La regió de Prešov que vol obtenir fons per al desenvolupament rural

| Octubre 12, 2019

Se li ha instat a la UE a "centrar-se" en les regions més pobres d'Europa a l'hora de decidir el proper pressupost a llarg termini del bloc, escriu Colin Stevens.

El president de la regió més poblada d'Eslovàquia va presentar una crida durant una visita a Brussel·les.

Milan Majerský, president de la regió autònoma de Prešov, va dir: "Només demanem a la UE que se centri més en les petites ciutats i pobles, inclosa a la meva regió, que senten que es queden enrere".

Majerský va dirigir una delegació de funcionaris de la seva regió que, tot i ser una destinació turística popular, se situa entre els més desvalgats econòmicament a Eslovàquia.

El grup estava format per alcaldes de ciutats i pobles de la regió de Prešov, que compta amb una població d’uns 825,000 que el converteixen en el major país, però es veu imputat per una infraestructura feble i una baixa inversió directa estrangera.

La visita eslovaca de tres dies estava programada per coincidir amb la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, que té lloc tota aquesta setmana, i també del debat sobre el proper pressupost a llarg termini de la UE, conegut com el MMF.

Majerský, en una entrevista amb aquest lloc web, va dir que malgrat que la regió es troba a les muntanyes Tatra de fama mundial, atraient desenes de milers de visitants cada any, la regió de Prešov pateix econòmicament, sobretot en comparació amb altres regions eslovaces.

També va citar qüestions específiques que es perceben com una càrrega econòmica, inclosa la gran quantitat de gitanos de la regió de Prešov.

Dels 400,000 gitanos estimats a Eslovàquia, aproximadament la meitat es troben a la regió de Prešov. Però molts estan a l'atur i, segons Majerský, contribueixen poc al benestar econòmic de la zona.

"Això no és una mica per a gitanos ", va insistir," sinó que només va exposar un fet ".

També va destacar un programa especial al poble de Raslavice, a la seva regió, del qual havien beneficiat les persones 120 gitanes. Es tracta de plantar verdures i, segons ell, és un exemple del que es fa localment per afrontar el que ell anomena “un gran repte”.

Majerský també va assenyalar la iniciativa "Catching Up Regions" de la UE que té com a objectiu impulsar regions més pobres com Prešov. La visita de Brussel·les va ser oportuna, i va assenyalar, ja que la segona fase del programa, també recolzada pel Banc Mundial, està a punt de començar.

"L’objectiu d’això és ajudar llocs com el nostre a passar de ser una regió en desenvolupament a una de desenvolupada ”.

El funcionari va citar dues àrees aExemples d’on es necessita urgentment una major inversió.

El primer és el dic Starina, que subministra aigua potable a la regió, però, irònicament, no pot fer-ho actualment per als que viuen a prop. Actualment, aquests han de confiar en l’aigua sovint contaminada dels seus propis pous.

Un altre exemple de què va parlar és un bosc de faigs dels Carpats situat a la seva regió, també patrimoni de la humanitat per la UNESCO. El bosc, que fa frontera amb Polònia i Ucraïna, està "madur pel turisme", però actualment no té infraestructures adequades, especialment la clavegueram, va dir Majerský.

Aquestes, segons va dir, són només dues il·lustracions de com l'augment de la inversió a la regió ajudaria "a diversos nivells", incloent la creació d'ocupació i la promoció turística.

Va dir irònic, que les muntanyes de Tatra atrauen per si soles a 1.2m pernoctacions a l'any, però alguns pobles de la regió de Prešov tenien menys de 15 habitants.

"A més d'una població que envelleix ràpidament, hi ha també un problema real de drenatge de cervells a tota la regió, amb joves desplaçats fora de la zona cap a altres zones d'Eslovàquia o a l'Europa occidental. S'ha d'abordar de manera urgent. "

Segons l'actualitat EU Today, hi va haver una escassetat particular de metges, enginyers civils i artesans.

Va afegir: “Durant els darrers anys 20, s’han millorat les infraestructures, però sobretot a les ciutats més grans. Això és necessari a les ciutats i pobles més petits en llocs com la regió de Prešov i aquest és el missatge clau que enviarem en aquesta visita. "

Algunes de les millores que calen urgentment a la regió de Prešov, una de les vuit regions autònomes del país, inclouen carreteres, rutes en bicicleta i sistemes de clavegueram.

Va dir: "Estem aquí per emfatitzar les nostres prioritats per a la inversió econòmica i la creació d'ocupació a la nostra regió. La regió de Prešov té un entorn preciós amb les muntanyes Tatra. Estem molt desitjats de mantenir els màxims estàndards mediambientals i no tenim estacions de generació d’electricitat amb combustible nuclear ni carbó dins de la nostra frontera. "

"Es discuteix la propera fase de despeses de la UE i esperem aprofitar les oportunitats que ofereix ”, va concloure.

La delegació, que inclou sis diputats regionals, s’ha reunit amb eurodiputats, funcionaris de la UE i representants del Comitè of Regions.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Eslovàquia

Els comentaris estan tancats.