Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Reimaginar la política agrícola de la Unió Europea: una crida a la descentralització

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea ha estat sota un intens escrutini, amb els crítics que examinen la seva rigidesa i enfocament centralitzat. A mesura que el debat s'intensifica, veus de diferents àmbits, inclosos agricultors i polítics, demanen reformes importants per alinear-se millor amb els objectius de seguretat alimentària i creixement econòmic de la UE.

Polítics, com ara Axinia Adrian Vicepresident de l'Aliança per a la Unió de Romanesos (AUR), (a la foto) argumenten que l'actual PAC soscava els principis fonamentals de la sobirania nacional, l'autodeterminació i la responsabilitat individual. Axinia subratlla que l'enfocament actual imposat per la UE sufoca la innovació i dificulta la capacitat dels estats membres d'adaptar les polítiques agrícoles a les especificacions necessàries, paisatges agrícoles únics, climes i tradicions. Axinia va subratllar la importància de permetre als estats membres una major autonomia en la configuració de les seves polítiques agrícoles per promoure la sostenibilitat i el creixement econòmic, afirmant:

"Creiem que un enfocament universal imposat per la UE no és propici per a pràctiques agrícoles sostenibles o creixement econòmic. Fins ara a Romania, la PAC no ha aconseguit ajudar els agricultors a desenvolupar els seus sistemes de reg i protegir les petites explotacions familiars i mantenir-les competitives en el mercat únic".

Axinia deixa clar que l'actual PAC beneficia de manera desproporcionada les grans agroempreses respecte a les explotacions familiars més petites. Emfatitzant la necessitat de reformar els subsidis agrícoles per donar prioritat a les petites i mitjanes explotacions, que contribueixen significativament a les economies locals, i donar suport a les comunitats rurals vibrants.

Els esdeveniments dels últims anys han demostrat la necessitat d'enfocaments proteccionistes de la política comercial per salvaguardar els agricultors europeus de la competència amoral. Axinia afirma que: “Les polítiques personalitzades que recolzin les fortaleses de cada Estat membre poden conduir a una assignació més eficient dels recursos i un sector agrícola més fort en general, beneficiant tant als agricultors com als consumidors”. En donar prioritat a la producció agrícola nacional, la UE podria millorar la seguretat alimentària, mitigar el canvi climàtic, preservar la biodiversitat i donar suport als agricultors locals de la UE. La posició de l'AUR s'alinea amb una crida molt més àmplia i de ràpid creixement de descentralització parcial i flexibilitat dins de la PAC. Molts han demanat l'apoderament dels estats membres per servir millor els seus sectors agrícoles i els seus ciutadans,

Mentre la Unió Europea segueix navegant per aquests reptes, veus com les de Axinia Adrian, que advoquen per un enfocament més descentralitzat i flexible de la política agrícola, estan augmentant, La UE ha de continuar escoltant aquestes preocupacions creixents per obrir amb èxit el camí cap a una agricultura europea més brillant i sostenible.

anunci

Material realitzat a petició de SC Oracle Consulting SRL a petició del Partit Alliance for the Union of Romanians - AUR Alliance, CMF 21240330.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències