Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

UE i Qatar: Vassiliou demana associacions més fortes en l'educació i la cultura

COMPARTIR:

publicat

on

WISElogoLa Unió Europea hauria de treballar més estretament amb Qatar i altres països del Consell de Cooperació del Golf (CCG) en àrees d’interès comú com l’educació i la formació, noves habilitats per a un món canviant i els vincles culturals enfortits per millorar la comprensió entre els seus pobles. Aquest és el missatge que Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut La comissària Androulla Vassiliou presentarà la seva participació a la Cimera Mundial sobre Innovació en Educació (WISE) de Doha, Qatar, el 2013 d’octubre de 29. Durant la seva visita de tres dies, la comissària es reunirà amb el xeic Abdulla bin Ali Al-Thani, president de WISE i president de la Universitat Hamad Bin Khalifa, i el doctor Hamad Bin Abdulaziz Al-Kuwari, ministre de Cultura, Arts i Patrimoni de Qatar. discutir reptes compartits i oportunitats per a una cooperació més estreta. Els debats se centraran en el nou de la Comissió estratègia per a la internacionalització de l’ensenyament superior i el llançament dels programes Erasmus + i Europa Creativa, que començarà al gener.

El comissari Vassiliou va dir: "Europa ha de romandre oberta al món. És a través de l'educació i la cultura que els diferents pobles comencen a comprendre's i a desenvolupar relacions més estretes. món: com assegurem un accés ampli i just? Com ​​les nostres escoles poden preparar els joves per a les múltiples demandes de la vida moderna? Com ​​hem de respondre al canvi tecnològic? La cultura pot fer la diferència com a eina per a la diplomàcia "suau"? Erasmus + i els programes Europa Creativa estan més oberts a països fora d’Europa que mai i espero que hi hagi més intercanvis en què participin estudiants, personal universitari i artistes i col·laboracions més sòlides entre institucions educatives i culturals de les nostres dues regions ".

Erasmus +, el nou programa de la UE per a educació, formació, joventut i esport, proporcionarà més oportunitats de cooperació i mobilitat entre la UE i Qatar. A més de prop de 2 milions d’intercanvis d’estudiants a Europa, Erasmus + permetrà
135 estudiants i personal es desplaçaran entre Europa i la resta del món. Això vol dir, per exemple, que els estudiants i el personal de Qatar o d’altres GCC podran beneficiar-se d’una experiència Erasmus a Europa i que els estudiants i el personal europeu poden sol·licitar una subvenció per passar part dels seus estudis o formació a Qatar o altres països del CCG.

Aquesta experiència internacional ajuda els joves a augmentar la seva ocupabilitat desenvolupant noves habilitats i aprenent a viure i treballar al costat de persones d’una cultura i una llengua diferents. Les habilitats de bones pràctiques adquirides pel personal mitjançant aquests intercanvis tenen un impacte sistèmic perquè tots els seus estudiants es beneficien de l’experiència que han adquirit.

Les universitats europees també podran rebre el suport de la UE per establir programes de màster conjunts que impliquin institucions d’educació superior qatàries i oferir beques a estudiants de tot el món per participar-hi.

Fons

Erasmus +, el nou programa de la UE per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport, es posarà en marxa el gener del 2014. Substitueix l’actual Programa d’aprenentatge permanent (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Youth in Action, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el programa de cooperació bilateral amb països industrialitzats.

anunci

El nou programa haurà d’ésser adoptat pel Parlament Europeu i el Consell (ministres dels estats membres) abans d’acabar aquest any. Es preveu que el pressupost total d’Erasmus + sigui de gairebé 15 milions d’euros, un 40% superior als programes de mobilitat existents de la UE. En total, Erasmus + proporcionarà subvencions a més de quatre milions de persones, la majoria menors de 25 anys, per passar una part dels seus estudis o formació a un altre país. Més de la meitat del nombre esperat de beneficiaris seran estudiants i aprenents d’educació superior o de formació professional a la UE.

El 2014 també marca l’inici del nou programa Europa Creativa que continuarà donant subvencions per donar suport a la diversitat i permetre a les empreses i artistes dels sectors culturals i creatius entrar en nous mercats. La línia MEDIA del programa continuarà ajudant al desenvolupament, formació i distribució de pel·lícules. Europa Creativa també inclourà un nou fons de garantia de préstecs dirigit a facilitar als sectors culturals i creatius l’accés als préstecs.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències