Connecteu-vos amb nosaltres

comunicació

Fòrum Baku: Qüestions humanitàries al cor

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L’assistència de 13 premis Nobel al Fòrum de Bakú 2013 és més que un homenatge a la creativitat i la inventiva de la família Nobel, que era una part integral del desenvolupament dels rics jaciments petrolífers de Bakú a principis del segle passat - també demostra la determinació de la direcció azerbaidiana per modernitzar el país, impulsant-lo cap a les primeres files de tecnologies convergents.

az4rz

anunci

III Fòrum de Bakú al Centre Cultural Heydar Aliyev (arquitecta Zaha Hadid)

anunci

"Sobre la innovació científica, Azerbaidjan pretén ser" al capdavant "", va dir el president-professor Ilham Alyiev en el seu discurs de benvinguda. Juntament amb la seva passió per la ciència, Alyiev també es va referir als seus anys d'estudiant i experiència docent com el "moment més feliç" de la seva vida.

"El desenvolupament de la ciència i l'educació és el nostre futur i el futur de qualsevol nació", va dir. "Amb un 100% d'alfabetització a Azerbaidjan, això permet millorar la qualitat de l'educació, que proporciona un desenvolupament sostenible a llarg termini.

az3rz

President-Professor Alyev i esposa Mehriban

"Els joves competents i ben educats estan lluny del radicalisme. No és fàcil enganyar-los", va afegir, tot indicant la seva creença que el desenvolupament futur d'Azerbaidjan hauria de basar-se en el progrés científic i tecnològic, la tecnologia moderna i societat democràtica.

L’enfocament especial en la ciència com a clau per al desenvolupament futur es va reflectir en el tema de debat de les taules rodones, concretament la convergència de tecnologies, la transferència d’innovacions a l’educació, la civilització ecològica i la biotecnologia.

az1rz

Els Aliyev amb els participants

Situat geogràficament entre Europa i Àsia, Azerbaidjan és un dels pocs països que pertany tant a l’OSCE com a l’Organització de Cooperació Islàmica. Aquesta identitat única proporciona la motivació per al lideratge azerbaidjanès per promoure el seu país com a centre de diàleg entre civilitzacions.

"Estem molt preocupats pels conflictes i les guerres que es lliuren per motius religiosos, perquè són tendències molt perilloses", va afegir Aliyev.

az2rz

"La responsabilitat dels mitjans de comunicació és cada vegada més pronunciada: per una banda, Internet ofereix un gran avantatge i, per l'altra, l'impacte de cada paraula i informació en un món globalitzat també és immens. Una paraula que es diu en qualsevol lloc pot tenir repercussions greus ", va continuar el president, fent una crida també a polítics, mitjans de comunicació, líders d'opinió i personatges públics per mostrar responsabilitats.

El III Fòrum Internacional Humanitari de Bakú, que es va celebrar del 31 d’octubre a l’1 de novembre de 2013, va acollir 800 participants de 70 països, i va ser un gran èxit pel que fa al seu intercanvi d’idees per part de persones de diferents procedències. El Fòrum es va dur a terme en tres idiomes: azerí, anglès i rus. A la seva conclusió, els participants van aprovar una Declaració que situava la cooperació humanitària al "centre del diàleg civilitzat".

az5rz

Del Fòrum de Bakú, Azerbaidjan, 31 d'octubre de 2013

 

Anna van densky

comunicació

La Comissió aprova un suport públic de 58 milions d'euros a la infraestructura de comunicacions mòbils a Alemanya

publicat

on

La Comissió ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, 58 milions d’euros de suport públic de l’estat alemany de Mecklenburg-Pomerània Occidental per al desplegament, operació i concessió d’accés a infraestructures de comunicacions mòbils passives de propietat estatal. L'objectiu de la mesura és tancar els buits de cobertura de la xarxa mòbil a Mecklenburg-Pomerània Occidental, on el mercat no preveu cap cobertura. Els serveis mòbils es proporcionaran a través de la nova infraestructura i es basaran en la tecnologia 4G Long-Term Evolution d’alta velocitat o la tecnologia 5G. El suport en virtut de la mesura s’atorgarà mitjançant l’establiment d’actius fiduciaris dedicats a una empresa pròpia que desplegarà i operarà la infraestructura de xarxa mòbil passiva.

Un cop desplegada la infraestructura, l'empresa pròpia concedirà un accés obert, just i no discriminatori a aquesta infraestructura a tots els operadors actius a Alemanya. La Comissió va avaluar la mesura en virtut de les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular en virtut de l’article 107 (3) (c) del TFUE i va aplicar el Directrius de banda ampla 2013 per analogia. La Comissió va trobar que la mesura s’ajusta a les normes, ja que aborda un fracàs del mercat, és un instrument de política adequat per tancar els buits de cobertura de la xarxa mòbil i és proporcional.

La mesura contribuirà als objectius de connectivitat de la UE de proporcionar accés a serveis mòbils d'alta velocitat a tot el territori de la UE, en tots els llocs on la gent visqui, treballi, viatgi i es reuneixi. Al mateix temps, l’esquema ajudarà a reduir importants desigualtats i la bretxa digital a Mecklenburg-Pomerània Occidental. Hi haurà més informació a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota el cas número SA.58099 un cop resolts els problemes de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Bancari

La cooperació d'alta tecnologia entre #China i #EU té un potencial enorme

publicat

on

La Iniciativa de Carretera i Carretera de la Xina (BRI), de vegades denominada Nova Ruta de la Seda, és un dels projectes d’infraestructura més ambiciosos mai concebuts. Llançat el 2013 pel president Xi Jinping, la gran col·lecció d'iniciatives de desenvolupament i inversió s'estendrien des de l'Àsia oriental fins a Europa, ampliant notablement la influència econòmica i política de la Xina - escriu Colin Stevens.

BRI busca reanimar les antigues rutes comercials de la Ruta de la Seda per enllaçar la Xina amb altres països d'Àsia, Àfrica i Europa mitjançant la creació d'una xarxa d'infraestructures comercials.

La visió inclou crear una àmplia xarxa de ferrocarrils, canonades d’energia, autopistes i passos de frontera racionalitzats, tant cap a l’oest, a través de les muntanyoses antigues repúbliques soviètiques, com al sud, al Pakistan, l’Índia i la resta del sud-est asiàtic.

Les colossals inversions en infraestructures de la Xina prometen iniciar una nova era de comerç i creixement per a les economies d'Àsia i més enllà.

L’augment de la influència xinesa a Europa ha estat una font creixent d’ansietat a Brussel·les en els darrers anys.

Quines són les implicacions de la creixent influència de la Xina com a actor global per a la UE i els seus veïns? Hem preguntat a diversos experts per tenir la seva opinió.

Sir Graham Watson, exdiputat europeu principal del Regne Unit, es troba entre els que donen suport a l'apassionant iniciativa i, al mateix temps, adverteix que la UE ha d'estar implicada estretament.

Sir Graham, abans diputat liberal, va dir: “La UE hauria d’adoptar una iniciativa que millori els enllaços de transport a tota la superfície euroasiàtica i no permetrà a la Xina posseir-la del tot. Per assolir tot el seu potencial, aquesta iniciativa ha de ser un carrer a doble sentit.

"En lloc de permetre a la RPC comprar i monopolitzar infraestructures com el port del Pireu, hauríem d'invertir-hi junts. Només així podem domar les ambicions expansionistes de la Xina i vincular-les a la cooperació".

Fraser Cameron, director del Centre UE-Àsia a Brussel·les, va dir que la Xina "ha après algunes lliçons importants des dels dos primers tres anys de la BRI, especialment sobre la sostenibilitat financera i ambiental".

I afegeix, "Això significa que la UE, amb la seva pròpia estratègia de connectivitat, podria plantejar-se ara la col·laboració amb la Xina, així com amb Japó i altres socis asiàtics, per desenvolupar projectes d'infraestructura de benefici per als dos continents".

Paul Rubig, fins fa poc un veterà eurodiputat europeu d'Àustria, va dir a aquest lloc que "tot el món, inclosa la UE, ha de formar part" de la BRI.

Va afegir: "El programa connecta les persones mitjançant infraestructures, educació i investigació i permet beneficiar enormement els europeus

"La UE hauria d'invertir en la BRI perquè serà una victòria per a ambdues parts, la UE i la Xina", va dir Rubig, que està estretament involucrat a SME Europe

Comentaris similars van ser comunicats per l'experimentat Dick Roche, un exministre europeu a Irlanda, que va dir: "La implicació de la BRI i la UE en aquest sentit té un sentit perfecte. Ajudarà a restablir les nostres connexions històriques amb la Xina. Sí, hi ha algunes diferències entre ambdues parts, però la BRI és en interès mutu de la UE i la Xina. Europa pot jugar un paper actiu en la iniciativa mantenint el diàleg amb la Xina.

"Aquest és el millor camí a seguir i no seguint l'enfocament nord-americà de BRI. La postura nord-americana és un pas enrere i no aconseguirà res".

Roche, ara consultor de Dublín, va afegir: "Si ens fixem en el que està passant a la Xina en comparació amb fa 50 anys, els progressos que es fan, inclosos els beneficis obtinguts per BRI, són increïbles."

La inversió BRI va començar a disminuir a finals del 2018. Tot i això, a finals del 2019, els contractes BRI van tornar a tenir un gran repunt.

Els Estats Units han manifestat la seva oposició, però diversos països han intentat equilibrar les seves preocupacions sobre les ambicions de la Xina davant els beneficis potencials de la BRI. Diversos països de l’Europa Central i de l’Est han acceptat finançament de BRI, i estats d’Europa occidental com Itàlia Luxemburg i Portugal han signat acords provisionals per cooperar en projectes de BRI. Els seus líders emmarquen la cooperació per convidar a la inversió xinesa i millorar potencialment la qualitat de les ofertes de construcció competitives de les empreses europees i nord-americanes.

Moscou s'ha convertit en un dels socis més entusiastes de la BRI.

Una reflexió addicional es produeix per part de Virginie Battu-Henriksson, portaveu de la UE en matèria d’afers exteriors i política de seguretat, que va dir: “El punt de partida de l’aproximació de la UE a qualsevol iniciativa de connectivitat és si és compatible amb el nostre propi enfocament, valors i interessos. Això vol dir que la connectivitat ha de respectar els principis de sostenibilitat i la igualtat de condicions.

"Quan es tracta de la iniciativa de la carretera i el cinturó de la Xina, la Unió Europea i la Xina haurien de compartir l'interès per assegurar-se que totes les inversions en projectes de connectivitat compleixin aquests objectius. La Unió Europea continuarà col·laborant amb la Xina de manera bilateral i en fòrums multilaterals per trobar punts en comú sempre que sigui possible i impulsar les nostres ambicions encara més a l’hora de tractar problemes de canvi climàtic. Si la Xina compleix el seu objectiu declarat de convertir la BRI en una plataforma oberta que sigui transparent i basada en les normes del mercat i les normes internacionals, complementaria el que està treballant la UE: una connectivitat sostenible amb avantatges per a tots els implicats ”.

En qualsevol altre lloc, una font principal de la direcció d’afers exteriors de la UE va assenyalar que la Iniciativa per a la carretera i el camí “és una oportunitat per a Europa i el món, però que no només ha de beneficiar la Xina”.

La font va dir: "La unitat i la coherència de la UE són claus: en cooperar amb la Xina, tots els estats membres, individualment i dins dels marcs de cooperació subregionals, tenen la responsabilitat de garantir la coherència amb la legislació, les normes i les polítiques de la UE. Aquests principis també s'apliquen en termes de compromís amb la Iniciativa de la Xina i la Carretera.

"A nivell de la UE, la cooperació amb la Xina en la seva iniciativa Belt and Road es desenvolupa sobre la base de la Xina que compleix el seu objectiu declarat de convertir la BRI en una plataforma oberta i complir amb el seu compromís de promoure la transparència i la igualtat de condicions basades en les regles del mercat. i normes internacionals, i complementa les polítiques i els projectes de la UE, per tal de proporcionar una connectivitat i beneficis sostenibles per a totes les parts interessades i a tots els països al llarg de les rutes planificades. "

A la Cimera UE-Xina de l'any passat a Brussel·les, els líders de les dues parts van discutir el que van anomenar el "enorme" potencial per connectar encara més Europa i Àsia de manera sostenible i basant-se en els principis del mercat i van buscar maneres de crear sinergies entre l'enfocament de la UE a la connectivitat.

Noah Barkin, periodista de Berlín i company visitant de l'Institut Mercator d'Estudis Xinesos, va assenyalar que quan Wang Yi, el màxim diplomàtic xinès, va visitar Brussel·les el desembre, va enviar un missatge a Europa.

"Som socis, no rivals", va dir a la seva audiència al centre de reflexió del Centre Europeu de Polítiques, demanant a la UE i a Pequín que elaboressin un "pla ambiciós" de cooperació.

Aquesta cooperació s'està produint ara mateix, gràcies a BRI.

La "Estratègia Xina" de Business Europe, publicada recentment, assenyala que la UE és el soci comercial més important de la Xina, mentre que la Xina és el segon soci comercial més important de la UE. Els fluxos comercials bilaterals totals de béns van augmentar fins a 604.7 mil milions d'euros el 2018, mentre que el comerç total de serveis va ascendir a gairebé 80 milions d'euros el 2017.

I, segons Business Europe, "aquí encara hi ha un potencial econòmic inexplotat per a les dues parts".

L’estratègia assenyala que la UE és el soci comercial més important de la Xina, mentre que la Xina és el segon soci comercial més important de la UE. Els fluxos comercials bilaterals totals de béns van créixer fins als 604.7 mil milions d'euros el 2018, mentre que el comerç total de serveis va ascendir a gairebé 80 milions d'euros el 2017. I encara hi ha força potencial econòmic sense explotar per ambdues parts.

Les economies xineses i europees s'han beneficiat enormement de l'adhesió de la Xina a l'OMC el 2001.

Segons les declaracions, "les economies xineses i europees s'han beneficiat enormement de l'adhesió de la Xina a l'OMC el 2001. La UE hauria de continuar implicant la Xina."

Ja han sorgit moltes noves oportunitats com a resultat de les noves infraestructures que s’han completat al llarg de la ruta del Belt Road.

Per exemple, Itàlia i la Xina han treballat per enfortir les seves relacions i cooperació amb l’economia digital a través d’un camí de seda i un turisme “digital”.

Una carretera digital de seda és considerada una part significativa de la BRI. La Xina, amb el major nombre d’usuaris d’internet i usuaris de telèfons mòbils, se situa al mercat de comerç electrònic més gran del món i és àmpliament reconeguda com un dels principals jugadors de grans dades.

És aquest enorme mercat que observadors experimentats com Watson, Rubig i Roche creuen que ara la UE hauria de tractar d’afegir-hi, fins i tot a través de BRI.

L'Institut Europeu d'Estudis Asiàtics cita la reforma dels enllaços ferroviaris entre Budapest i Belgrad com un "gran" estudi de cas per obtenir una millor comprensió de la BRI.

El projecte forma part de la cooperació 17 + 1 i de la iniciativa Belt and Road Initiative (BRI). S'havia anunciat el 2013, però es va mantenir al costat hongarès fins al 2019 a causa de la normativa de licitació de la UE. El projecte ha avançat de manera diferent a la part hongaresa que no pas a la part sèrbia com a membre de la UE, a causa de la intervenció de la UE, segons l'informe EIAS.

"Una carretera digital de seda és una part important de la BRI. La Xina, amb el major nombre d’usuaris d’internet i usuaris de telèfons mòbils, se situa al mercat de comerç electrònic més gran del món i és àmpliament reconeguda com un dels principals jugadors de grans dades.

Però, clarament, hi ha més a fer per assolir tot el seu potencial.

La Cambra de Comerç de la Unió Europea a la Xina (Cambra Europea), va recopilar el seu propi estudi, The Road Less Traveled: European Involvement in China's and Road Initiative (BRI). Basat en una enquesta de membres i entrevistes extenses, l’informe posa de manifest el paper “perifèric” que actualment tenen els negocis europeus a la BRI.

Tot i així, la cooperació d'alta tecnologia entre la Xina i la UE té enormes potencials, i els diàlegs i la confiança mútua són claus per formar vincles digitals més estrets entre ambdues parts, va dir Luigi Gambardella, president de l'associació empresarial xina de la UE.

Xina. a tall d’exemple més, va llançar amb èxit el satèl·lit bessó Beidou-3 el setembre passat, contribuint a la Ruta de la Seda digital iniciada per la Xina el 2015, que implica ajudar altres països a construir infraestructures digitals i desenvolupar seguretat d’internet.

En comentar la ruta de la seda digital, Gambardella va dir que té el potencial de ser un jugador "intel·ligent" a la iniciativa Belt and Road, cosa que fa que la iniciativa BRI sigui més eficient i respectuosa amb el medi ambient. Els enllaços digitals també connectaran la Xina, el mercat de comerç electrònic més gran del món, amb altres països implicats en la iniciativa.

Andrew Chatzky, del Consell de Relacions Exteriors, diu: "L'ambició general de la Xina per a la BRI és sorprenent. Fins ara, més de seixanta països, que representen dos terços de la població mundial, han signat projectes o han manifestat un interès en fent-ho ".

"Els analistes calculen que el més gran fins ara és el Corredor Econòmic Xina-Pakistan de 68 milions de dòlars, una col·lecció de projectes que connecten la Xina amb el port de Gwadar al Pakistan, al mar d'Aràbia. En total, la Xina ja ha gastat uns 200 milions de dòlars en aquests esforços. Morgan Stanley ha predit que les despeses globals de la Xina al llarg de la vida del BRI podrien arribar als 1.2-1.3 bilions de dòlars el 2027, tot i que les estimacions sobre les inversions totals varien ", va dir.

La carretera de la Seda original va sorgir durant l'expansió cap a l'oest de la dinastia Han de la Xina (206 aC-220 CE), que va forjar xarxes comercials a través del que avui són els països de l'Àsia central. Aquestes rutes es van estendre més de quatre mil milles a Europa.

Avui, BRI promet, una vegada més, situar la Xina i l’Àsia central (i potser la UE) en l’epicentre d’una nova onada de globalització.

 

Seguir llegint

Xina

#Huawei lliurant xarxes segures per a l’era 5G

publicat

on

Huawei dóna la benvinguda a l'avaluació del risc de seguretat de xarxa 5G coordinada per la UE, que s'ha publicat avui. Aquest exercici és un pas important cap al desenvolupament d’un enfocament comú de la ciberseguretat i la creació de xarxes segures per a l’era 5G.

Huawei ha dit avui: "Ens complau notar que la UE va complir el seu compromís d'adoptar un enfocament basat en l'evidència, analitzant a fons els riscos en lloc de dirigir-se a països o actors específics.

Som una empresa privada 100% propietat íntegrament dels seus empleats, i la ciberseguretat és una de les màximes prioritats: el nostre sistema de garantia de ciberseguretat final a cobreix totes les àrees de procés i la nostra sòlida trajectòria demostra que funciona.

El desplegament amb èxit i puntual de les xarxes 5G a Europa dependrà de l’ús d’expertesa i tecnologia d’avantguarda d’arreu del món. La nostra forta i continuada col·laboració amb els nostres socis europeus és una oportunitat única per a Europa de mantenir el seu lideratge tecnològic.

A mesura que la UE passa d’identificar els riscos cap a l’elaboració del marc de seguretat comú necessari per gestionar i mitigar aquests riscos, esperem que aquest treball continuï guiat pel mateix enfocament basat en fets. Estem preparats per treballar amb socis europeus per ajudar a desenvolupar aquest marc i oferir una connectivitat segura i ràpida per a les necessitats futures d'Europa. "

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències