Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Acord polític per protegir els treballadors de substàncies perilloses

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els negociadors del Parlament i del Consell han acordat de manera informal una revisió de les normes per protegir els treballadors de substàncies cancerígenes i altres substàncies perilloses. EMPL.

Durant les negociacions, els eurodiputats van aconseguir la inclusió de substàncies tòxiques per a la reproducció a la quarta revisió de la Directiva sobre carcinògens i mutàgens en el treball (CMD4). Aquestes substàncies tenen efectes adversos en la reproducció i poden provocar un deteriorament de la fertilitat o infertilitat. Per a 11 d'aquestes substàncies, s'introduirà un valor límit laboral vinculant a l'annex de la directiva. Com a conseqüència, la directiva passarà a anomenar-se Directiva de carcinògens, mutàgens i substàncies reprotòxiques (CMRD).

Millor protecció dels treballadors sanitaris

Els eurodiputats també van establir que els treballadors que tracten productes medicinals perillosos (HMP) rebran una formació suficient i adequada, amb l'objectiu de protegir millor els treballadors del sector sanitari. Els HMP són fàrmacs amb activitat antitumoral que contenen substàncies químiques de gran preocupació que inhibeixen el creixement i la multiplicació cel·lular. La Comissió, prèvia consulta a les parts interessades, ha d'elaborar les directrius i normes de pràctica de la Unió per a la preparació, administració i eliminació de medicaments perillosos en el lloc de treball.

anunci

Substàncies noves i nivells d'exposició més baixos

Els límits d'exposició laboral, és a dir, la quantitat màxima de substàncies nocives (generalment expressades en mil·ligrams per metre cúbic d'aire) a què poden estar exposats els treballadors, s'han establert per als compostos d'acrilonitril i níquel. El límit màxim es revisa a la baixa per al benzè.

A més, el Parlament ha insistit que la Comissió presentarà un pla d'acció per assolir els valors límit d'exposició laboral per a almenys 25 substàncies o grups de substàncies abans de finals de 2022.

anunci

"Aquest és un gran èxit, no només per als colegisladors, sinó sobretot per a la gent sobre el terreny la salut de les quals pretenem protegir. Ha estat una sol·licitud de llarga data del Parlament per incloure les substàncies tòxiques per a la reproducció en l'àmbit d'aplicació de la directiva CMD i garantir que els treballadors, especialment en el sector sanitari, estiguin protegits tant com sigui possible quan manipulen HMP. Finalment hem aconseguit que sigui una realitat. Gràcies a la legislació revisada, es preveniran milers de casos d'efectes adversos per a la salut i morts cada any", va dir. Lucia Ďuriš Nicholsonová (Renew, SK), President del comitè EMPL després de concloure les negociacions.

Propers passos

Ara l'acord informal haurà de ser aprovat formalment pel Parlament i el Consell per entrar en vigor. La Comissió d'Ocupació votarà primer l'acord aviat.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci
anunci

Tendències