Connecteu-vos amb nosaltres

ampliació

Com els països poden unir-se a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Unió Europea ja té 27 membres i altres països volen unir-se, però com s'adhereix un país a la UE, assumptes de la UE?

Ha de complir una sèrie de criteris, el primer dels quals és que ha de ser a Europa. A més, ha de ser una democràcia, tenir una economia de lliure mercat i respecte Valors de la UE.

Com a condició d'adhesió, un país ha d'adoptar-ho tot Lleis de la UE i acceptar canviar la seva moneda per l'euro en el futur.

Actualment cinc països estan en converses per incorporar-se a la UE: Albània, Montenegro, Macedònia del Nord, Sèrbia i Turquia.

anunci

Per saber més sobre Ampliació de la UE.

Comparteix aquest article:

Bancari

La cooperació d'alta tecnologia entre #China i #EU té un potencial enorme

publicat

on

La Iniciativa de Carretera i Carretera de la Xina (BRI), de vegades denominada Nova Ruta de la Seda, és un dels projectes d’infraestructura més ambiciosos mai concebuts. Llançat el 2013 pel president Xi Jinping, la gran col·lecció d'iniciatives de desenvolupament i inversió s'estendrien des de l'Àsia oriental fins a Europa, ampliant notablement la influència econòmica i política de la Xina - escriu Colin Stevens.

BRI busca reanimar les antigues rutes comercials de la Ruta de la Seda per enllaçar la Xina amb altres països d'Àsia, Àfrica i Europa mitjançant la creació d'una xarxa d'infraestructures comercials.

La visió inclou crear una àmplia xarxa de ferrocarrils, canonades d’energia, autopistes i passos de frontera racionalitzats, tant cap a l’oest, a través de les muntanyoses antigues repúbliques soviètiques, com al sud, al Pakistan, l’Índia i la resta del sud-est asiàtic.

Les colossals inversions en infraestructures de la Xina prometen iniciar una nova era de comerç i creixement per a les economies d'Àsia i més enllà.

L’augment de la influència xinesa a Europa ha estat una font creixent d’ansietat a Brussel·les en els darrers anys.

Quines són les implicacions de la creixent influència de la Xina com a actor global per a la UE i els seus veïns? Hem preguntat a diversos experts per tenir la seva opinió.

Sir Graham Watson, exdiputat europeu principal del Regne Unit, es troba entre els que donen suport a l'apassionant iniciativa i, al mateix temps, adverteix que la UE ha d'estar implicada estretament.

Sir Graham, abans diputat liberal, va dir: “La UE hauria d’adoptar una iniciativa que millori els enllaços de transport a tota la superfície euroasiàtica i no permetrà a la Xina posseir-la del tot. Per assolir tot el seu potencial, aquesta iniciativa ha de ser un carrer a doble sentit.

"En lloc de permetre a la RPC comprar i monopolitzar infraestructures com el port del Pireu, hauríem d'invertir-hi junts. Només així podem domar les ambicions expansionistes de la Xina i vincular-les a la cooperació".

Fraser Cameron, director del Centre UE-Àsia a Brussel·les, va dir que la Xina "ha après algunes lliçons importants des dels dos primers tres anys de la BRI, especialment sobre la sostenibilitat financera i ambiental".

I afegeix, "Això significa que la UE, amb la seva pròpia estratègia de connectivitat, podria plantejar-se ara la col·laboració amb la Xina, així com amb Japó i altres socis asiàtics, per desenvolupar projectes d'infraestructura de benefici per als dos continents".

Paul Rubig, fins fa poc un veterà eurodiputat europeu d'Àustria, va dir a aquest lloc que "tot el món, inclosa la UE, ha de formar part" de la BRI.

Va afegir: "El programa connecta les persones mitjançant infraestructures, educació i investigació i permet beneficiar enormement els europeus

"La UE hauria d'invertir en la BRI perquè serà una victòria per a ambdues parts, la UE i la Xina", va dir Rubig, que està estretament involucrat a SME Europe

Comentaris similars van ser comunicats per l'experimentat Dick Roche, un exministre europeu a Irlanda, que va dir: "La implicació de la BRI i la UE en aquest sentit té un sentit perfecte. Ajudarà a restablir les nostres connexions històriques amb la Xina. Sí, hi ha algunes diferències entre ambdues parts, però la BRI és en interès mutu de la UE i la Xina. Europa pot jugar un paper actiu en la iniciativa mantenint el diàleg amb la Xina.

"Aquest és el millor camí a seguir i no seguint l'enfocament nord-americà de BRI. La postura nord-americana és un pas enrere i no aconseguirà res".

Roche, ara consultor de Dublín, va afegir: "Si ens fixem en el que està passant a la Xina en comparació amb fa 50 anys, els progressos que es fan, inclosos els beneficis obtinguts per BRI, són increïbles."

La inversió BRI va començar a disminuir a finals del 2018. Tot i això, a finals del 2019, els contractes BRI van tornar a tenir un gran repunt.

Els Estats Units han manifestat la seva oposició, però diversos països han intentat equilibrar les seves preocupacions sobre les ambicions de la Xina davant els beneficis potencials de la BRI. Diversos països de l’Europa Central i de l’Est han acceptat finançament de BRI, i estats d’Europa occidental com Itàlia Luxemburg i Portugal han signat acords provisionals per cooperar en projectes de BRI. Els seus líders emmarquen la cooperació per convidar a la inversió xinesa i millorar potencialment la qualitat de les ofertes de construcció competitives de les empreses europees i nord-americanes.

Moscou s'ha convertit en un dels socis més entusiastes de la BRI.

Una reflexió addicional es produeix per part de Virginie Battu-Henriksson, portaveu de la UE en matèria d’afers exteriors i política de seguretat, que va dir: “El punt de partida de l’aproximació de la UE a qualsevol iniciativa de connectivitat és si és compatible amb el nostre propi enfocament, valors i interessos. Això vol dir que la connectivitat ha de respectar els principis de sostenibilitat i la igualtat de condicions.

"Quan es tracta de la iniciativa de la carretera i el cinturó de la Xina, la Unió Europea i la Xina haurien de compartir l'interès per assegurar-se que totes les inversions en projectes de connectivitat compleixin aquests objectius. La Unió Europea continuarà col·laborant amb la Xina de manera bilateral i en fòrums multilaterals per trobar punts en comú sempre que sigui possible i impulsar les nostres ambicions encara més a l’hora de tractar problemes de canvi climàtic. Si la Xina compleix el seu objectiu declarat de convertir la BRI en una plataforma oberta que sigui transparent i basada en les normes del mercat i les normes internacionals, complementaria el que està treballant la UE: una connectivitat sostenible amb avantatges per a tots els implicats ”.

En qualsevol altre lloc, una font principal de la direcció d’afers exteriors de la UE va assenyalar que la Iniciativa per a la carretera i el camí “és una oportunitat per a Europa i el món, però que no només ha de beneficiar la Xina”.

La font va dir: "La unitat i la coherència de la UE són claus: en cooperar amb la Xina, tots els estats membres, individualment i dins dels marcs de cooperació subregionals, tenen la responsabilitat de garantir la coherència amb la legislació, les normes i les polítiques de la UE. Aquests principis també s'apliquen en termes de compromís amb la Iniciativa de la Xina i la Carretera.

"A nivell de la UE, la cooperació amb la Xina en la seva iniciativa Belt and Road es desenvolupa sobre la base de la Xina que compleix el seu objectiu declarat de convertir la BRI en una plataforma oberta i complir amb el seu compromís de promoure la transparència i la igualtat de condicions basades en les regles del mercat. i normes internacionals, i complementa les polítiques i els projectes de la UE, per tal de proporcionar una connectivitat i beneficis sostenibles per a totes les parts interessades i a tots els països al llarg de les rutes planificades. "

A la Cimera UE-Xina de l'any passat a Brussel·les, els líders de les dues parts van discutir el que van anomenar el "enorme" potencial per connectar encara més Europa i Àsia de manera sostenible i basant-se en els principis del mercat i van buscar maneres de crear sinergies entre l'enfocament de la UE a la connectivitat.

Noah Barkin, periodista de Berlín i company visitant de l'Institut Mercator d'Estudis Xinesos, va assenyalar que quan Wang Yi, el màxim diplomàtic xinès, va visitar Brussel·les el desembre, va enviar un missatge a Europa.

"Som socis, no rivals", va dir a la seva audiència al centre de reflexió del Centre Europeu de Polítiques, demanant a la UE i a Pequín que elaboressin un "pla ambiciós" de cooperació.

Aquesta cooperació s'està produint ara mateix, gràcies a BRI.

La "Estratègia Xina" de Business Europe, publicada recentment, assenyala que la UE és el soci comercial més important de la Xina, mentre que la Xina és el segon soci comercial més important de la UE. Els fluxos comercials bilaterals totals de béns van augmentar fins a 604.7 mil milions d'euros el 2018, mentre que el comerç total de serveis va ascendir a gairebé 80 milions d'euros el 2017.

I, segons Business Europe, "aquí encara hi ha un potencial econòmic inexplotat per a les dues parts".

L’estratègia assenyala que la UE és el soci comercial més important de la Xina, mentre que la Xina és el segon soci comercial més important de la UE. Els fluxos comercials bilaterals totals de béns van créixer fins als 604.7 mil milions d'euros el 2018, mentre que el comerç total de serveis va ascendir a gairebé 80 milions d'euros el 2017. I encara hi ha força potencial econòmic sense explotar per ambdues parts.

Les economies xineses i europees s'han beneficiat enormement de l'adhesió de la Xina a l'OMC el 2001.

Segons les declaracions, "les economies xineses i europees s'han beneficiat enormement de l'adhesió de la Xina a l'OMC el 2001. La UE hauria de continuar implicant la Xina."

Ja han sorgit moltes noves oportunitats com a resultat de les noves infraestructures que s’han completat al llarg de la ruta del Belt Road.

Per exemple, Itàlia i la Xina han treballat per enfortir les seves relacions i cooperació amb l’economia digital a través d’un camí de seda i un turisme “digital”.

Una carretera digital de seda és considerada una part significativa de la BRI. La Xina, amb el major nombre d’usuaris d’internet i usuaris de telèfons mòbils, se situa al mercat de comerç electrònic més gran del món i és àmpliament reconeguda com un dels principals jugadors de grans dades.

És aquest enorme mercat que observadors experimentats com Watson, Rubig i Roche creuen que ara la UE hauria de tractar d’afegir-hi, fins i tot a través de BRI.

L'Institut Europeu d'Estudis Asiàtics cita la reforma dels enllaços ferroviaris entre Budapest i Belgrad com un "gran" estudi de cas per obtenir una millor comprensió de la BRI.

El projecte forma part de la cooperació 17 + 1 i de la iniciativa Belt and Road Initiative (BRI). S'havia anunciat el 2013, però es va mantenir al costat hongarès fins al 2019 a causa de la normativa de licitació de la UE. El projecte ha avançat de manera diferent a la part hongaresa que no pas a la part sèrbia com a membre de la UE, a causa de la intervenció de la UE, segons l'informe EIAS.

"Una carretera digital de seda és una part important de la BRI. La Xina, amb el major nombre d’usuaris d’internet i usuaris de telèfons mòbils, se situa al mercat de comerç electrònic més gran del món i és àmpliament reconeguda com un dels principals jugadors de grans dades.

Però, clarament, hi ha més a fer per assolir tot el seu potencial.

La Cambra de Comerç de la Unió Europea a la Xina (Cambra Europea), va recopilar el seu propi estudi, The Road Less Traveled: European Involvement in China's and Road Initiative (BRI). Basat en una enquesta de membres i entrevistes extenses, l’informe posa de manifest el paper “perifèric” que actualment tenen els negocis europeus a la BRI.

Tot i així, la cooperació d'alta tecnologia entre la Xina i la UE té enormes potencials, i els diàlegs i la confiança mútua són claus per formar vincles digitals més estrets entre ambdues parts, va dir Luigi Gambardella, president de l'associació empresarial xina de la UE.

Xina. a tall d’exemple més, va llançar amb èxit el satèl·lit bessó Beidou-3 el setembre passat, contribuint a la Ruta de la Seda digital iniciada per la Xina el 2015, que implica ajudar altres països a construir infraestructures digitals i desenvolupar seguretat d’internet.

En comentar la ruta de la seda digital, Gambardella va dir que té el potencial de ser un jugador "intel·ligent" a la iniciativa Belt and Road, cosa que fa que la iniciativa BRI sigui més eficient i respectuosa amb el medi ambient. Els enllaços digitals també connectaran la Xina, el mercat de comerç electrònic més gran del món, amb altres països implicats en la iniciativa.

Andrew Chatzky, del Consell de Relacions Exteriors, diu: "L'ambició general de la Xina per a la BRI és sorprenent. Fins ara, més de seixanta països, que representen dos terços de la població mundial, han signat projectes o han manifestat un interès en fent-ho ".

"Els analistes calculen que el més gran fins ara és el Corredor Econòmic Xina-Pakistan de 68 milions de dòlars, una col·lecció de projectes que connecten la Xina amb el port de Gwadar al Pakistan, al mar d'Aràbia. En total, la Xina ja ha gastat uns 200 milions de dòlars en aquests esforços. Morgan Stanley ha predit que les despeses globals de la Xina al llarg de la vida del BRI podrien arribar als 1.2-1.3 bilions de dòlars el 2027, tot i que les estimacions sobre les inversions totals varien ", va dir.

La carretera de la Seda original va sorgir durant l'expansió cap a l'oest de la dinastia Han de la Xina (206 aC-220 CE), que va forjar xarxes comercials a través del que avui són els països de l'Àsia central. Aquestes rutes es van estendre més de quatre mil milles a Europa.

Avui, BRI promet, una vegada més, situar la Xina i l’Àsia central (i potser la UE) en l’epicentre d’una nova onada de globalització.

 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Negocis

#EURpower més influent i de confiança que The Guardian, Der Spiegel i Le Monde

publicat

on

L'enquesta anual de la qual són els mitjans de comunicació i els mitjans de comunicació més llegits o vistos per a les notícies sobre temes de la UE - i que es consideren els més influents - es va donar a conèixer a la ComRes / Burson-Marsteller 2017 Enquesta de mitjans de comunicació de la UE sobre el que influeix en els influents.

La directora general de Burson-Marsteller, Karen Massin, i la directora associada de ComRes, Meghan Oliver, van exposar les fonts de notícies i canals de xarxes socials preferits de la Unió Europea utilitzats pels responsables polítics i els responsables polítics de Brussel·les, i com es comparen en influir en les seves decisions.

L'enquesta va convidar els enquestats a identificar els mitjans de comunicació de la Unió Europea i nacionals que solen llegir o veure, les xarxes socials que utilitzen amb més freqüència i avaluar la influència que aquestes fonts i canals tenen en el seu treball diari.

Reporter de la UE sondejat significativament com a influent a 9%, entre Linked In (12%) i Instagram (7%).

“Per a què serveix el menjar principal Reporter de la UE és que quan es tracta de notícies de la UE, l’enquesta ho demostra Reporter de la UE és més influent (i de confiança) que els títols nacionals com The Guardian, Der Spiegel món.

"EU Reporter va rebre més vots que aquests tres títols", va dir Dennis Abbot, director gerent de comunicacions de Burson-Marsteller.

"En general, els mitjans de comunicació especialitzats en la cobertura de notícies de la UE, grans o petites, superen els títols nacionals entre els decisors i altres influents de Brussel·les", va dir. "És clar que els responsables polítics volen escoltar les notícies de la font i no a través d'un filtre nacional".

Reporter de la UE era especialment popular com a font de notícies i informació de confiança entre els diputats i altres polítics, tant de les principals notícies en línia com de les xarxes socials.

Pel que fa a l'ús de xarxes socials, els agents d'influència de la UE diuen que fan servir Facebook. Gairebé dos terços (63 percentatge) diuen que l’utilitzen almenys una vegada per setmana, seguit de Twitter YouTube (tots dos 53 percentatge), LinkedIn (37 percent) i Instagram (17 percent).

Les dades destaquen que els eurodiputats en particular afavoreixen Facebook, amb nou de cada deu (93%) que diuen que utilitzen la xarxa almenys una vegada per setmana. POLITICO i la BBC són els mitjans de comunicació més llegits o vistos per part dels responsables polítics i dels formadors d’opinió a Brussel·les - i els lectors d’aquests dos han augmentat des de l’anterior enquesta de mitjans de la UE, publicada el gener de 2016.

Prop de dos terços dels influents de Brussel·les diuen que llegeixen POLÍTIC almenys un cop per setmana. Més de la meitat diuen el mateix sobre la BBC.

Gairebé la meitat dels enquestats van llegir el document Financial Times The Economist. Euronews, que no estava inclosa a l’enquesta anterior, és vist o llegit per més d’un terç dels responsables polítics i els responsables de l’opinió

Parlant en el moment de llançar l'enquesta, Karen Massin va comentar: “La Unió Europea ha estat al centre dels principals esdeveniments polítics i el canvi tumultuós de l'any passat, per la qual cosa no és cap sorpresa veure increments significatius dels lectors entre els mitjans de comunicació de la UE. L’augment de l’ús de mitjans socials per part d’Influencers, especialment a través de YouTube i LinkedIn, és un altre resultat sorprenent. Els resultats subratllen que per fer sentir la vostra veu a la conversa de Brussel·les, heu de pensar integrats i relacionar-vos amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials. "

La directora associada de ComRes, Meghan Oliver, va afegir: "Va ser fantàstic tornar a associar-se amb Burson-Marsteller a Brussel·les per entendre la influència dels mitjans de comunicació sobre els influents de Brussel·les. És interessant notar que el nombre de lectors de molts títols ha augmentat aquest any. Al mateix temps, el consum no necessàriament correlacionar-se amb la influència: els lectors per si sols no garanteixen la interacció amb els influents ".

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

adhesió

Els eurodiputats celebren els esforços de reforma en 2016 #Montenegro

publicat

on

eu montenegroMontenegro va continuar avançant en les seves negociacions d'adhesió a la UE l'any passat, superant la llista dels països més avançats de l'adhesió de la UE, però la corrupció i el crim organitzat continuen sent una preocupació seriosa, van dir els diputats el dijous (març 16). Els eurodiputats també destaquen els intents de Rússia d'influir en el desenvolupament de Montenegro, ja que persegueix la integració euroatlàntica. 

“Montenegro, com sempre, continua sent la bona notícia dels Balcans occidentals. Els avenços del país en l’alineació amb l’acquis de la UE continuen a bona velocitat i esperem que el país s’adhereixi formalment a l’OTAN a finals d’aquest any. És vital que continuem defensant el paper que pot contribuir la pertinença a la UE per mantenir units els Balcans occidentals en la recerca de la pau i la prosperitat ”, va dir el ponent Charles Tannock (ECR, Regne Unit). 

Els eurodiputats donen la benvinguda al fet que els capítols 26 han estat objecte de negociació i dues tancats. Fan una crida al Consell de "accelerar les negociacions" en 2017 ia Montenegro a accelerar el ritme de les reformes.

No obstant això, els eurodiputats estan molt preocupats pel clima intern polaritzat i el boicot de les activitats parlamentàries dels membres de l'oposició, instant-lo a posar fi al boicot i unir-se al govern.

A més, la corrupció, el crim organitzat i els esforços per a restringir la llibertat de premsa segueixen sent àrees de seriosa preocupació, diu la resolució, que va ser aprovada pel vot de 471 98, 41 amb l'abstenció.

Els eurodiputats també manifesten la seva preocupació pels suposats intents de Rússia d’influir sobre Montenegro i desestabilitzar els Balcans occidentals, com demostren els esforços per desprestigiar les eleccions d’octubre de 2016. Demanen a la cap de la política exterior de la UE, Federica Mogherini, que segueixi de prop les investigacions actuals sobre les denúncies d’un intent d’estat.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències