Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Un nou rànquing universitari

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Per corresponsal de Brussel·les

EDUUNIRANKING

Avui (30 de gener) es llança públicament un nou rànquing universitari, creat amb finançament de la Unió Europea, sota la presidència irlandesa de la UE a Dublín. El nou llistat “multidimensional” marca un allunyament dels enfocaments tradicionals per classificar el rendiment universitari, la majoria dels quals se centren desproporcionadament en l’excel·lència en recerca. En lloc d'això, avaluarà les universitats segons una gamma més àmplia de factors, en cinc àrees separades: reputació en la investigació, qualitat de l'ensenyament i l'aprenentatge, orientació internacional, èxit en la transferència de coneixement (com ara associacions amb empreses i empreses emergents) i contribució al creixement regional. Es preveu que s’hi inscriguin unes 500 universitats d’Europa i de tot el món per participar al rànquing i els primers resultats es publicaran a principis del 2014.

anunci

Parlant abans del llançament, Androulla Vassiliou, comissària europea d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, va dir: "Les universitats són un dels invents amb més èxit d’Europa, però no podem descansar sobre els nostres llorers. Hem de pensar i actuar de manera més estratègica per aconseguir tot el potencial de les nostres universitats. Per fer-ho, necessitem una millor informació sobre el que ofereixen i el rendiment que tenen. Els rànquings existents solen destacar sobretot els èxits de la investigació, però U-Multirank oferirà als estudiants i a les institucions una imatge clara del seu rendiment diversos àmbits importants. Aquest coneixement ajudarà els estudiants a escollir la universitat o la universitat que millor els convingui. També contribuirà a la modernització i la qualitat de l’ensenyament superior, ja que permetrà a les universitats identificar els seus punts forts o febles i aprendre de l’experiència de cadascú ; finalment, donarà als responsables polítics una visió més completa dels seus sistemes d'educació superior perquè puguin enfortir-los el rendiment del seu país en el seu conjunt ".

La conferència de llançament del rànquing l’obrirà el ministre irlandès d’Educació i Competències, Ruairi Quinn. Va dir: "A mesura que l'educació superior esdevé cada vegada més crucial per al benestar social, cultural i econòmic d'Europa, la necessitat de qualitat i diversitat en els nostres sistemes d'educació superior augmenta. La Presidència irlandesa està fermament compromesa a ajudar a donar suport a la implantació de Aquesta següent fase d’U-Multirank: insto les institucions d’ensenyament superior a aprofitar aquesta oportunitat per participar en la construcció d’un sistema de classificació que donarà llum als molts aspectes positius de l’activitat d’educació superior a tot Europa en benefici dels estudiants, dels líders institucionals i de la política. fabricants i altres grups d'interès ".

A més de proporcionar un rànquing autoritari de les institucions de comparació, U-Multirank també valorarà universitats de quatre àrees temàtiques específiques: estudis empresarials, enginyeria mecànica, enginyeria elèctrica i física. La llista de disciplines específiques s'ampliarà gradualment en els propers anys.

anunci

Un consorci independent recopilarà el rànquing, liderat pel Centre d’Educació Superior (CHE) d’Alemanya i el Centre d’Estudis de Política d’Educació Superior (CHEPS) als Països Baixos. Entre els socis s’inclouen el Centre d’Estudis en Ciència i Tecnologia de la Universitat de Leiden (CWTS), professionals de la informació Elsevier, la fundació Bertelsmann i l’empresa de programari Folge 3. El consorci també treballarà amb socis de classificació nacionals i organitzacions d'interès que representin estudiants, universitats i empreses per assegurar la seva exhaustivitat i precisió.

El nou rànquing serà imparcial, basat en criteris i dades mesurables. El seu enfocament multidimensional fa que sigui adequat per a qualsevol universitat o universitat que vulgui obtenir informació sobre el seu rendiment. Els usuaris individuals també podran obtenir una classificació "personalitzada" que reflecteixi les seves necessitats particulars; això els permetrà obtenir informació sobre les institucions o disciplines que més els interessen i ponderar els criteris segons les seves pròpies preferències.

U-Multirank és la culminació d’una iniciativa que es va originar en una conferència organitzada sota la presidència francesa 2008 de la Unió Europea, que va demanar un nou rànquing universitari basat en una metodologia que reflectís diverses dimensions d’excel·lència en un context internacional.

Posteriorment, la Comissió Europea va encarregar un estudi de viabilitat realitzat per un consorci d’organitzacions d’ensenyament superior i investigació conegut com CHERPA i finalitzat a 2011. L’estudi, basat en el treball amb institucions d’educació superior 150 d’Europa i d’arreu del món, va confirmar que tant el concepte com la implementació d’un rànquing multidimensional era realista. S’han desenvolupat instruments d’enquesta en línia per recollir les dades necessàries. El consorci també treballarà amb els rànquings nacionals existents per evitar haver de fer les mateixes preguntes a les universitats més d’una vegada.

U-Multirank rebrà un total de 2 milions d'euros en finançament de la UE del programa d'aprenentatge permanent en 2013-14, amb la possibilitat de dos anys més de finançament de llavors en 2015-2016. L’objectiu és que una organització independent publiqui el rànquing a partir d’aleshores.

 

Anna van densky

Educació

La UE anuncia 25 milions d'euros per a l'educació en contextos de crisi i 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles

publicat

on

En parlar en la Global Citizen Live esdeveniment, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar que la Unió Europea promet 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles i combatre la fam alimentària CGIAR, i 25 milions d'euros més per L’educació no pot esperar.  

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Hem d'unir forces per vèncer el coronavirus i reconstruir millor el món. Europa està fent la seva part. Des del principi, els europeus han enviat 800 milions de dosis de vacunes al món, fins i tot quan no en teníem prou. Ara, hem de reforçar-nos, per ajudar a acabar amb aquesta pandèmia a nivell mundial, acabar amb la fam i donar als nens de tot el món les mateixes oportunitats. Team Europe ja s’ha compromès a donar 500 milions de dosis de vacunes a països vulnerables el proper estiu. A més, la Comissió Europea ha compromès avui 140 milions d’euros per millorar la seguretat alimentària mundial i reduir la pobresa extrema i 25 milions d’euros a Education Can Wait, donant suport a l’educació per a nens de tot el món que viuen conflictes i crisis. "

La comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, va dir: "Ens hem d'unir per tornar a posar en pràctica els ODS. Com continuem sent testimoni, mai no podem donar per fet l'accés a l'educació. Fins ara, l'Europa ha contribuït a més del 40% del finançament de L’educació no pot esperar i la nova contribució de 25 milions d’euros de la UE el recolzarà encara més per arribar als nens més vulnerables i els retornarà a l’educació. A més, gràcies al nostre suport substancial de 140 milions d’euros a CGIAR, crearem oportunitats per als joves i les dones, tot i afrontar un repte clau actual, per promoure sistemes alimentaris sostenibles. Les accions globals coordinades seran decisives per aconseguir una transformació sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament dels sistemes alimentaris ". 

anunci

Llegiu tot el text el comunicat de premsa, El declaració del president von der Leyen i la full de dades sobre la resposta global de Team Europe COVID-19.

anunci
Seguir llegint

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències