Connecteu-vos amb nosaltres

previsions econòmiques de la UE

Previsió econòmica tardor 2021: de la recuperació a l'expansió malgrat les turbulències

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L'economia de la UE es recupera més ràpidament del que s'esperava després de la recessió induïda per la pandèmia. Amb l'avanç de les campanyes de vacunació i l'aixecament progressiu de les restriccions, el creixement es va reprendre a la primavera i es va mantenir durant tot l'estiu, recolzat per la reobertura de l'economia. Malgrat els obstacles creixents, s'espera que l'economia de la UE continuï expandint-se durant el període previst, registrant una taxa de creixement del 5% el 2021, del 4.3% el 2022 i del 2.5% el 2023.

Amb gairebé un 14% en termes anuals, la taxa de creixement del PIB a la UE durant el segon trimestre del 2021 va ser la més alta registrada, així com la caiguda sense precedents del PIB durant la primera onada de la pandèmia a la mateixa època de l'any passat. En el tercer trimestre del 2021, l'economia de la UE va tornar al seu nivell de producció anterior a la pandèmia i va passar d'una fase de recuperació a una fase d'expansió. Tanmateix, la dinàmica de creixement s'enfronta a més turbulències. Els colls d'ampolla i les interrupcions a les cadenes de subministrament mundials estan ofegant l'activitat a la UE, especialment en el seu sector de fabricació altament integrat. Tot i que l'impacte de la pandèmia sobre l'activitat econòmica ha disminuït considerablement, la COVID-19 encara no s'ha neutralitzat i la recuperació depèn molt del seu curs, tant dins com fora de la UE.

Comparteix aquest article:

agricultura

La protecció de #farmers a Europa necessita polítiques més coherents

publicat

on

L’agricultura europea està a la cruïlla de camins. Quan els responsables polítics de Brussel·les debaten la reforma de la política agrícola comuna (PAC), la Comissió Europea finalment va desplegar el full de ruta de la seva estratègia insígnia Farm to Fork, la primera política alimentària integral del bloc, mentre que es va ratificar un acord de lliure comerç amb Mèxic, podria tenir efectes significatius sobre el sector agrícola de la UE. Però el que falta profundament en aquest ofici de la realització d’acords internacionals i l’adaptació reguladora és protegir als agricultors de la competència deslleial i dels preus inflats artificialment.

Normativa estricta a casa, més flexibilitat a l'estranger?

L'extens acord de lliure comerç amb Mèxic, que la UE va finalitzar a l'abril, però que encara ha de ser aprovat pel parlament francès, ja va provocar una forta reacció per part dels agricultors d'arreu. Entre les seves preocupacions, la temor que l'acord causi és la competència deslleial dels agricultors mexicans. En eximir gairebé totes les mercaderies mexicanes de les tarifes de la UE, l’acord de lliure comerç obre les portes a unes 20,000 tones de vedella mexicana a l’any i a grans quantitats de carn de porc i aviram mexicans, productes que fins ara no eren excloents del mercat europeu per qüestions de seguretat i salut.

L'acord comercial s'ha alarmat per les associacions agrícoles europees i ha advertit que corre el risc de llançar una "carrera al fons" per als estàndards mediambientals i de seguretat. En el mateix moment que l'estratègia Farm to Fork busca augmentar els estàndards per a l'alimentació a Europa imposant estàndards estrictes als agricultors, no és res incomplex per permetre les importacions de productes alimentaris de països amb règims regulatoris menys estrictes.

Al marge de les preocupacions que l'acord de lliure comerç podria veure als consumidors europeus acabant amb els aliments que no s'ajusten als requisits habituals de salut i seguretat del bloc, els productors europeus es trobaran naturalment en desavantatge davant dels agricultors mexicans que no No heu de suportar els costos addicionals de complir les mesures de seguretat i salut europees.

Superar els fertilitzants essencials que redueixen els beneficis dels agricultors europeus

Tot i que el nou acord comercial amb Mèxic no es ratifica, hi ha altres polítiques que frenen la competitivitat dels agricultors europeus i els imposen costos addicionals. Si bé el sector agrícola de la UE és cada cop més eficient en el seu ús de nutrients, les tarifes elevades assolides per la UE sobre alguns dels fertilitzants amb nitrats més utilitzats, però, representen un cost addicional important que els agricultors europeus han advertit que està perjudicant la capacitat de competir. el mercat global. Segons els sindicats francesos, els fertilitzants representen fins a un 21% dels costos dels agricultors i manté els costos d’entrada artificialment elevats, ja que la majoria de les demandes satisfan les importacions.

"És un nou atac als nostres ingressos i a la competitivitat dels productors francesos de cereals, llavors oleaginoses i remolatxa", va proclamar una associació francesa de sindicats agrícoles. Els productors d'aquests cultius són incapaços de canviar els productes i són incapaços de traspassar aquests costos operatius més elevats als consumidors, cosa que significa que els queda poc remei que menjar als seus marges.

Els marges es ratllen prims

Això és particularment problemàtic, atès que els agricultors europeus estan rebent bàndols per tots els costats per part de les capçaleres financeres. Fins i tot abans de la pandèmia de coronavirus, la darrera avaluació d’Eurostat del rendiment del sector agrícola de la UE, des de novembre de 2019, va mostrar els costos d’entrada dels agricultors –per als fertilitzants i per a altres articles necessaris com les llavors i l’alimentació animal– augmentant a un ritme més ràpid que el valor generat pel sector agrícola.

L’informe de l’Eurostat també va assenyalar que la majoria dels estats membres de la UE van registrar disminucions dels ingressos reals en el sector agrícola, amb alguns països, com Dinamarca, que van registrar caigudes extremadament intenses que s’ajusten als mínims del 2005. És més, els ingressos dels agricultors a la UE-27 s’han quedat enrere darrere del valor afegit de l’economia més àmplia, fins i tot amb un suport substancial de la Política Agrícola Comuna. Una disminució constant de la borsa de treball agrícola ha frenat encara més el sector i els esforços de la PAC per fer front a la creixent escassetat de mà d'obra han donat fins ara resultats mixtos.

Covid-19 destaca els punts febles de l’agricultura europea

La pandèmia de coronavirus només ha agreujat aquests problemes estructurals i ha acumulat una pressió sobre els agricultors europeus. Les cadenes de subministrament es van interrompre dràsticament. Alguns agricultors es van veure obligats a destruir els seus cultius o a deixar-los podrir a mesura que les fronteres obturades a tot Europa van impedir que els treballadors estacionals poguessin viatjar per collir els productes.

Malgrat el finançament de la crisi de la UE, les enquestes han indicat que la confiança dels agricultors europeus en el sector ha caigut enmig de la crisi de salut pública. Segons una enquesta recent realitzada per Ipsos, un terç dels grans agricultors de la UE qüestiona ara la viabilitat a llarg termini de l'agricultura com a negoci, mentre que el 65% dels productors agrícoles de la UE preveuen que tindran impactes negatius en els ingressos per als dos propers. o tres anys.

Per tal de mitigar els efectes de la crisi, els agricultors enquestats van demanar a la UE que fes més per controlar les fluctuacions de preus i per evitar la competència distorsionada. Fins i tot, era evident abans de la pandèmia que hi havia defectes en la política agrícola de la UE: des de permetre que els productes alimentaris fossin règims de regulació menys estrictes i, per tant, menys costosos, a través d’acords de lliure comerç, fins a imposar costos addicionals als agricultors europeus per protegir. Els productors europeus d’adobs –que arrossegaven els marges ja estrets del sector agrícola del bloc. Amb la indústria en crisi enmig de la pandèmia de coronavirus i la crisi econòmica que hi acompanya, la UE ja no es pot permetre posar aquestes càrregues a les espatlles dels agricultors.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Economia

La Comissió Europea comença una important revisió #EUTradePolicy

publicat

on

El comissari europeu de comerç, Phil Hogan

La Comissió Europea ha llançat una revisió important de la política comercial de la Unió Europea, que inclou una consulta pública per obtenir aportacions per al Parlament Europeu, els estats membres, les parts interessades i la societat civil.

L'objectiu de la Comissió és construir un consens al voltant d'una nova direcció a mig termini per a la política comercial de la UE, donant resposta a una varietat de nous reptes mundials i tenint en compte les lliçons apreses de la crisi del coronavirus.

Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu Valdis Dombrovskis va dir: "Per ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia del coronavirus, iniciar la recuperació europea i protegir i crear llocs de treball, recentment hem proposat un important pla de recuperació per a Europa basat en aprofitar tot el potencial del pressupost de la UE. La Unió Europea és la superpotència comercial mundial. El comerç obert i basat en normes contribuirà significativament a la recuperació mundial. Hem d’assegurar-nos que la política comercial serveixi als nostres ciutadans i empreses. llancem una revisió de la política comercial per tal d’ajustar l’enfocament de la UE sobre el comerç mundial en aquest moment crític per a l’economia mundial ".

Comissari de comerç, Phil Hogan (a la foto) va dir: “La pandèmia actual està reformant el món tal com el coneixem, i la nostra política comercial s’ha d’adaptar per ser més eficaç en la recerca d’interessos europeus. Per tant, avui demanem l'opinió dels nostres ciutadans i parts interessades per ajudar-nos a desenvolupar un enfocament de la política comercial de la UE a mida per al món post-coronavirus. Volem que la nostra política segueixi beneficiant la nostra gent i les nostres empreses, millorant les nostres ambicions de lideratge global en diverses àrees, tot adoptant un enfocament més dur per defensar-nos de qualsevol acció hostil o abusiva. Hem de mantenir el comerç lliure i just, basat en normes adequades tant a la UE-27 com a nivell mundial. Amb aquesta ressenya, escoltarem a tothom qui hi tingui una participació ”.

Els resultats d’aquesta consulta s’alimentaran en una comunicació que es publicarà a finals d’any. Per obtenir més informació, consulteu el document el comunicat de premsa i la consulta pública disponible en línia.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

Economia

#WorldSkills - Preparatius finals en curs per a una conferència internacional important per abordar la creixent crisi de les competències al mercat laboral

publicat

on

Els líders de la indústria, els responsables polítics, els proveïdors d’educació i formació i els investigadors convergiran el mes vinent a Kazan, Rússia, per a la conferència WorldSkills.

Juntament amb el mateix esdeveniment, més de 1,600 joves de 63 nacions també competiran per ser campions del món en 56 habilitats diferents en una àmplia gamma d’indústries, des de fusteria fins a floristeria; perruqueria a electrònica; i reparació d'autocossos a fleca.

El director general de la Unió, Joves Professionals (WorldSkills Russia), Robert Urazov, va dir que la cimera de competències, quant a escala i calibre dels participants, és comparable al famós fòrum econòmic de Davos.

Va dir: "A més d'una competició, buscarem oferir al món canvis essencials en el sistema de formació del talent."

anunci

Els participants debatran sobre els reptes i tendències actuals, que van des dels xocs econòmics i el canvi climàtic fins a la transformació tecnològica. Diverses sessions examinaran les solucions i avantatges que les habilitats ofereixen a aquestes "megatendències" i com les habilitats seran integrals per a un futur millor per a tots nosaltres.

L’esdeveniment, el 23-24 August, sorgeix enmig de la preocupació per la creixent bretxa de competències a Europa i altres llocs.

El director general de Rosatom, Alexey Likhachev, de la companyia líder en energia nuclear, es troba entre els que ha manifestat la seva preocupació. Escrivint al francès Les Echos, va demanar la creació d'un grup de treball expert per abordar "la crisi de les habilitats globals que s'enreda".

anunci
Ell diu que el problema és una gravetat comparable al canvi climàtic, però que "ha estat maltractadament maltractat com a perifèric pels màxims responsables polítics de tot el món".

"En una dècada més o menys d'ara, quan l'últim dels baby-boomers va pujar al capvespre sense substitució a la vista, el buit deixat enrere no només és probable que sigui una amenaça per al creixement econòmic, sinó pitjor per a la vida humana", Ell va escriure.

La conferència WorldSkills i el campionat WorldSkills, en què s’espera que el president de Rússia, Vladimir Putin i altres líders, faran preguntes urgents, incloses; com podem formar una generació àgil de joves qualificats per al futur i com es mantindran rellevants davant les transformacions econòmiques, socials i tecnològiques?

Abordarà qüestions relacionades amb l’educació i formació professional (FP), demanda d’habilitats, competències del futur, així com l’excel·lència i el desenvolupament de competències.

Un dels llegats de les competicions anteriors WorldSkills és la major visibilitat de l'educació professional especialitzada, com una de les eines de transformació social i econòmica.

La competició també ofereix als líders de la indústria, el govern i l'educació l'oportunitat d'intercanviar informació i bones pràctiques en matèria d'educació professional i industrial.

Leila Fazleeva, dels organitzadors, va dir que la cimera "serà un esdeveniment important no només en la història de Rússia, sinó també en la història de totes les competicions mundials".

L’escala de la crisi d’habilitats va ser destacada recentment per un informe de KPMG que va advertir que l’escassetat d’habilitats es trobava en un “punt d’inversió” que no es pot ignorar ”.

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic diu que el Japó, els Estats Units i les grans economies europees com França i Espanya van mostrar algunes de les majors disparitats entre les competències que els empresaris necessiten i les disponibles en la plantilla. Bona part del desajust reflectia una forta demanda de llocs de treball d'alta tecnologia, però una oferta insuficient de personal format.

L’OCDE va ​​dir: “Els sistemes educatius de tot el món no estan orientats a desfer-se prou de la gent amb aquest tipus d’habilitats de nivell superior”.

Una convidada especial a la cerimònia d’inauguració a Kazan serà Sophia, l’única robot del planeta que ha obtingut la ciutadania i un passaport.

La cimera es divideix en tres grans àrees que aborden els canvis en la tecnologia i les economies, la societat i el medi ambient.

"Tots tres analitzaran l'impacte associat als enfocaments de formació de talents", va dir Fazleeva.

"L'esdeveniment està orientat a promoure professionalitat, artesania i ocupacions professionals que tant necessita l'economia global".

Jaime Saavedra, que dirigeix ​​l'Education Global Practice del Grup del Banc Mundial, parlarà en un panell anomenat "Un món en risc: desenvolupar els conjunts d'habilitats per suportar, adaptar-se i prosperar".

Es centrarà en l’educació i els professors que, segons creu, tenen un paper clau en l’abordatge de la bretxa de competències. "Cada país té professors compromesos i entusiastes, que enriqueixen i canvien la vida de milions de nens", afirma.

El moviment WorldSkills ofereix als joves professionals de tots els països l’oportunitat d’aprendre les millors pràctiques mundials en l’àmbit de les ocupacions professionals i també ajudar els seus més de 80 països membres a desenvolupar les seves economies.

L’escassetat de treballadors qualificats és el repte de contractació entre el número 1 o el número 2 en sis de les economies més grans de 10, que Manpower ha trobat en una enquesta recent entre els empresaris 35,000.

Fins i tot a França, on l’atur es manté més d’un 9 per cent i entre les més altes d’Europa, un nombre creixent d’empreses es queixen de la manca de treballadors qualificats, segons Inséé, l’institut d’estadística nacional del país.

El 2030 el món podria afrontar una dràstica escassetat de personal altament qualificat, segons una investigació de Korn Ferry Hay Group. Per a Rússia, això podria provocar una escassetat de 2.8 milions de treballadors altament qualificats que podrien causar pèrdues de 300 milions de dòlars per a les empreses.

Mentrestant, la Xina es desperta amb un desajust potencialment perjudicial en el seu mercat laboral. Un rècord de 7.27 milions de graduats, equivalents a tota la població de Hong Kong, entraran al mercat laboral aquest any; un mercat amb escassetat de treballadors qualificats.

A 2021, WorldSkills se celebrarà a Xangai i alguns busquen la Rússia, la present amfitriona d’enguany, la Xina i França, que apostaran per acollir WorldSkills Competition 2023, per promoure accions per afrontar el buit de competències.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències