Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

insta els estats membres per millorar els controls de qualitat en les universitats i col·legis professionals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

capçalera_universitatsSegons dos informes publicats avui (28 de gener) sobre la garantia de la qualitat, els estats membres han de passar d’un enfocament de marcatge i actualitzar els seus sistemes de qualitat si volen millorar el rendiment de les universitats i els col·legis professionals. higher education formació professional. Els informes destaquen que, tot i que s’han aconseguit progressos, calen reformes addicionals per garantir una “cultura de qualitat” de manera que l’ensenyament estigui més ajustat a les realitats del mercat laboral i a les necessitats de la societat. També demanen que es doni més èmfasi a la cooperació internacional i que els estudiants tinguin una major opinió en la presa de decisions.

"L'assegurament de la qualitat és la base per generar confiança en els nostres sistemes educatius i hem de fer un major ús del seu potencial com a catalitzador per modernitzar les nostres universitats i col·legis d'educació professional. El nostre objectiu és elevar els estàndards d'una manera que fomenti la diversitat i l'ocupabilitat en lloc de la uniformitat ", va dir Androulla Vassiliou, comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut.

L’informe sobre educació superior estableix com l’assegurament de la qualitat ajuda a establir objectius de qualitat i abordar reptes com l’expansió de la població estudiantil a Europa, que ha crescut més d’un 25% fins a 20 milions des del 2000. Subratlla la importància d’aprofitar al màxim de tecnologies basades en les TIC. La transparència també és vital: els resultats de l'assegurament de la qualitat haurien d'estar disponibles públicament i alimentar-se en la presa de decisions estratègiques.

anunci

L’informe sobre el marc de referència europeu per a la garantia de la qualitat de l’ensenyament professional (EQAVET) mostra que també ha ajudat a desenvolupar una cultura de qualitat mitjançant un suport com eina en línia per construir i supervisar sistemes d’assegurament de la qualitat i fomentar l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques a través de la xarxa EQAVET. Però, també aquí, cal una acció addicional per fer més transparent la garantia de qualitat i augmentar la confiança mútua en les qualificacions atorgades en diferents països.

Això ajudaria els estudiants i treballadors professionals a obtenir les seves habilitats, competències i qualificacions a l’estranger. Les àrees prioritàries per a una major cooperació inclouen la millora de la garantia de qualitat de l’aprenentatge basat en el treball, inclosos els aprenentatges, i la definició i avaluació dels resultats de l’aprenentatge.

Erasmus +, el nou programa de la UE per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport, proporcionarà finançament als estats membres per desenvolupar els seus sistemes d’assegurament de la qualitat en l’ensenyament superior i professional, identificar pràctiques d’èxit i donar suport a la cooperació europea en aquest camp. Els estats membres poden utilitzar els diners dels fons estructurals i d'inversió europeus per millorar la garantia de qualitat.

anunci

Fons

Educació superior

L’informe de la Comissió sobre garantia de qualitat a l’educació superior forma part del seguiment de la seva agenda per a la modernització de l’educació superior, així com del Parlament Europeu i el Consell del 2006 Recomanació. Es basa en un anterior reportar publicat en 2009.

Educació i formació professional

La xarxa EQAVET reuneix representants dels estats membres, la Comissió Europea, els empresaris i els sindicats per promoure la cooperació en el desenvolupament i millora de la garantia de qualitat. L’informe publicat avui es basa en els resultats de la primera avaluació d’EQAVET.

Més informació

Educació i formació

Qualitat i rellevància en l'educació superior

EQAVET

Erasmus +

lloc web Erasmus +

Erasmus + preguntes més freqüents

Erasmus + a Facebook

Web d'Androulla Vassiliou

Seguiu Androulla Vassiliou a Twitter @VassiliouEU

Educació

La UE anuncia 25 milions d'euros per a l'educació en contextos de crisi i 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles

publicat

on

En parlar en la Global Citizen Live esdeveniment, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar que la Unió Europea promet 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles i combatre la fam alimentària CGIAR, i 25 milions d'euros més per L’educació no pot esperar.  

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Hem d'unir forces per vèncer el coronavirus i reconstruir millor el món. Europa està fent la seva part. Des del principi, els europeus han enviat 800 milions de dosis de vacunes al món, fins i tot quan no en teníem prou. Ara, hem de reforçar-nos, per ajudar a acabar amb aquesta pandèmia a nivell mundial, acabar amb la fam i donar als nens de tot el món les mateixes oportunitats. Team Europe ja s’ha compromès a donar 500 milions de dosis de vacunes a països vulnerables el proper estiu. A més, la Comissió Europea ha compromès avui 140 milions d’euros per millorar la seguretat alimentària mundial i reduir la pobresa extrema i 25 milions d’euros a Education Can Wait, donant suport a l’educació per a nens de tot el món que viuen conflictes i crisis. "

La comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, va dir: "Ens hem d'unir per tornar a posar en pràctica els ODS. Com continuem sent testimoni, mai no podem donar per fet l'accés a l'educació. Fins ara, l'Europa ha contribuït a més del 40% del finançament de L’educació no pot esperar i la nova contribució de 25 milions d’euros de la UE el recolzarà encara més per arribar als nens més vulnerables i els retornarà a l’educació. A més, gràcies al nostre suport substancial de 140 milions d’euros a CGIAR, crearem oportunitats per als joves i les dones, tot i afrontar un repte clau actual, per promoure sistemes alimentaris sostenibles. Les accions globals coordinades seran decisives per aconseguir una transformació sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament dels sistemes alimentaris ". 

anunci

Llegiu tot el text el comunicat de premsa, El declaració del president von der Leyen i la full de dades sobre la resposta global de Team Europe COVID-19.

anunci
Seguir llegint

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències