Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Enfortir la resiliència d'Europa mitjançant una economia social en creixement

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Associació d'asseguradores mútues i cooperatives d'assegurances a Europa (AMICE), la veu de les mútues/cooperatives asseguradores a Europa, han participat en una conferència ministerial informal de ministres europeus responsables de l'economia social. La conferència, organitzada per Secretari d'Estat francès d'Economia Social, Solidària i Responsable Olivia Grégoire, va reunir els ministres europeus responsables d'economia social, al costat del comissari Schmit, comissari europeu d'Ocupació i Drets Socials. L'esdeveniment "L'economia social, el futur d'Europa" va ser organitzat per la Presidència francesa de la Unió Europea. Les discussions s'alimentaran dels intercanvis del Consell de Ministres com a part dels seus objectius d'enfortir l'economia social d'Europa.

Les asseguradores mútues/cooperatives donen poder als seus assegurats mitjançant la propietat i la representació democràtica, i com a tals són actors clau en l'economia social. La publicació del Pla d'Acció d'Economia Social a finals de 2021 va reconèixer el paper de les mútues/cooperatives d'assegurances a l'hora de proporcionar certesa i seguretat als prenedors d'assegurances a tot Europa. Les mútues/cooperatives d'assegurances són responsables de més del 30% del negoci d'assegurances a la UE.

Grzegorz Buczkowski, conseller delegat de Saltus TUW, Polònia, va fer una pregunta escrita al comissari Schmit sobre el desconeixement dels models d'assegurances mútues/cooperatives i la manca de consciència de la seva importància per proporcionar seguretat financera a milions d'assegurats a tot Europa. Va assenyalar la diversificació del mercat i els elements competitius de tenir una pròspera comunitat d'assegurances mútues/cooperatives a la UE i va destacar la naturalesa a llarg termini dels models bàsics, amb la sostenibilitat integrada a les seves activitats. A més de dirigir la mútua asseguradora polonesa, Saltus TUW, Buczkowski és el president d'AMICE.

"Vaig donar la benvinguda a l'oportunitat de comunicar les contribucions que estan fent les asseguradores mútues/cooperatives europees per desenvolupar l'economia social europea", va dir Buczkowski. "Des de la prestació d'una cobertura de risc que dóna suport a persones, famílies i empreses, fins a mostrar com s'enfoca la inversió a llarg termini. d'asseguradores mútues/cooperatives fomenta un creixement sostenible, el nostre sector té un paper vital a mesura que els europeus surten de la crisi sanitària.

“També crec que el model bàsic de relacions a llarg termini amb els assegurats demostra clarament un fort compromís amb un futur sostenible tant per als prenedors d'assegurances com per a la societat en general. D'això deriva que les asseguradores mútues/cooperatives són els principals contribuents de l'economia social europea", va dir. "Estic desitjant rebre la resposta del comissari a la meva pregunta i espero treballar amb la Comissió Europea i altres institucions europees per implementar el Pla d'acció per a l'economia social".

El sector europeu d'assegurances mútues/cooperatives, representat per AMICE, es va alegrar de veure un primer pas en el reconeixement del seu sector com a actor important de l'economia social amb la publicació del Pla d'Acció d'Economia Social per a Europa de la Comissió Europea el desembre de 2021. El 2022, el repte clau és la implementació pràctica de les ambicions i els objectius del pla.

Sobre AMICE (Associació de Mútues d'Asseguradors i Cooperatives d'Assegurances d'Europa)

anunci

Associació d'asseguradores mútues i cooperatives d'assegurances a Europa aisbl (AMICE) és la veu del sector d'assegurances mútues i cooperatives a Europa. L'associació amb seu a Brussel·les advoca per un tracte adequat i just a totes les mútues i asseguradores cooperatives en un mercat únic europeu. També fomenta la creació i el desenvolupament de solucions innovadores en benefici dels ciutadans i la societat europeus.

Normalment, les asseguradores mútues/cooperatives no tenen accionistes externs i els beneficis s'apliquen en benefici dels socis/assegurats de la mútua d'acord amb la cultura a llarg termini del model de negoci de la mútua. Les assegurances mútues i cooperatives segueixen els principis de solidaritat i sostenibilitat, i es caracteritzen per la pertinença al client i la governança democràtica.

Les mútues i les cooperatives d'assegurances de la UE representen més del 30% de la quota de mercat d'assegurances europeu, i van des de les més petites fins a algunes de les més grans d'Europa.

Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Segueix AMICE

Twitter: @AMICE_Mutuals  | LinkedIn: Pàgina de l'empresa AMICE  | YouTube: Canal AMICE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències