Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Un nou rànquing universitari

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Avui (30 de gener) es llança públicament un nou rànquing universitari, creat amb finançament de la Unió Europea, sota la presidència irlandesa de la UE a Dublín. El nou llistat “multidimensional” marca un allunyament dels enfocaments tradicionals per classificar el rendiment universitari, la majoria dels quals se centren desproporcionadament en l’excel·lència en recerca. En lloc d'això, avaluarà les universitats segons una gamma més àmplia de factors, en cinc àrees separades: reputació en la investigació, qualitat de l'ensenyament i l'aprenentatge, orientació internacional, èxit en la transferència de coneixement (com ara associacions amb empreses i empreses emergents) i contribució al creixement regional. Es preveu que s’hi inscriguin unes 500 universitats d’Europa i de tot el món per participar al rànquing i els primers resultats es publicaran a principis del 2014.

Parlant abans del llançament, Androulla Vassiliou, comissària europea d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, va dir: "Les universitats són un dels invents amb més èxit d’Europa, però no podem descansar sobre els nostres llorers. Hem de pensar i actuar de manera més estratègica per aconseguir tot el potencial de les nostres universitats. Per fer-ho, necessitem una millor informació sobre el que ofereixen i el rendiment que tenen. Els rànquings existents solen destacar sobretot els èxits de la investigació, però U-Multirank oferirà als estudiants i a les institucions una imatge clara del seu rendiment diversos àmbits importants. Aquest coneixement ajudarà els estudiants a escollir la universitat o la universitat que millor els convingui. També contribuirà a la modernització i la qualitat de l’ensenyament superior, ja que permetrà a les universitats identificar els seus punts forts o febles i aprendre de l’experiència de cadascú ; finalment, donarà als responsables polítics una visió més completa dels seus sistemes d'educació superior perquè puguin enfortir-los el rendiment del seu país en el seu conjunt ".

La conferència de llançament del rànquing l’obrirà el ministre irlandès d’Educació i Competències, Ruairi Quinn. Va dir: "A mesura que l'educació superior esdevé cada vegada més crucial per al benestar social, cultural i econòmic d'Europa, la necessitat de qualitat i diversitat en els nostres sistemes d'educació superior augmenta. La Presidència irlandesa està fermament compromesa a ajudar a donar suport a la implantació de Aquesta següent fase d’U-Multirank: insto les institucions d’ensenyament superior a aprofitar aquesta oportunitat per participar en la construcció d’un sistema de classificació que donarà llum als molts aspectes positius de l’activitat d’educació superior a tot Europa en benefici dels estudiants, dels líders institucionals i de la política. fabricants i altres grups d'interès ".

anunci

A més de proporcionar un rànquing autoritari de les institucions de comparació, U-Multirank també valorarà universitats de quatre àrees temàtiques específiques: estudis empresarials, enginyeria mecànica, enginyeria elèctrica i física. La llista de disciplines específiques s'ampliarà gradualment en els propers anys.

Un consorci independent recopilarà el rànquing, liderat pel Centre d’Educació Superior (CHE) d’Alemanya i el Centre d’Estudis de Política d’Educació Superior (CHEPS) als Països Baixos. Entre els socis s’inclouen el Centre d’Estudis en Ciència i Tecnologia de la Universitat de Leiden (CWTS), professionals de la informació Elsevier, la fundació Bertelsmann i l’empresa de programari Folge 3. El consorci també treballarà amb socis de classificació nacionals i organitzacions d'interès que representin estudiants, universitats i empreses per assegurar la seva exhaustivitat i precisió.

El nou rànquing serà imparcial, basat en criteris i dades mesurables. El seu enfocament multidimensional fa que sigui adequat per a qualsevol universitat o universitat que vulgui obtenir informació sobre el seu rendiment. Els usuaris individuals també podran obtenir una classificació "personalitzada" que reflecteixi les seves necessitats particulars; això els permetrà obtenir informació sobre les institucions o disciplines que més els interessen i ponderar els criteris segons les seves pròpies preferències.

anunci

U-Multirank és la culminació d’una iniciativa que es va originar en una conferència organitzada sota la presidència francesa 2008 de la Unió Europea, que va demanar un nou rànquing universitari basat en una metodologia que reflectís diverses dimensions d’excel·lència en un context internacional.

Posteriorment, la Comissió Europea va encarregar un estudi de viabilitat realitzat per un consorci d’organitzacions d’ensenyament superior i investigació conegut com CHERPA i finalitzat a 2011. L’estudi, basat en el treball amb institucions d’educació superior 150 d’Europa i d’arreu del món, va confirmar que tant el concepte com la implementació d’un rànquing multidimensional era realista. S’han desenvolupat instruments d’enquesta en línia per recollir les dades necessàries. El consorci també treballarà amb els rànquings nacionals existents per evitar haver de fer les mateixes preguntes a les universitats més d’una vegada.

U-Multirank rebrà un total de 2 milions d'euros en finançament de la UE del programa d'aprenentatge permanent en 2013-14, amb la possibilitat de dos anys més de finançament de llavors en 2015-2016. L’objectiu és que una organització independent publiqui el rànquing a partir d’aleshores.

 

Anna van densky

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint

Educació

GSOM SPbU i la Universitat Kozminski van signar un acord sobre el seu primer programa de doble titulació

publicat

on

La Graduate School of Management, la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) i la Universitat Kozminski (KU) llancen el seu primer programa conjunt de doble titulació en finances corporatives i comptabilitat. El nou programa de doble titulació incorporarà estudiants qualificats del programa de màster en finances corporatives (MCF) de GSOM i estudiants de màster en finances i comptabilitat de KU. La selecció d’estudiants per al nou programa de doble titulació començarà el semestre de tardor de 2021, els estudis començaran el curs acadèmic 2022/2023.

Com a part d’un nou acord, els estudiants passaran els seus tres i quatre semestres a les institucions d’acollida i els candidats que completin amb èxit tots els requisits del programa de GSOM i KU obtindran diplomes de màster d’ambdues institucions.

"El futur pertany a associacions, aliances i col·laboracions: ajuda a mirar objectius des de diferents angles, a respondre ràpidament als canvis i a crear productes rellevants i exigits. El nou curs acadèmic, juntament amb la Universitat Kozminski, llancem un programa de doble titulació dins del programa Màster en finances corporatives: intercanviarem experiències, compararem els nostres objectius i resultats i oferirem als estudiants d’ambdues parts un coneixement complet que es pot aplicar a qualsevol part del món. La Universitat Kozminski i GSOM SPbU són socis acadèmics de llarga data, la relació s'ha provat al llarg dels anys i desenes d'estudiants d'intercanvi. Confio que el nou nivell de cooperació acostarà les escoles de negocis i farà que els nostres programes de màster siguin més interessants i orientats a la pràctica ", va dir Konstantin Krotov, director executiu de GSOM SPbU.

anunci

Des de 2013, els estudiants de grau i màster de GSOM SPbU participen en programes d’intercanvi i professors i personal de l’escola de negocis, en programes d’intercanvi acadèmic amb la Universitat de Kozminski.

"La col·laboració estreta amb la universitat més antiga de Rússia: la Universitat de Sant Petersburg i la GSOM SPbU es va coronar recentment amb un doble títol al programa Màster en Finances i Comptabilitat. És un pas natural per intensificar les oportunitats d'intercanvi dels nostres millors estudiants donant-los Accés a un dels mercats més grans. Per tant, KU continua reforçant la seva posició com a pont global per a oportunitats de negoci i comprensió intercultural ", va dir Franjo Mlinaric, Ph.D., líder del programa de màster en finances i comptabilitat de KU.

A partir del 2022, quatre estudiants de MCF podran continuar els seus estudis dins del programa de màster en finances i comptabilitat en una de les principals escoles de negocis de Polònia. La Universitat Kozminski té una acreditació triple corona, així com acreditacions ACCA i CFA. El programa de finances i comptabilitat de la Universitat de Kozminski és classificat com a 21a posició al Financial Times (FT) entre els 55 millors programes de màster en finances corporatives del món.

anunci

El programa de màster en finances corporatives de GSOM SPbU també està acreditat per l'ACCA. Segons el diari internacional de negocis Financial Times, GSOM SPbU ha estat classificat entre els principals programes i escoles de negocis del món durant molts anys seguits. El 2020, GSOM SPbU ocupava el lloc 41 del rànquing Financial Times Masters in Management i el lloc 51 del Financial Times Rànquing de l’Escola Europea de Negocis. El programa GSOM SPbU Executive MBA va entrar per primera vegada als primers 100 programes mundials 93a posició al Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Universitat Kozminski es va fundar el 1993. És una de les institucions d'educació superior no públiques més antigues de Polònia. Els estudiants de grau, postgrau i doctorat i els participants de programes de postgrau i MBA que estudien a KU formen una població de 9,000 habitants. Actualment, la població de graduats en KU supera els 60,000. La Universitat de Kozminski és una institució d'educació superior orientada a l'empresa que ofereix una àmplia gamma de programes d'educació, amb drets acadèmics complets i considerada la millor escola de negocis d'Europa central i oriental segons el Financial Times rànquing. El 2021, la Universitat Kozminski ocupava el lloc 21 al rànquing global de màsters financers publicat per Financial Times. És l’única universitat classificada de Polònia i Europa Central i Oriental.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències