Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El Parlament vol garantir el dret a desconnectar de la feina 

COMPARTIR:

publicat

on

El Parlament vol protegir el dret fonamental dels empleats a desconnectar de la feina i a no ser accessible fora de l'horari laboral.

Les eines digitals han augmentat l'eficiència i la flexibilitat per als empresaris i els empleats, però també han creat una cultura de guàrdia constant, amb els empleats fàcilment accessibles en qualsevol moment i lloc, inclòs fora de l'horari laboral. La tecnologia ha fet possible el teletreball, mentre que la pandèmia de la Covid-19 i els confinaments l'han generalitzat. El 37% dels treballadors de la UE van començar a treballar des de casa durant un confinament.

El teletreball difumina la distinció entre privat i professional

Tot i que el teletreball ha salvat llocs de treball i ha permès a moltes empreses sobreviure a la crisi de la corona, també ha desdibuixat la distinció entre vida laboral i vida privada. Moltes persones han de treballar fora de l'horari habitual de treball, la qual cosa empitjora la seva conciliació laboral i familiar. El 27% de les persones que treballen des de casa treballaven fora de l'horari laboral.

Les persones que teletreballen habitualment tenen més del doble de probabilitats de treballar més de les hores de treball màximes establertes a la UE. directiva del temps de treball que els que no ho fan.

Temps màxim de treball i descans mínim: 

  • Màxim 48 hores laborals setmanals 
  • Mínim 11 hores consecutives de descans diari  
  • Almenys quatre setmanes de vacances anuals retribuïdes a l'any 

Descobriu què està fent la UE per protegir els llocs de treball afectats per la pandèmia.

anunci

Obteniu més informació sobre les normes de la UE sobre la conciliació de la vida laboral i familiar.

La connectivitat constant pot provocar problemes de salut

El descans és essencial per al benestar de les persones i la connectivitat constant a la feina té conseqüències en la salut. Estar massa temps assegut davant de la pantalla i treballar massa redueix la concentració, provoca una sobrecàrrega cognitiva i emocional i pot provocar mals de cap, fatiga ocular, fatiga, privació del son, ansietat o esgotament. A més, una postura estàtica i moviments repetitius poden provocar tensió muscular i trastorns musculoesquelètics, especialment en entorns de treball que no compleixen els estàndards ergonòmics.

El Parlament demana una nova llei de la UE

El dret a desconnectar no està definit a la legislació de la UE. El Parlament vol canviar això. El 21 de gener de 2021 va demanar a la Comissió que elaborés una llei permetent als empleats desconnectar de la feina en hores no laborals sense conseqüències i establint uns estàndards mínims de treball a distància.

El Parlament va assenyalar que les interrupcions del temps no laboral i l'ampliació de la jornada poden augmentar el risc d'hores extraordinàries no remunerades, poden tenir un impacte negatiu en la salut, la conciliació de la vida laboral i familiar i el descans laboral; i va demanar les mesures següents:

  • Els empresaris no haurien d'exigir que els treballadors estiguin disponibles fora del seu temps de treball i els companys de feina s'han d'abstenir de contactar amb els seus companys per motius laborals.
  • Els països de la UE haurien de garantir que els treballadors que invoquen el seu dret a desconnectar estiguin protegits de la victimització i altres repercussions i que hi hagi mecanismes per atendre les queixes o les infraccions del dret a desconnectar.
  • Les activitats de formació i formació professional a distància s'han de comptar com a activitats laborals i no s'han de dur a terme durant hores extraordinàries o dies de descans sense la compensació adequada.

Obteniu més informació sobre com la UE millora els drets i les condicions de treball dels treballadors.

Per saber més 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències