Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Monitor d'Educació i Formació destacats impacte de les retallades pressupostàries i habilitats desajust

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

thumb_13520Setze estats membres1 van disminuir la seva despesa en educació entre el 2008 i el 2011, amb sis2 mostrant noves disminucions pressupostàries importants el 2012, segons el darrer Monitor d'Educació i Formació publicat avui (30 d'octubre) per la Comissió Europea. El Monitor d'Educació i Formació de 2013 proporciona una imatge del progrés de cada país en relació amb indicadors i indicadors específics, i posa de manifest els darrers desenvolupaments i anàlisis de polítiques. Acompanyat per 28 informes de països individuals i una en línia eina de visualització, proporciona una gran quantitat de dades per facilitar l'elaboració de polítiques basades en l'evidència a tot Europa.

"Les dades proporcionades pel Monitor anual d'educació i formació són inestimables perquè permeten als estats membres comparar-se amb els altres i anima els decisors a invertir eficientment en la modernització dels seus sistemes educatius per millorar la qualitat i els resultats. Això és vital si volem garantir que els joves estan equipats amb les habilitats que necessiten per tenir èxit a la vida ", va dir Androulla Vassiliou, comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut.

El Monitor d’aquest any confirma la caiguda de la taxa d’ocupació dels titulats recents amb almenys un títol d’educació secundària superior: només el 76% troba feina ara en comparació amb el 82% el 2008. Tot i que l’avantatge laboral d’un títol universitari encara és evident en tots els membres Estats, un de cada cinc de la població activa de la UE amb qualificacions terciàries ocupa llocs de treball que solen requerir qualificacions més baixes. Malgrat els alts nivells d'atur, això suggereix un desajustament preocupant entre les competències que ofereixen els sistemes d'educació i formació i les que requereix el mercat laboral.

anunci

Objectiu principal d’Europa 2020: progressos constants

La taxa d'abandonaments anticipats de l'educació i la formació continua disminuint, fins al 12.7%. L’objectiu de la UE per al 2020 és d’un 10% o menys. Amb la taxa d’atur entre els que abandonen l’escola primerenca en poc més del 40%, el repte més gran rau en la transició de l’escola al treball. Això es facilita mitjançant pràctiques de qualitat, aprenentatges i models d '"aprenentatge dual", que combinen l'educació amb l'experiència pràctica. Els estudiants dels programes d’educació i formació professional experimenten una millor transició de l’educació al treball als Estats membres amb un aprenentatge basat en el treball desenvolupat. De la mateixa manera, el pas del treball a l’aprenentatge requereix una atenció més propera, amb menys de l’1% de joves de 18 a 24 anys en aprenentatge no formal després d’haver deixat l’educació formal.

Amb la taxa d’assoliment terciari que augmenta lentament, ara és del 35.7% en comparació amb l’objectiu d’Europa 2020 del 40%, l’enfocament de la política es mou cap a la reducció de les taxes d’abandonament escolar, la millora de la qualitat i la rellevància i la promoció de la mobilitat internacional dels estudiants. La mobilitat internacional a l’ensenyament superior augmenta la probabilitat de mobilitat després de graduar-se i pot ajudar a combatre els desajustos de les competències i els colls d’ampolla al mercat laboral europeu.

anunci

Altres conclusions clau del monitor d'educació i formació:

  • La desigualtat continua sent una característica de molts sistemes d’educació i formació a Europa. Això es reflecteix en fortes debilitats en les habilitats i qualificacions de col·lectius com ara joves amb antecedents migrants. Aquestes desigualtats tenen greus conseqüències per als individus, el progrés econòmic i la cohesió social, tot i que l'èxit dels Estats membres a l'hora d'abordar aquest problema varia molt.
  • Les tendències demogràfiques afecten fortament la professió docent: en molts estats membres la majoria dels professors es troben en la franja d’edat més alta, amb molt pocs professors menors de 30 anys. Cal replantejar-se la manera d’atraure, reclutar i educar els millors candidats, a més de garantir tenen suport en el seu desenvolupament professional al llarg de la seva carrera professional.
  • Europa es queda enrere en el desenvolupament de recursos educatius oberts (OER) i cursos massius en línia oberts (MOOC). Tot i que les tecnologies digitals estan totalment integrades en la manera com les persones interactuen, treballen i comercialitzen, no s’exploten plenament en l’educació i la formació europees. Tot i que el 70% dels professors de la UE reconeixen la importància de la formació amb suport a les TIC, només el 20% dels estudiants són impartits per professors de confiança digital i de suport.

Habilitats: tornar als fonaments

Nova evidència de la recent Enquesta sobre habilitats en adults de l'OCDE (IP / 13 / 922) proporciona una imatge més clara dels nivells de competències de la població en edat de treballar a Europa. Un de cada cinc adults a la UE no supera un nivell bàsic d’alfabetització i, en matèria de numeració, és gairebé un de cada quatre.

Els resultats també subratllen la necessitat d'un major aprenentatge al llarg de la vida. La participació dels adults en l’aprenentatge al llarg de la vida és inferior al 10% i és més freqüent entre els joves i amb una formació elevada, en lloc dels que més ho necessiten.

A més de les competències bàsiques, només la meitat de la població de la UE de 15 anys i més accepta que la seva formació escolar els ajudés a desenvolupar competències empresarials. Es necessiten esforços per desenvolupar habilitats emprenedores per donar suport a la creació de noves empreses, la innovació dels empleats i per avançar en l’ocupabilitat entre els joves. L’educació a l’emprenedoria és una eina indispensable per impulsar els beneficis econòmics de l’educació.

Fons

El Monitor anual d’educació i formació, el primer dels quals presentat el novembre de 2012, examina l’evolució dels sistemes educatius i formatius d’Europa. A més de paràmetres i indicadors específics, també té en compte estudis i desenvolupaments de polítiques recents i futurs. Nous informes tècnics, com ara un estudi sobre l'abandonament de l'educació superior I a estudi sobre la mobilitat d'aprenentatge afegir a les proves proporcionades pel monitor del 2013.

El marc estratègic per a la cooperació europea en educació i formació (ET 2020) dóna suport a les reformes dels estats membres destinades a impulsar el creixement i l'ocupació. El monitor d’Educació i Formació és un informe anual presentat cada tardor per la Comissió, que estableix els avenços en els punts de referència i els indicadors bàsics d’ET 2020, inclòs l’objectiu principal d’Europa 2020 en educació i formació (vegeu l’annex).

Informe complet amb conclusions principals

Seguir llegint
anunci

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències