Connecteu-vos amb nosaltres

Comerç

Going Green es fa més car a mesura que la UE imposa aranzels als cotxes elèctrics xinesos

COMPARTIR:

publicat

on

Els cotxes elèctrics xinesos pujaran de preu a la Unió Europea després que la Comissió es va cedir a la pressió dels polítics preocupats per la competència per a la seva indústria de l'automòbil nacional. Ha "conclòs provisionalment" que els fabricants xinesos de vehicles elèctrics (EV) s'enfrontaran a tarifes a partir del 4 de juliol "si les discussions amb les autoritats xineses no condueixen a una solució efectiva".

La Xina ha advertit que els aranzels violaran les regles del comerç internacional i ha qualificat la investigació de la Comissió de "proteccionisme". Els fabricants de vehicles elèctrics que van col·laborar amb la investigació s'enfrontaran a un deure mitjà del 21%, mentre que els que no ho fessin s'enfrontaran a un del 38.1%.

La declaració de la Comissió és la següent:

Com a part de la seva investigació en curs, la Comissió ha conclòs provisionalment que el vehicles elèctrics de bateria (BEV) de la cadena de valor a la Xina es beneficia subvencions injustes, que està provocant a amenaça de perjudici econòmic per als productors de BEV de la UE. La investigació també va examinar les conseqüències i l'impacte probables de les mesures sobre els importadors, usuaris i consumidors de BEV a la UE.

En conseqüència, la Comissió s'ha posat en contacte amb les autoritats xineses per discutir aquestes conclusions i explorar possibles maneres de resoldre els problemes identificats d'una manera compatible amb l'OMC.

En aquest context, la Comissió ha va revelar prèviament el nivell de drets compensatoris provisionals que imposaria a les importacions de vehicles elèctrics amb bateria (BEV) de la Xina. Si les discussions amb les autoritats xineses no condueixen a una solució efectiva, aquests drets compensatoris provisionals s'introduirien a partir del 4 de juliol mitjançant una garantia (en la forma que decidirà la duana de cada Estat membre). Només es cobrarien si i quan s'imposen els drets definitius.  

anunci

Els drets individuals que la Comissió aplicaria als tres productors xinesos de la mostra serien: 

• BYD: 17,4%; 

• Geely: 20%; i 

• SAIC: 38,1%. 

Altres productors de BEV a la Xina, que van cooperar en la investigació però no han estat mostrejats, estarien subjectes al següent dret mitjà ponderat: 21 %. 

Tots els altres productors de BEV a la Xina que no col·laborin a la investigació estarien subjectes al següent dret residual: 38,1 %. 

Procediment i passos següents 

El 4 d'octubre de 2023, la Comissió va iniciar formalment una investigació antisubvencions d'ofici sobre les importacions de vehicles elèctrics de bateria per a passatgers originaris de la Xina. Qualsevol investigació s'ha de concloure en un termini màxim de 13 mesos des de l'inici. La Comissió pot publicar els drets compensatoris provisionals en un termini de 9 mesos després de l'inici (és a dir, el 4 de juliol com a màxim). Les mesures definitives s'han d'imposar dins dels 4 mesos següents a la imposició dels drets provisionals.

Després d'una sol·licitud justificada, un productor de BEV a la Xina, Tesla, pot rebre un tipus de drets calculat individualment en l'etapa definitiva. Qualsevol altra empresa que produeixi a la Xina no seleccionada a la mostra final que vulgui que s'investigui la seva situació particular pot sol·licitar una revisió accelerada, d'acord amb el Reglament bàsic antisubvencions, just després de la imposició de mesures definitives (és a dir, 13 mesos després de l'inici). . El termini per concloure aquesta revisió és de 9 mesos.  

Es proporciona informació sobre els nivells previstos dels drets provisionals a totes les parts interessades (inclosos els productors de la Unió, els importadors i exportadors i les seves associacions representatives, els productors exportadors xinesos i les seves associacions representatives, i el país d'origen i/o exportació, és a dir, la Xina), i als Estats membres de la UE abans que s'imposen aquestes mesures, d'acord amb els procediments establerts pel Reglament bàsic antisubvencions de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències