Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

La Comissió proposa l'etiquetatge digital dels productes fertilitzants de la UE per informar millor els usuaris i reduir costos

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha adoptat una proposta sobre l'etiquetatge digital voluntari dels productes fertilitzants de la UE. A la UE, l'etiquetatge digital ja s'utilitza per a alguns productes que contenen productes químics, per exemple, les piles, i les normes per a l'etiquetatge digital s'estan estudiant per a altres, com ara detergents, cosmètics i productes químics.

Els proveïdors de productes fertilitzants que compleixin les normes de salut, seguretat i medi ambient a tota la UE (marcat CE) podran proporcionar informació en una etiqueta digital.

Això informarà millor els usuaris, donant lloc a un ús més eficient dels productes fertilitzants. Paral·lelament, simplificarà les obligacions d'etiquetatge dels proveïdors i reduirà els costos: 57,000 € anuals per a una gran empresa i 4,500 € per a una pime.

L'etiquetatge digital serà voluntari, és a dir, que els proveïdors i minoristes podran triar com comunicar la informació de l'etiquetatge.: un format físic, un format digital o una combinació dels dos. Els productes venuts en envasos als agricultors i als consumidors d'altres fertilitzants continuaran tenint la informació més important en una etiqueta física, com ara la seguretat per a la salut humana i el medi ambient, a més de l'etiqueta digital.

Aquesta proposta s'ha enviat al Parlament Europeu i al Consell. Un cop aprovades, les noves normes s'aplicaran dos anys i mig després de la seva adopció per permetre que, mentrestant, es puguin decidir les normes tècniques.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències