Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Finlàndia, Grècia i Espanya guanyen premis Erasmus per invertir en l'intercanvi de personal i la qualitat de l'ensenyament

COMPARTIR:

publicat

on

Erasmus-MundusTres institucions d'educació superior que reben finançament a través del programa Erasmus són designades avui (21 de novembre) com a guanyadores dels Premis Europeus Erasmus 2013. El guanyador del premi d'or és la Universitat de Ciències Aplicades JAMK de Jyväskylä, Finlàndia, on el 70% del personal participa cada any en formació Erasmus a l'estranger. La universitat considera que els intercanvis de personal són clau en els seus esforços per millorar la qualitat de l'ensenyament i l'aprenentatge. L'Institut Tecnològic Educatiu de Creta, Grècia, i la Universitat Politècnica de València, Espanya, també reben premis (vegeu més avall). Els Premis Erasmus es lliuraran aquest vespre al recinte firal Tour & Taxis de Brussel·les.

La comissionada d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, va dir: "L'ensenyament de qualitat és crucial si volem produir els graduats creatius i adaptables que necessitem. Felicitat les institucions guanyadores per demostrar el valor de les oportunitats d'ensenyament i formació Erasmus a l'estranger. L'experiència adquirida per part del personal universitari que treballen en un entorn internacional diferent és d'un enorme benefici per als estudiants tant de la institució d'acollida com d'origen".

Les tres institucions guanyadores, que participen en col·laboracions a diversos països europeus, són "excel·lents exemples del que es pot aconseguir utilitzant estratègicament la mobilitat del personal per al suport i la millora contínua de la qualitat de l'ensenyament i l'aprenentatge", ha afegit el comissari.

La Comissió Europea va convidar les 4,500 institucions d'educació superior que tenen una Carta Universitària Erasmus a destacar casos d'èxit relacionats amb la mobilitat del personal i programes intensius breus com les escoles d'estiu internacionals. Experts independents van seleccionar 20 dels millors exemples, entre els quals es van escollir les tres institucions guanyadores.

A més de les beques per a estudiants per estudiar o formar-se a l'estranger, Erasmus ha finançat més de 300,000 intercanvis de personal per a la docència i la formació i més de 3,200 programes intensius des del 1997. En conjunt, aquestes activitats representen aproximadament el 9% del pressupost Erasmus.

OR

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Universitat de Ciències Aplicades JAMK), Jyväskylä, Finlàndia

anunci

La internacionalització és una de les tres prioritats estratègiques per a la Universitat de Ciències Aplicades JAMK i els seus 8,000 estudiants. Això inclou un alt nivell de mobilitat amb més del 70% del personal que va a l'estranger anualment. Els intercanvis de personal es controlen mitjançant indicadors de rendiment intern i nacionals per garantir la qualitat i el màxim impacte.

Els intercanvis de personal formen part de l'estratègia de la universitat per millorar la qualitat de l'ensenyament i l'aprenentatge. Fins ara, l'impacte ha inclòs el desenvolupament de programes intensius i col·laboracions que donen com a resultat projectes conjunts en línia i dobles titulacions.

Una doble titulació implica que un estudiant segueix dos estudis universitaris diferents en paral·lel, sovint en diferents institucions de diferents països. Les dues titulacions poden ser de la mateixa assignatura o de dues assignatures diferents.

SILVER

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης (Institut Tecnològic Educatiu de Creta), Heraklion, Grècia

L'Institut Tecnològic d'Educació té més de 15 estudiants que s'ensenyen a sis ciutats de Creta. Des del 000, els 2005 programes intensius de l'Institut han proporcionat una plataforma per a la internacionalització creant vincles amb la indústria local, així com amb institucions líders mundials com la Universitat d'Oxford i l'Imperial College al Regne Unit. Això ha donat lloc a una dimensió internacional dels programes de grau i ha ajudat a acadèmics d'arreu d'Europa a conèixer la feina i el personal de l'Institut.

BRONZE

Universitat Politècnica de València, Valencia, Spain

La Universitat Politècnica de València és una universitat tècnica de 45 anys amb 13 escoles i facultats repartides en tres campus. L'any passat, el seu personal va participar en 190 oportunitats de mobilitat, la qual cosa la va convertir en la cinquena institució d'enviament entre els 33 països participants Erasmus. Atorga una gran importància al seguiment de la qualitat dels programes d'intercanvi i vetlla perquè les experiències dels professors facin més internacional la Universitat, beneficiïn els estudiants i potenciïn els projectes conjunts de docència i recerca de la Universitat. Com a conseqüència, cada cop ofereix més dobles titulacions i programes intensius Erasmus.

Fons

Mobilitat del personal Erasmus

Erasmus dóna suport a les oportunitats docents del personal en altres països europeus des de 1997. Amb la creació del Programa d'Aprenentatge Permanent l'any 2007, la mobilitat del personal es va ampliar per incloure la formació, així com la possibilitat que les institucions d'educació superior convidessin personal de les empreses a impartir docència. a les seves institucions. La formació suposa ara al voltant del 26% de la mobilitat del personal a través d'Erasmus. La mobilitat del personal millora les competències professionals i contribueix a la internacionalització i modernització de l'educació superior. També afavoreix la mobilitat dels estudiants.

El nou programa Erasmus+ permetrà que 800 professors, professors, formadors, personal educatiu i altres puguin ensenyar o formar-se a l'estranger el 000-2014.

Creixement de la mobilitat del personal des del 2007

Total períodes de mobilitat del personal

Encàrrecs docents

Formació del personal

Programes intensius Erasmus (IP)

Els programes intensius Erasmus (PI) són cursos d'estudi breus relacionats amb les assignatures, que reuneixen estudiants i professorat d'institucions d'educació superior d'almenys tres països europeus. Els programes intensius, que poden durar des de 10 dies fins a sis setmanes, tenen com a objectiu:

  • Fomentar l'aprenentatge multinacional d'àrees d'estudi especialitzades (per exemple, la 'Facultat Europea de Dret virtual', desenvolupada a través d'un Programa Intensiu);
  • proporcionar als estudiants accés a coneixements que no estan disponibles en una sola institució d'educació superior;
  • permetre als professors obtenir diferents visions sobre el contingut del curs i els nous enfocaments pedagògics, i;
  • provar mètodes d'ensenyament en un entorn internacional.

Els programes intensius són gestionats per les agències nacionals dels països que participen en el Programa d'Aprenentatge Permanent. El 2011-12, es van organitzar 462 IP a 31 països, un augment de més del 14% en comparació amb l'any anterior.

Nombre de programes intensius des de l'any 2000

Més informació

Suport a la reforma: el paper d'Erasmus a l'educació superior

Comissió Europea: Erasmus

Comissió Europea: Erasmus +

Comissió Europea: Educació i formació

Web d'Androulla Vassiliou

Seguiu Androulla Vassiliou a Twitter @VassiliouEU

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències