Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Llum verda per a Erasmus +: Més de 4 milions per rebre subvencions de la UE per competències i l'ocupabilitat

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Captura de pantalla-2013-07-01-at-14.39.40Erasmus +, el nou programa de la UE per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport, que començarà al gener, va ser aprovat el novembre de 19 pel Parlament Europeu. Amb l'objectiu d'incrementar les habilitats, l'ocupabilitat i el suport a la modernització dels sistemes educatius, de formació i de joventut, el programa de set anys tindrà un pressupost de 14.7 milions d'euros.1 - Un 40% superior als nivells actuals. Més de 4 milions de persones rebran suport per estudiar, formar-se, treballar o fer-se voluntaris a l’estranger, inclosos 2 milions d’estudiants d’educació superior, 650,000 estudiants de formació professional i aprenents, a més de més de 500,000 que realitzaran intercanvis de joves o voluntaris a l’estranger. Els estudiants que planifiquin un màster complet a l'estranger per als quals rarament hi hagi ajuts o préstecs nacionals es beneficiaran d'un nou sistema de garantia de préstecs gestionat pel Fons Europeu d'Inversions. Erasmus + també proporcionarà finançament per al personal d’educació i formació, treballadors juvenils i per a associacions entre universitats, col·legis, escoles, empreses i organitzacions sense ànim de lucre.

"Em complau que el Parlament Europeu hagi adoptat Erasmus + i estic orgullós d'haver aconseguit un augment del 40% del pressupost en comparació amb els nostres programes actuals. Això demostra el compromís de la UE amb l'educació i la formació. Erasmus + també contribuirà a la lluita contra la joventut l’atur donant als joves l’oportunitat d’augmentar els seus coneixements i habilitats a través de l’experiència a l’estranger. A més de proporcionar subvencions a persones, Erasmus + donarà suport a les associacions per ajudar les persones a fer la transició de l’educació al treball i a reformes per modernitzar i millorar la qualitat de l’educació Això és crucial si volem dotar la nostra jove generació de les qualificacions i habilitats que necessiten per tenir èxit a la vida ", va dir Androulla Vassiliou, comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut.

Erasmus + té tres objectius principals: dos terços del pressupost s'assignen a les oportunitats d'aprenentatge a l'estranger per a persones, dins de la UE i fora; la resta donarà suport a les associacions entre institucions educatives, organitzacions juvenils, empreses, autoritats locals i regionals i ONG, així com reformes per modernitzar l'educació i la formació i promoure la innovació, la iniciativa empresarial i l'ocupabilitat.

anunci

El nou programa Erasmus + combina tots els esquemes actuals de la UE en matèria d’educació, formació, joventut i esport, inclòs el Programa d’aprenentatge permanent (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), Youth in Action i cinc programes de cooperació internacional (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el programa de cooperació amb països industrialitzats). D’aquesta manera, els sol·licitants podran entendre les oportunitats disponibles, mentre que altres simplificacions també facilitaran l’accés.

Erasmus + que es beneficia?

  • 2 milions d’estudiants d’educació superior podran estudiar o entrenar a l’estranger, incloses les pràctiques de 450,000;
  • Els estudiants i aprenents professionals de 650,000 rebran ajuts per estudiar, formar o treballar a l'estranger;
  • Professors, professors, formadors, personal educatiu i treballadors juvenils de 800,000 per ensenyar o entrenar a l'estranger;
  • 200,000 estudiants de màster que cursen un curs complet en un altre país es beneficiaran de garanties de préstecs;
  • Més que els joves de 500,000 podran ser voluntaris a l'estranger o participar en intercanvis de joves;
  • Més de 25,000 estudiants rebran ajuts per a màsters conjunts, que impliquen estudiar en almenys dues institucions d'educació superior a l'estranger;
  • 125,000 escoles, institucions d’ensenyament i formació professional, institucions d’educació superior i d’adults, organitzacions juvenils i empreses rebran finançament per establir 25,000 “associacions estratègiques” per promoure l’intercanvi d’experiències i vincles amb el món laboral;
  • 3,500 institucions educatives i empreses obtindran suport per crear més de 300 "aliances de coneixement" i "aliances de competències sectorials" per impulsar l'ocupabilitat, la innovació i l'emprenedoria; i;
  • Els partenariats 600 en esport, inclosos els esdeveniments europeus sense ànim de lucre, també rebran finançament.

Fons

anunci

Erasmus + s'està llançant en un moment en què prop de sis milions de joves estan a l'atur a la UE, amb nivells superiors a 50% a Espanya i Grècia. Al mateix temps, hi ha més de 2 milions de vacants i un terç dels empresaris informen de dificultats per contractar personal amb les habilitats que necessiten. Això demostra una important bretxa d’habilitats a Europa. Erasmus + abordarà aquesta bretxa oferint oportunitats perquè les persones puguin estudiar, formar o adquirir experiència a l'estranger.

Al mateix temps, la qualitat i la rellevància dels sistemes educatius, formatius i juvenils d'Europa s'incrementaran mitjançant el suport al desenvolupament professional del personal educatiu i dels treballadors juvenils i mitjançant la cooperació entre els mons de l'educació i el treball.

La mobilitat d'estudiants i d'aprenents també augmenta la mobilitat dels treballadors entre els estats membres; és més probable que les persones que ja han estudiat o s’hagin format en un altre país vulguin treballar a l’estranger en el futur.

El pressupost 14.7bn € té en compte les estimacions futures de la inflació. Es preveu que es destinin fons addicionals a la mobilitat de l’educació superior i a la creació de capacitats que impliquin països no comunitaris; la decisió sobre aquest pressupost addicional no es preveu abans de 2014.

Erasmus + inclou, per primera vegada, una línia pressupostària dedicada a l'esport. Es destinarà al voltant de milions de milions d’euros en set anys per contribuir al desenvolupament de la dimensió europea de l’esport, ja que contribuirà a fer front a amenaces transfrontereres, com ara la fixació de partits i el dopatge. També donarà suport a projectes transnacionals que impliquin organitzacions d’esport de base, promovent, per exemple, el bon govern, la inclusió social, la doble carrera i l’activitat física per a tothom.

Propers passos

La proposta va ser aprovada avui pel Parlament Europeu. L’adopció del Consell (estats membres) s’espera al mes següent. El programa Erasmus + començarà al gener 2014.

Més informació

veure MEMO / 13 / 1008

Comissió Europea: Erasmus +

Erasmus + a Facebook

Uniu-vos a la conversa a Twitter: #ErasmusPlus, @EUErasmusPlus

Del comissari Vassiliou

Seguiu Androulla Vassiliou a Twitter @VassiliouEU

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències