Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

informe de la UE escola: Algunes millores en la ciència i la lectura, però pobre en matemàtiques

COMPARTIR:

publicat

on

article-2246469-1676B81C000005DC-911_634x492L'última Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) L'informe sobre les habilitats de matemàtiques, ciències i lectura dels joves de 15 anys revela resultats contradictoris per als estats membres. El conjunt de la UE està molt endarrerit en matemàtiques, però el panorama és més encoratjador en ciència i lectura, on Europa està en camí d'assolir el seu objectiu per al 2020 de reduir el percentatge de baix rendiment.1 per sota del 15%. Els resultats van ser presentats a Brussel·les pel secretari general adjunt de l'OCDE, Yves Leterme, i el director general d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, Jan Truszczynski.

Les conclusions revelen que deu estats membres (BG, CZ, DE, EE, IE, HR, LV, AT, PL i RO) han aconseguit un avenç significatiu en la disminució de la seva proporció de persones amb baix rendiment en les tres competències bàsiques des del 2009. Però cinc de la UE països (EL, HU, SK, FI, SE) han vist un augment en el nombre de baix rendiment. Altres estats membres van aconseguir resultats contradictoris. En general, el rendiment de la UE és lleugerament millor que el dels Estats Units, però tots dos estan endarrerits per darrere del Japó.

La comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, va dir: "Felicito els estats membres que han millorat el seu rendiment, però és evident que la UE en conjunt ha de treballar més. Els estats membres han de mantenir els seus esforços per abordar el baix rendiment a l'educació escolar per garantir que els joves tinguin les habilitats necessàries per tenir èxit en el món modern. Els resultats són un recordatori que la inversió en educació de qualitat és fonamental per al futur d'Europa".

Aquest punt de vista es va fer ressò per Yves Leterme: “L'estudi PISA mostra què saben els joves de 15 anys i què poden fer amb allò que saben. En una economia global, l'èxit ja no es mesura només amb els estàndards nacionals, sinó amb els sistemes educatius de millor rendiment. Els resultats per a la UE subratllen que el ritme de millora ha d'augmentar si els estats membres volen evitar quedar enrere amb altres economies", ha afegit l'exprimer ministre belga.

L'enquesta PISA s'ha realitzat cada tres anys des del seu llançament l'any 2000. Els 34 països membres de l'OCDE i els 31 països socis van participar a PISA 2012, que representen més del 80% de l'economia mundial. Al voltant de 510,000 alumnes d'entre 15 anys, tres mesos i 16 anys i dos mesos, van participar en les proves, que tractaven matemàtiques, lectura i ciències, amb el focus principal en les matemàtiques.

La base d'evidències que produeix PISA permet als responsables polítics i als educadors identificar les característiques dels sistemes educatius d'alt rendiment i adaptar les seves polítiques.

La Comissió Europea i l'OCDE han signat recentment un acord de cooperació per treballar més a prop en tres àrees: estratègies d'habilitats, anàlisis de països i enquestes internacionals.

anunci

Què diuen les conclusions sobre la UE: anàlisi de la Comissió

Lectura: el percentatge de baix rendiment en lectura ha disminuït del 23.1% el 2006 i el 19.7% el 2009 al 17.8% el 2012. Si aquesta tendència continua, la referència del 15% es podria assolir el 2020. Fins ara, només set països de la UE ho han fet. van assolir aquest punt de referència (EE, IE, PL, FI, NL, DE i DK). CZ, DE, EE, IE, HR, LT, LU, AT, PL i RO han aconseguit avenços notables.

Matemàtiques: no s'ha avançat en la millora del percentatge de baix rendiment a nivell de la UE des del 2009. No obstant això, quatre estats membres (EE, FI, PL, NL) es troben entre els països de millor rendiment a tot el món amb una taxa de baix rendiment en matemàtiques per sota del Referent de la UE del 15%. Cap altre estat membre ha arribat encara a aquest nivell. BG, EE, IE, HR, LV, AT, PL i RO van fer progressos significatius (més de 2 punts percentuals).

Ciència: millora constant de les habilitats científiques a tota la Unió. El percentatge de la UE de baix rendiment ha baixat del 20.3% el 2006 al 17.8% el 2009 i al 16.6% el 2012. Deu estats membres estan per sota del 15% de referència: CZ, DE, EE, IE, LV, NL, PL, SI, FI, Regne Unit. CZ, DE, EE, IE, ES, LV, AT, PL i RO han aconseguit un progrés constant.

L'anàlisi posa de manifest que l'estatus socioeconòmic dels alumnes té una incidència significativa en els nivells de rendiment, ja que els que provenen de llars de baixos ingressos són molt més propensos a tenir un rendiment baix en matemàtiques, ciències i lectura. Altres factors significatius inclouen els efectes principalment negatius de ser d'origen migrant, la importància d'assistir a l'educació i l'atenció infantil, així com la bretxa de gènere en la competència lectora (les nenes ho fan molt millor que els nois).

L'anàlisi també revela la relació entre els resultats de PISA i l'Enquesta de competències d'adults de l'OCDE publicada recentment (IP / 13 / 922). Conclou que, per ser efectives, les polítiques s'han de centrar en la millora de l'educació primària i secundària. Més enllà d'això sol ser massa tard per compensar l'oportunitat perduda a l'escola.

Propers passos

A les 2 hores d'avui, Michael Davidson, cap de Primera Infància i Escoles de l'OCDE, i Jan Pakulski, cap de la unitat d'estadístiques, enquestes i estudis d'educació de la Comissió, informaran les parts interessades de l'educació i la formació sobre les implicacions dels resultats de PISA 2012 per a l'elaboració de polítiques europees. . La sessió informativa tindrà lloc a l'auditori de l'edifici Madou de la Comissió, Place Madou 1, 1210 Saint-Josse-Ten-Noode. Els mitjans de comunicació acreditats són benvinguts.

La Comissió discutirà les conclusions de PISA 2012 amb els estats membres per ajudar a identificar mesures per corregir les debilitats. Un primer intercanvi està previst a la propera reunió dels ministres d'Educació de la UE el 24 de febrer. Els resultats també s'utilitzaran per al 2014 de la Comissió 'semestre europeu' que produeix recomanacions específiques de país vinculades a les competències bàsiques.

El nou Erasmus+ (IP / 13 / 1110) Programa d'educació, formació i joventut, que s'inicia al gener, donarà suport a projectes destinats al desenvolupament i millora de l'educació escolar. Els resultats de l'enquesta també poden ajudar els Estats membres a definir les prioritats de suport del Fons Social Europeu, que és una font clau d'inversió en habilitats i formació i també pot millorar les possibilitats d'educació dels grups vulnerables.

Més informació

PISA 2012: Rendiment de la UE i primeres inferències sobre polítiques d'educació i formació a Europa

PISA 2012 al lloc web de l'OCDE

Comissió Europea: Educació i formació

Lloc web d'Androulla Vassiliou

Twitter: Androulla Vassiliou @VassiliouEU i Yves Leterme @YLeterme

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències