Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

El comissari Vassiliou llança Erasmus+ a Bucarest i demana accions per donar suport als 'NEET'

COMPARTIR:

publicat

on

Universitat-bibliotecaThe education and employment prospects of Romania’s young people will be the focus of a visit to Bucharest next week by Androulla Vassiliou, European Commissioner for Education, Culture, Multilingualism and Youth. On 10 March, the commissioner will address an event organised by the Ministry of National Education and the European Commission on tackling the challenges faced by ‘NEETs’ (young people not in employment, education or training).

The following day, she will launch Erasmus+, the EU’s new funding programme for education, training, youth and sport, which will provide grants for 120,000 Romanians to study, train, gain work experience or volunteer abroad over the next seven years – 50% more than under previous EU programmes. The Commissioner will also visit Roma projects in the capital with Hungarian-born philanthropist George Soros, a long-time campaigner for Roma rights.

Speaking ahead of her visit, Commissioner Vassiliou said: “As in many other European countries, the youth unemployment figures in Romania are deeply worrying and represent a huge waste of human talent. Despite some recent progress, the share of low achievers in reading, maths and science and early school leavers in Romanian schools is very high and this only exacerbates the NEETs problem. Education and training systems need to promote supportive learning environments, focusing on the needs of individual pupils, and to urgently address skills mismatches.

“Our new Erasmus+ programme will help the most vulnerable young people, including those in a NEET situation. By offering opportunities for non-formal learning mobility, for example through the European Voluntary Service, Erasmus+ will strengthen young people’s self-confidence, help them find their way and most importantly reinforce their skills,” added the commissioner.

Romania rebrà prop de 52 milions d’euros el 2014 d’Erasmus +, un increment de l’11% en comparació amb el finançament que va rebre l’any passat dels antics programes d’aprenentatge permanent i jovent en acció. El nivell de finançament augmentarà cada any d’aquí al 2020. Romania també es pot beneficiar dels ajuts Jean Monnet per a estudis d’integració europea en educació superior i per a projectes transnacionals en matèria esportiva.

Between 2007 and 2013, around 80 000 Romanian students, young people and education, training and youth staff received grants from the EU’s former Lifelong Learning and Youth in Action programmes, which have been replaced by Erasmus+

Erasmus +

anunci

Erasmus + es posa en marxa en un moment en què 26 milions de persones a tota Europa estan actualment a l’atur, inclosos prop de 6 milions de joves. La taxa d’atur juvenil a Romania supera el 23%, amb 185 registrats sense feina.

Al mateix temps, hi ha més de 2 milions de vacants a tot Europa i un terç dels empresaris informen de dificultats per contractar personal amb les competències que necessiten.

Erasmus + ajudarà a solucionar aquesta manca de competències proporcionant oportunitats a 4 milions de persones per estudiar, formar-se, adquirir experiència laboral o ser voluntaris a l’estranger. Donar aquesta oportunitat als joves també fa més probable que desitgin o puguin treballar a l’estranger en el futur, augmentant així les seves perspectives laborals a llarg termini.

El pressupost d’Erasmus + durant els propers set anys és de 14.7 milions d’euros, un 40% més que en els programes anteriors del 2007-2013. Cada estat membre veurà un augment substancial del finançament durant la vida del programa.

As well as supporting mobility opportunities for individuals, Erasmus+ will increase the quality and relevance of Europe’s education, training and youth systems through support for the training of education staff and youth workers, as well as stronger partnerships between education and employers.

El pressupost de € 14.7bn té en compte les estimacions futures de la inflació. S'espera que els fons addicionals que s'assignaran per a l'intercanvi d'educació superior i el suport administratiu que impliquen a països fora de la UE; la decisió sobre les quantitats de fons addicionals disponibles s'ha de ser confirmada més tard a 2014.

Erasmus + inclou per primera vegada suport a l’esport. Destinarà uns 265 milions d’euros en set anys per ajudar a fer front a amenaces transfrontereres com ara la fixació de partits i el dopatge. També donarà suport a projectes transnacionals que impliquin organitzacions en l’esport de base, promovent, per exemple, el bon govern, la igualtat de gènere, la inclusió social, la doble carrera professional i l’activitat física per a tothom.

Qui es beneficia d'Erasmus +?

  • 2 milions d’estudiants d’educació superior podran estudiar o formar-se a l’estranger, amb 450,000 pràctiques disponibles;
  • Els estudiants i aprenents professionals de 650,000 rebran ajuts per estudiar, formar o treballar a l'estranger;
  • 800,000 professors, formadors, personal educatiu i treballadors juvenils ensenyaran o formaran a l'estranger;
  • 200,000 estudiants de màster que fan un curs complet a un altre país es beneficiaran de garanties de préstec;
  • More than 25,000 students will receive grants for joint Master’s degrees, which involve studying in at least two higher education institutions abroad;
  • Més que els joves de 500,000 podran ser voluntaris a l'estranger o participar en intercanvis de joves;
  • 125,000 escoles, institucions d'educació i formació professional, institucions d'educació superior i d'adults, organitzacions juvenils i empreses rebran finançament per establir 25,000 "associacions estratègiques" per promoure l'intercanvi d'experiències i vincles amb el món laboral;
  • 3,500 education institutions and enterprises will get support to create more than 300 ‘Knowledge Alliances’ and ‘Sector Skills Alliances’ to boost employability, innovation and entrepreneurship;
  • 600 associacions transnacionals en l'esport, incloent els esdeveniments europeus sense fins de lucre, també rebran finançament.

NEETs (joves sense ocupació, educació o formació)

Segons la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound), uns 14 milions de joves de 15 a 29 anys no treballen, no tenen formació ni formació. Els efectes d’una inactivitat sostinguda inclouen el risc de pobresa, exclusió social o alienació de la societat. Els costos econòmics d’aquesta situació s’estimen en 160 milions d’euros anuals o l’1.3% del PIB de la UE.

Una UE estudiar mostra que el treball juvenil pot ajudar els joves a construir les habilitats i la confiança que necessiten per millorar la participació social, prevenir l’exclusió i augmentar les perspectives laborals.

Abandonaments inicials de l’escola

L’estratègia Europa 2020 va establir un objectiu principal per reduir la proporció d’abandonats escolaritzats per sota del 10% el 2020. A Romania, el nombre d’abandonats escolaritzats va ser del 17.4% el 2012, contra una mitjana europea del 12.8% i un objectiu nacional. de l’11.3% (vegeu IP / 13 / 324).

The latest PISA (Programme for International Student Assessment) report by the OECD on the maths, science and reading skills of 15 year olds revealed that Romania is far below the EU’s 2020 target for reducing the percentage of low achievers to below 15%. The levels in Romania are 37.3% for reading, 40.8% for maths and 37.3% for science (see IP / 13 / 1198).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències