Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Erasmus + per augmentar l'intercanvi d'estudiants i associacions entre la UE i Amèrica Llatina

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Erasmus +Els estudiants i el personal acadèmic de Llatinoamèrica tindran més oportunitats per estudiar o formar-se a les universitats europees gràcies a l'augment del suport d'Erasmus +, el nou programa europeu de finançament per a l'educació, la formació, l'esport i la joventut.

Aquest és el missatge que la comissària d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut Androulla Vassiliou lliurarà al 9th Congrés Internacional d’Educació Superior que té lloc a l’Havana, Cuba, a partir del febrer de 10-14. De la mateixa manera, els estudiants i el personal europeu tindran l’oportunitat de conèixer les universitats llatinoamericanes. Durant la seva visita a l'illa, el comissari també mantindrà converses amb personalitats del govern alt, incloent-hi els ministres d'Afers Exteriors (Bruno Rodríguez), l'educació superior (Rodolfo Alarcon Ortiz), l'educació (Elsa Velázquez), la cultura (Rafael Bernal) i el comerç exterior. i inversió (Rodrigo Malmierca).

Davant de la seva visita, la comissària Vassiliou va dir: “Erasmus + és la prova del compromís d’Europa de reforçar la cooperació acadèmica amb Amèrica Llatina, basant-se en els vincles que ja existeixen entre les nostres institucions d’educació superior. A més de proporcionar més subvencions individuals a estudiants d’Amèrica Llatina que vulguin estudiar a la UE, també oferirem més suport per augmentar l’abast internacional de les universitats a banda i banda de l’Atlàntic i invertir en la creació de capacitats ".

anunci

Des de 2004, més d’un estudiant i un personal d’Amèrica Llatina de 8,000 s’han beneficiat del suport de subvencions de la UE per estudiar o formar a universitats europees mitjançant el programa Erasmus Mundus, que ara està integrat a Erasmus +.

Els estudiants que vulguin estudiar a Europa durant uns mesos poden sol·licitar a través de la seva universitat una beca per a la "mobilitat creditícia". També hi ha beques de la UE per a estudiants que cursen un programa de màster conjunt de dos anys a temps complet, impartit per dues o més universitats: hi haurà 25,000 ajuts disponibles a tot el món. De la mateixa manera, els doctorands d’Amèrica Llatina poden sol·licitar beques de tres anys finançades per les accions Marie Skłodowska-Curie de la UE (15 en total a tot el món). Més de 000 investigadors llatinoamericans han rebut finançament d’aquest esquema des del 3,000.

Erasmus + també continuarà donant suport a projectes destinats a modernitzar les universitats d’Amèrica Llatina mitjançant col·laboracions amb institucions d’Europa. Aquest objectiu s’ha finançat prèviament amb el programa ALFA (América Latina Formación Académica) de la UE, que ha invertit 160 milions d’euros en el desenvolupament de capacitats al sector de l’educació superior llatinoamericana des de 2004. Institucions de més de 18 països d’Amèrica Llatina han participat en més de mil projectes diferents

anunci

Fons

S'espera que prop de 3,000 representants d'universitats i ministeris de tot el món assisteixin al 9è Congrés Internacional d'Educació Superior al Palau de Convencions de l'Havana, amb el tema: "Per una universitat socialment responsable".

Durant el seu viatge a Cuba, la comissària Vassiliou visitarà el projecte finançat per la UE per restaurar 'El Palacio del Segundo Cabo', un palau històric a l'Havana Vella, i un taller per a adolescents que forma part d'un projecte finançat per la UE amb l'historiador de la ciutat de l'Havana. despatx.

Des de 2008, la UE ha subministrat més de 86 milions d’euros per a programes de cooperació a Cuba i actualment hi ha projectes finançats per la Unió Europea o en curs d’inici. L’objectiu principal de la cooperació de la UE és contribuir al desenvolupament econòmic i social sostenible de l’illa. Les prioritats inclouen seguretat alimentària, medi ambient, adaptació al canvi climàtic i intercanvi d’expertes, formació i estudis. Una altra àrea clau per a la cooperació és la cultura i el patrimoni.

El comissari Vassiliou també visitarà l'Escola Nacional de Ballet i coneixerà Roberto Leon Richard, president interí de l'Institut Nacional d'Esports i Recreació.

Proposta d'Acord de Cooperació UE-Cuba

La Comissió Europea va adoptar una proposta al Consell per negociar directives sobre un diàleg polític bilateral i un acord de cooperació amb Cuba al mes d'abril 2013. Les directrius de negociació proposades han estat discutides pels estats membres de la UE en grups de treball del Consell.

Els ministres examinaran si adopten les directrius de negociació en el proper Consell d'Afers Exteriors, que tindrà lloc a Brussel·les a 10 febrer.

Més informació

Comissió Europea: Educació i formació

Erasmus +

lloc web Erasmus +

Erasmus + preguntes més freqüents

Erasmus + a Facebook

Web d'Androulla Vassiliou

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint

Educació

GSOM SPbU i la Universitat Kozminski van signar un acord sobre el seu primer programa de doble titulació

publicat

on

La Graduate School of Management, la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) i la Universitat Kozminski (KU) llancen el seu primer programa conjunt de doble titulació en finances corporatives i comptabilitat. El nou programa de doble titulació incorporarà estudiants qualificats del programa de màster en finances corporatives (MCF) de GSOM i estudiants de màster en finances i comptabilitat de KU. La selecció d’estudiants per al nou programa de doble titulació començarà el semestre de tardor de 2021, els estudis començaran el curs acadèmic 2022/2023.

Com a part d’un nou acord, els estudiants passaran els seus tres i quatre semestres a les institucions d’acollida i els candidats que completin amb èxit tots els requisits del programa de GSOM i KU obtindran diplomes de màster d’ambdues institucions.

"El futur pertany a associacions, aliances i col·laboracions: ajuda a mirar objectius des de diferents angles, a respondre ràpidament als canvis i a crear productes rellevants i exigits. El nou curs acadèmic, juntament amb la Universitat Kozminski, llancem un programa de doble titulació dins del programa Màster en finances corporatives: intercanviarem experiències, compararem els nostres objectius i resultats i oferirem als estudiants d’ambdues parts un coneixement complet que es pot aplicar a qualsevol part del món. La Universitat Kozminski i GSOM SPbU són socis acadèmics de llarga data, la relació s'ha provat al llarg dels anys i desenes d'estudiants d'intercanvi. Confio que el nou nivell de cooperació acostarà les escoles de negocis i farà que els nostres programes de màster siguin més interessants i orientats a la pràctica ", va dir Konstantin Krotov, director executiu de GSOM SPbU.

anunci

Des de 2013, els estudiants de grau i màster de GSOM SPbU participen en programes d’intercanvi i professors i personal de l’escola de negocis, en programes d’intercanvi acadèmic amb la Universitat de Kozminski.

"La col·laboració estreta amb la universitat més antiga de Rússia: la Universitat de Sant Petersburg i la GSOM SPbU es va coronar recentment amb un doble títol al programa Màster en Finances i Comptabilitat. És un pas natural per intensificar les oportunitats d'intercanvi dels nostres millors estudiants donant-los Accés a un dels mercats més grans. Per tant, KU continua reforçant la seva posició com a pont global per a oportunitats de negoci i comprensió intercultural ", va dir Franjo Mlinaric, Ph.D., líder del programa de màster en finances i comptabilitat de KU.

A partir del 2022, quatre estudiants de MCF podran continuar els seus estudis dins del programa de màster en finances i comptabilitat en una de les principals escoles de negocis de Polònia. La Universitat Kozminski té una acreditació triple corona, així com acreditacions ACCA i CFA. El programa de finances i comptabilitat de la Universitat de Kozminski és classificat com a 21a posició al Financial Times (FT) entre els 55 millors programes de màster en finances corporatives del món.

anunci

El programa de màster en finances corporatives de GSOM SPbU també està acreditat per l'ACCA. Segons el diari internacional de negocis Financial Times, GSOM SPbU ha estat classificat entre els principals programes i escoles de negocis del món durant molts anys seguits. El 2020, GSOM SPbU ocupava el lloc 41 del rànquing Financial Times Masters in Management i el lloc 51 del Financial Times Rànquing de l’Escola Europea de Negocis. El programa GSOM SPbU Executive MBA va entrar per primera vegada als primers 100 programes mundials 93a posició al Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Universitat Kozminski es va fundar el 1993. És una de les institucions d'educació superior no públiques més antigues de Polònia. Els estudiants de grau, postgrau i doctorat i els participants de programes de postgrau i MBA que estudien a KU formen una població de 9,000 habitants. Actualment, la població de graduats en KU supera els 60,000. La Universitat de Kozminski és una institució d'educació superior orientada a l'empresa que ofereix una àmplia gamma de programes d'educació, amb drets acadèmics complets i considerada la millor escola de negocis d'Europa central i oriental segons el Financial Times rànquing. El 2021, la Universitat Kozminski ocupava el lloc 21 al rànquing global de màsters financers publicat per Financial Times. És l’única universitat classificada de Polònia i Europa Central i Oriental.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències