Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica de Suècia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha aprovat l'addició de "Vänerlöjrom' de Suècia al registre de Denominació d'Origen Protegida (DOP). El 'Vänerlöjrom' s'elabora a partir d'ous de corba, un peix d'aigua dolça capturat al llac Vänern, al sud-oest de Suècia, i de sal. Es caracteritza per tenir ous sencers que donen un "pop" diferent si es pressiona fins al paladar durant el tast. Té un sabor suau i un gust net de peix de salmó. 'Vänerlöjrom' obté les seves propietats específiques dels minerals i nutrients de les aigües del llac Vänern. També té una forta connexió local. Cada any, diversos esdeveniments relacionats amb el llac Vänern i la pesca dels ous, com ara el Vendace Roe Day, atrauen un gran nombre de visitants. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1,565 productes ja protegits a la eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

Comparteix aquest article:

agricultura

Agricultura: augment constant del comerç agroalimentari de la UE

publicat

on

Les últimes xifres del comerç agroalimentari de la UE publicat mostren que el comerç continua augmentant de manera constant, amb les exportacions augmentant un 7% en comparació amb els vuit primers mesos del 2020. El valor total del comerç agroalimentari de la UE (exportacions més importacions) de gener a agost de 2021 va assolir un valor de 210.5 milions d'euros, reflectint un augment del 5.1% respecte al mateix període de l'any passat. Les exportacions van augmentar un 7% fins als 127.5 milions d'euros, mentre que les importacions van créixer un 2.3% fins als 85 milions d'euros, la qual cosa va suposar un superàvit comercial agroalimentari total de 44 milions d'euros durant els vuit primers mesos de l'any. Es tracta d'un augment del 17% respecte al període corresponent del 2020. Es van registrar xifres positives a les exportacions als Estats Units, que van créixer 2 milions d'euros o un 15%, impulsades en gran part pel bon comportament del vi, i els espirituosos i licors.

A més, les exportacions a la Xina van augmentar en 812 milions d'euros, mentre que també es van registrar increments de valors a les exportacions a Suïssa (531 milions d'euros), Corea del Sud (464 milions d'euros), Noruega (393 milions d'euros) i Israel (288 milions d'euros). Les exportacions al Regne Unit durant aquest període (116 milions d'euros) es van situar gairebé al mateix valor que l'any passat. Les exportacions a diversos països van disminuir en comparació amb el mateix període del 2020. La davallada més gran es va observar a les exportacions a l'Aràbia Saudita, que es van reduir en 399 milions d'euros o un 16%. Altres caigudes notables es van registrar a les exportacions a Hong Kong (-103 milions d'euros) i Kuwait (-101 milions d'euros). Pel que fa a categories específiques de productes, els vuit primers mesos del 2021 van experimentar increments importants dels valors d'exportació de vi (2.5 milions d'euros) i licors i licors (1.3 milions d'euros), amb increments del 31% i del 32% respectivament. S'han registrat descensos a les exportacions de blat (-892 milions d'euros) i d'alimentació infantil (-736 milions d'euros). Els augments més notables en el valor de les importacions es van observar en els pastissos (1.1 milions d'euros), la soja (1.1 milions d'euros), els àcids grassos i ceres (500 milions d'euros), l'oli de palma i nucli (479 milions d'euros) i grans de cacau (291 milions d'euros més).

Les caigudes més altes dels valors d'importació, en canvi, s'han observat en fruites tropicals, fruits secs i espècies (-669 milions d'euros), sucs de fruites (-194 milions d'euros), cítrics (-159 milions d'euros), tabac cru (-158 milions d'euros). , i arròs (baixada de 140 milions d'euros). Més informació disponible aquí i sobre el comerç agroalimentari de la UE sevae.

anunci

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

agricultura

Estadístiques agrícoles de la UE: subvencions, llocs de treball, producció

publicat

on

Descobriu fets i xifres sobre l'agricultura a la UE, inclòs el finançament per país, ocupació i producció, Societat.

L'agricultura és una indústria important per a tots els països de la UE i tots reben fons de la UE a través de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquests fons donen suport als agricultors directament a través del Fons Europeu Agrícola de Garantia i les zones rurals, l'acció climàtica i la gestió dels recursos naturals a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Esbrina com la Política Agrària Comuna dóna suport als agricultors.

Subvencions agràries de la UE per països

El 2019, es van gastar 38.2 milions d'euros en pagaments directes als agricultors i 13.8 milions d'euros en desenvolupament rural. 2.4 milions d'euros més van donar suport al mercat de productes agrícoles.

anunci

Les normes que regulen com es gasten els fons de la Política Agrària Comuna les determina el Pressupost a llarg termini de la UE. La les normes actuals s'aplicaran fins al desembre de 2022, després el més recent reforma de la política agrícola comuna entrarà en vigor i durarà fins al 2027.

Infografia amb mapa que mostra la quantitat de subvencions de la Política Agrària Comuna per país de la UE l'any 2019. Es poden trobar dades clau a l'epígraf Subvencions agrícoles de la UE per país.
La divisió dels fons de la Política Agrària Comuna entre els països de la UE  

Estadístiques d'ocupació agrícola de la UE

La indústria agrícola va donar suport a 9,476,600 llocs de treball el 2019 i 3,769,850 llocs de treball en la producció d'aliments (el 2018) i va representar l'1.3% del producte interior brut de la UE el 2020.

Romania tenia la majoria de persones ocupades a l'agricultura el 2019, mentre que Dinamarca tenia la majoria de persones ocupades en la producció d'aliments el 2018.

anunci

Per cada euro gastat, el sector agrícola genera 0.76 € addicionals per a l'economia de la UE. El valor afegit brut de l'agricultura -la diferència entre el valor de tot el que va produir el sector agrícola primari de la UE i el cost dels serveis i béns utilitzats en el procés de producció- va ser de 178.4 milions d'euros el 2020.

Infografia que mostra l'ocupació a l'agricultura (el 2019) i la producció d'aliments (el 2018) per país de la UE. Les dades clau es poden trobar a l'epígraf Estadístiques d'ocupació agrícola de la UE.
Els sectors de l'alimentació i l'agricultura a la UE  

La producció agrícola a Europa

L'agricultura de la UE produeix una gran varietat de productes alimentaris, des de cereals fins a llet. La UE ha legislat per garantir que els aliments produïts i venuts a la UE siguin segurs per menjar. El L'estratègia de la UE de la granja a la bifurcació, anunciat el 2020, té com a objectiu garantir que els aliments també es produeixin de manera més sostenible. Els eurodiputats volen reduir millor l'ús de pesticides protegir els pol·linitzadors i la biodiversitat, acabar amb l'ús de gàbies en la ramaderia i augmentar l'ús del sòl per l'agricultura ecològica per 2030.

Infografia que mostra quantes tones d'aliments diferents es van produir a la UE el 2019.
Producció d'aliments a la UE  

Política Agrícola Comuna 

Fonts de dades 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

agricultura

El Parlament Europeu s'ha posat a votar sobre un gran acord de subvencions agrícoles

publicat

on

By

Els membres del Parlament Europeu assisteixen a un debat sobre la Política Agrària Comuna (PAC) durant una sessió plenària al Parlament Europeu a Estrasburg, França, el 23 de novembre de 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool
El comissari europeu d'Agricultura, Janusz Wojciechowski, parla durant un debat sobre la Política Agrària Comuna (PAC) durant una sessió plenària al Parlament Europeu a Estrasburg, França, el 23 de novembre de 2021. REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Els legisladors que van ajudar a negociar un acord amb els governs sobre les reformes de l'enorme programa de subvencions a l'agricultura de la Unió Europea van instar el Parlament Europeu a donar-li llum verda final dimarts (23 de novembre). escriu Ingrid Melander, Reuters.

El tracte assolit al juny, va posar fi a una lluita de gairebé tres anys pel futur de la Política Agrària Comuna de la UE i representa aproximadament un terç del pressupost del bloc 2021-2027: gastant uns 387 milions d'euros (436 milions de dòlars) en agricultors i suport a les zones rurals. desenvolupament.

Les noves normes de la PAC, que s'aplicaria a partir del 2023, té com a objectiu traslladar diners de les pràctiques agrícoles intensives a la protecció de la natura i reduir el 10% dels gasos d'efecte hivernacle de la UE emesos per l'agricultura.

Les reformes tenen moltes possibilitats de ser aprovades pel Parlament Europeu més tard dimarts. Però els grups ecologistes i alguns legisladors diuen que no alineen l'agricultura amb els objectius de la UE per lluitar contra el canvi climàtic i que moltes de les mesures previstes per animar els agricultors a canviar a mètodes respectuosos amb el medi ambient són febles o voluntàries.

anunci

"Us insto, si us plau, en l'interès dels agricultors europeus, en l'interès del clima, a votar a favor", va dir Peter Jahr, un membre del Parlament Europeu alemany.

En abordar les crítiques a les reformes, va dir que calien compromisos.

El cap executiu d'agricultura de la Comissió Europea, Janusz Wojciechowski, va dir que les reformes "fomentarian un sector agrícola sostenible i competitiu que pugui donar suport als mitjans de subsistència dels agricultors i proporcionar aliments saludables i sostenibles a la societat alhora que ofereixen molt més en termes de medi ambient i clima".

anunci

Les reformes requeririen que el 20% dels pagaments als agricultors del 2023-2024 es gastin en "ecoesquemes", que augmentarien al 25% dels pagaments el 2025-2027. Almenys el 10% dels fons de la PAC es destinarien a explotacions més petites i tots els pagaments dels agricultors estarien vinculats al compliment de les normes mediambientals.

L'acord també crea un fons de crisi de 450 milions d'euros en cas que els mercats agrícoles es vegin interromputs per una emergència com una pandèmia.

($ = € 1 0.8880)

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències