10 a la majoria dels PMA.

Moltes petites empreses dels països en desenvolupament no poden connectar-se a Internet a causa de les debilitats dels ecosistemes digitals dels seus països.

Les persones i els països que estan menys preparats per a l'economia digital corren el risc de quedar-se més endarrerits, cosa que posa de manifest la necessitat urgent de salvar les llacunes en la preparació digital.

La construcció de la capacitat dels països d'ingressos baixos i mitjans per participar i donar forma a l'economia digital requerirà associacions intel·ligents per evitar la duplicació d'esforços i fer un ús efectiu dels escassos recursos.

Aquesta nova col·laboració entre la iniciativa eTrade for all i ICC és un pas important en aquesta direcció.

La iniciativa eTrade for all es va llançar el 2016 amb 14 socis per fer que el comerç electrònic i l'economia digital siguin més inclusius.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències