Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Mercat únic: noves normes per garantir productes segurs i conformes al mercat de la UE

publicat

on

A partir d’avui, la UE Reglament de vigilància i compliment del mercat esdevé totalment aplicable. Les noves normes pretenen garantir que els productes introduïts al mercat de la UE compleixin la legislació de la UE i compleixin els requisits de seguretat i salut pública. La legislació és clau per garantir un funcionament del mercat únic i ajuda a establir una millor estructura per als controls dels productes intercanviats al mercat de la UE millorant la cooperació entre les autoritats nacionals i els funcionaris de duanes.  

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "Amb les compres en línia creixents i la complexitat de les nostres cadenes de subministrament, és essencial assegurar-nos que tots els productes del nostre mercat intern siguin segurs i compleixin la legislació de la UE. Aquesta regulació ajudarà a protegir els consumidors i les empreses de productes no segurs i a millorar la cooperació de les autoritats nacionals i els agents de duana per evitar que aquests entrin al mercat interior ".

El Reglament, proposat per la Comissió el juny de 2019, s’aplicarà ara a una àmplia gamma de productes coberts per 73 lleis de la UE, des de joguines, electrònica i automòbils. Per augmentar el compliment d'aquestes normes per part de les empreses, el Reglament ajudarà a proporcionar informació gratuïta sobre les regles del producte a les empreses a través de El vostre portal Europa punts de contacte del producte. Les noves normes també especificaran millor els poders de les autoritats de vigilància del mercat, atorgant-los competències per realitzar inspeccions in situ i realitzar compres de productes encoberts. El marc modernitzat per a la vigilància del mercat també ajudarà a fer front als desafiaments creixents del comerç electrònic i de les noves cadenes de subministrament, garantint que determinades categories de productes només es puguin introduir al mercat de la UE si hi ha un operador econòmic a la UE com a interlocutor de les autoritats. Per ajudar les empreses a adaptar-se a aquests requisits, la Comissió ja ha publicat dedicats directrius al març de 2021. A més, la regulació també ajudarà a reforçar la cooperació entre les autoritats de control i, especialment, les duanes, per tal de garantir controls més efectius dels productes que entren al mercat de la UE a les seves fronteres. Es van establir les bases per millorar la cooperació entre les autoritats de vigilància del mercat, la Comissió i les parts interessades mitjançant l 'establiment del Xarxa Europea de Compliment de Productes a principis de gener d’aquest any. Més informació sobre la vigilància del mercat, aquí.

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per obtenir un tractament anticorp monoclonal

publicat

on

Ahir (27 de juliol) la Comissió va signar un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Glaxo Smith Kline per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), una teràpia d’anticossos monoclonals d’investigació, desenvolupada en col·laboració amb la biotecnologia VIR. Forma part del primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió el juny de 2021, i actualment està en procés de revisió per part de l'Agència Europea de Medicaments. 16 estats membres de la UE participen en la contractació per a la compra de fins a 220,000 tractaments. Sotrovimab es pot utilitzar per al tractament de pacients amb coronavirus amb símptomes lleus que no requereixen oxigen suplementari, però que presenten un risc elevat de COVID-19 sever. Els estudis en curs suggereixen que el tractament precoç pot reduir el nombre de pacients que progressen a formes més greus i requereixen hospitalització o ingrés a les unitats de cures intensives.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Ens comprometem en el nostre Estratègia terapèutica COVID-19 tenir almenys tres noves terapèutiques autoritzades per a l’octubre. Ara lliurem un segon contracte marc que aporta tractaments d’anticossos monoclonals als pacients. Juntament amb les vacunes, una teràpia segura i eficaç tindrà un paper fonamental en el retorn d’Europa a una nova normalitat ”.

Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. S’uneixen a la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes. La Comissió Europea va celebrar prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques per valor de més de 12 milions d'euros.

Segons el contracte marc actual amb Glaxo Smith Kline, els estats membres poden comprar sotrovimab (VIR-7831) si és necessari, un cop ha rebut l'autorització d'ús d'emergència a l'estat membre en qüestió o una autorització de comercialització (condicional) a nivell de la UE de la Agència Europea del Medicament. Es pot trobar més informació aquí.

Seguir llegint

medi ambient

Gestió de l'aigua: la Comissió consulta per actualitzar les llistes de contaminants que afecten les aigües superficials i subterrànies

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública en línia buscar opinions sobre la propera revisió de les llistes de contaminants que es produeixen a les aigües superficials i subterrànies, així com sobre les normes reguladores corresponents. Aquesta iniciativa és particularment important per implementar la recentment adoptada Pla d’acció de contaminació zero com a part de la Acord Verd Europeu, i esforços més amplis per garantir un ús més eficient i segur de l'aigua.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Tots els europeus haurien de beneficiar-se d’aigua neta. Garantir una bona qualitat de les aigües superficials i subterrànies a Europa és fonamental per a la salut humana i el medi ambient. Cal evitar la contaminació causada per pesticides, productes químics fets per l’home o per residus de productes farmacèutics. Volem escoltar la vostra opinió sobre com es pot aconseguir millor això ".

Es va trobar una avaluació recent ("comprovació de la forma física") al desembre de 2019 La legislació de la UE sobre aigües és adequada per als propòsits. Tot i això, cal millorar en aspectes com la inversió, l'aplicació de normes, la integració d'objectius d'aigua en altres polítiques, la simplificació administrativa i la digitalització. Aquesta revisió té com a objectiu solucionar algunes de les mancances en relació amb la contaminació química i l’obligació legal de revisar periòdicament les llistes de contaminants, així com ajudar a accelerar la seva implementació. La consulta pública està oberta a comentaris fins a l’1 de novembre de 2021. Hi trobareu més informació comunicat de premsa.

Seguir llegint

Corona virus

Vacunes COVID-19: llançament del mapa interactiu sobre les capacitats de producció de vacunes a la UE

publicat

on

La Comissió ha publicat un document el mapa interactiu mostrant les capacitats de producció de vacunes COVID-19 a la UE, al llarg de tota la cadena de subministrament. L’eina de mapatge es basa en les dades obtingudes a través del treball del grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19, en les dades recopilades durant l’esdeveniment de maridatge organitzat per la Comissió al març, així com en la informació disponible públicament i la informació compartida per part dels estats membres. Aquestes dades es complementaran i actualitzaran a mesura que es disposi de més informació.

El comissari Breton, responsable del mercat interior i cap del grup de treball, va dir: “Amb més de mil milions de dosis de vacuna produïdes, la nostra indústria ha ajudat la UE a convertir-se en el continent més vacunat del món i en el principal exportador mundial de vacunes COVID-19. Aquest mapa interactiu, que inclou centenars de fabricants, proveïdors i distribuïdors amb seu a la UE, mostra l’amplitud de l’ecosistema industrial, així com el potencial de noves associacions industrials per impulsar encara més la nostra preparació per a emergències sanitàries.

El grup de treball va classificar les empreses en funció de la seva àrea principal d’activitat, de manera que les empreses poden tenir més capacitats que les reflectides al mapa. El grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19 va ser creat per la Comissió el febrer de 2021 per augmentar la capacitat de producció de vacunes COVID-19 a la UE, actuant com a finestreta única per als fabricants que busquen suport, i identificar i abordar els colls d'ampolla en termes de capacitat de producció i cadena de subministrament. El mapa interactiu està disponible aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències