Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Erasme va cap a l'est

COMPARTIR:

publicat

on

Per corresponsal de Brussel·les

EDUERASMUS

“Invertir en persones és un objectiu clau de la política de barris. Aquesta és la raó per la qual hem augmentat significativament el finançament dels nostres programes d'educació superior al barri durant els darrers anys ", va afirmar el comissari europeu per a l'ampliació i la política europea de veïnatge, Štefan Füle.

El programa Erasmus Mundus té com a objectiu millorar la qualitat de l’ensenyament superior a la regió del barri, promovent la mobilitat i la cooperació acadèmica entre universitats i estudiants. Ofereix als estudiants universitaris i al personal la possibilitat de millorar les seves oportunitats educatives i professionals assistint a programes de diferents universitats europees. Es concediran unes 228 beques completes a estudiants de la regió del barri per seguir cursos de màster a la UE. El finançament del 2013 també donarà suport a 20 associacions entre universitats de països socis i la UE, que donaran lloc a prop de 2,560 intercanvis d’estudiants i personal acadèmic. Tot i que Erasmus Mundus se centra en la mobilitat, el programa Tempus té com a objectiu donar suport a la modernització de l’educació superior als països socis i promoure cooperació institucional entre institucions d'educació superior de la UE i els països socis.

Tempus finança projectes cooperatius en àrees com la modernització del currículum, el desenvolupament del personal i la governança universitària i condueix a reformes estructurals a l’ensenyament superior. Es finançaran aproximadament 65 nous projectes amb càrrec al pressupost de 2013. Informació de fons: un major suport a l’educació superior a la regió de barris és un compromís important de la política de barris revisada. Tant els programes Erasmus Mundus com Tempus afavoreixen la cooperació en educació superior entre la UE i la resta del món. , per ampliar la seva participació en els programes Erasmus Mundus i Tempus. A la regió veïnal, Erasmus Mundus pretén augmentar el grau d’internacionalització d’institucions d’ensenyament superior dels països socis i millorar les seves capacitats per gestionar accions de mobilitat i projectes de cooperació internacional.

L’assignació pressupostària total per al programa Erasmus Mundus a la regió de barris el 2013 és de 74.2 milions d’euros. Això segueix la decisió de la Comissió Europea presa a l’abril de 2012 per recarregar el pressupost d’Erasmus Mundus per al 2012 per 40 milions d’euros, també com a una conseqüència de la revisió de la política europea de veïnatge (PEV).

 

anunci

Anna van densky

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències