Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

El comissari Vassiliou llança Erasmus + a Bucarest i demana accions per donar suport als 'NEET'

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Universitat-bibliotecaLes perspectives d’educació i ocupació dels joves de Romania seran el centre d’una visita a Bucarest la setmana vinent d’Androulla Vassiliou, comissària europea d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut. El 10 de març, el comissari abordarà un esdeveniment organitzat pel Ministeri d’Educació Nacional i la Comissió Europea per afrontar els reptes als quals s’enfronten els NEET (joves que no treballen, no tenen educació ni formació).

L’endemà llançarà Erasmus +, el nou programa de finançament de la UE per a educació, formació, joventut i esport, que donarà subvencions a 120,000 romanesos per estudiar, formar-se, adquirir experiència laboral o ser voluntaris a l’estranger durant els propers set anys: un 50% més que en programes anteriors de la UE. El comissari també visitarà els projectes gitanos de la capital amb el filántropo d'origen hongarès George Soros, un defensor dels drets dels gitanos durant molt de temps.

En declaracions abans de la seva visita, la comissària Vassiliou va dir: "Com en molts altres països europeus, les xifres d'atur juvenil a Romania són profundament preocupants i representen un enorme malbaratament de talent humà. Malgrat alguns avenços recents, la proporció de persones amb escassos resultats en lectura, matemàtiques i la ciència i l’abandonament escolar precoç a les escoles romaneses és molt elevat i això només agreuja el problema dels NEET. Els sistemes d’educació i formació han de promoure entorns d’aprenentatge de suport, centrant-se en les necessitats dels alumnes individuals i abordar urgentment els desajustos de competències.

anunci

"El nostre nou programa Erasmus + ajudarà els joves més vulnerables, inclosos aquells en situació de NEET. En oferir oportunitats per a la mobilitat d'aprenentatge no formal, per exemple a través del Servei Voluntari Europeu, Erasmus + reforçarà la confiança en si mateixos dels joves, els ajudarà a trobar el seu camí i, sobretot, reforçar les seves habilitats ", va afegir el comissari.

Romania rebrà prop de 52 milions d’euros el 2014 d’Erasmus +, un increment de l’11% en comparació amb el finançament que va rebre l’any passat dels antics programes d’aprenentatge permanent i jovent en acció. El nivell de finançament augmentarà cada any d’aquí al 2020. Romania també es pot beneficiar dels ajuts Jean Monnet per a estudis d’integració europea en educació superior i per a projectes transnacionals en matèria esportiva.

Entre el 2007 i el 2013, al voltant de 80 estudiants, joves i personal romanès d'educació, formació i joventut van rebre subvencions dels antics programes d'aprenentatge permanent de la UE i Joventut en acció, que han estat substituïts per Erasmus +

anunci

Erasmus +

Erasmus + es posa en marxa en un moment en què 26 milions de persones a tota Europa estan actualment a l’atur, inclosos prop de 6 milions de joves. La taxa d’atur juvenil a Romania supera el 23%, amb 185 registrats sense feina.

Al mateix temps, hi ha més de 2 milions de vacants a tot Europa i un terç dels empresaris informen de dificultats per contractar personal amb les competències que necessiten.

Erasmus + ajudarà a solucionar aquesta manca de competències proporcionant oportunitats a 4 milions de persones per estudiar, formar-se, adquirir experiència laboral o ser voluntaris a l’estranger. Donar aquesta oportunitat als joves també fa més probable que desitgin o puguin treballar a l’estranger en el futur, augmentant així les seves perspectives laborals a llarg termini.

El pressupost d’Erasmus + durant els propers set anys és de 14.7 milions d’euros, un 40% més que en els programes anteriors del 2007-2013. Cada estat membre veurà un augment substancial del finançament durant la vida del programa.

A més de donar suport a les oportunitats de mobilitat per a les persones, Erasmus + augmentarà la qualitat i la rellevància dels sistemes d’educació, formació i jovent d’Europa mitjançant el suport a la formació del personal educatiu i dels treballadors juvenils, així com de col·laboracions més fortes entre educació i empresaris.

El pressupost de € 14.7bn té en compte les estimacions futures de la inflació. S'espera que els fons addicionals que s'assignaran per a l'intercanvi d'educació superior i el suport administratiu que impliquen a països fora de la UE; la decisió sobre les quantitats de fons addicionals disponibles s'ha de ser confirmada més tard a 2014.

Erasmus + inclou per primera vegada suport a l’esport. Destinarà uns 265 milions d’euros en set anys per ajudar a fer front a amenaces transfrontereres com ara la fixació de partits i el dopatge. També donarà suport a projectes transnacionals que impliquin organitzacions en l’esport de base, promovent, per exemple, el bon govern, la igualtat de gènere, la inclusió social, la doble carrera professional i l’activitat física per a tothom.

Qui es beneficia d'Erasmus +?

  • 2 milions d’estudiants d’educació superior podran estudiar o formar-se a l’estranger, amb 450,000 pràctiques disponibles;
  • Els estudiants i aprenents professionals de 650,000 rebran ajuts per estudiar, formar o treballar a l'estranger;
  • 800,000 professors, formadors, personal educatiu i treballadors juvenils ensenyaran o formaran a l'estranger;
  • 200,000 estudiants de màster que cursen un curs complet en un altre país es beneficiaran de garanties de préstecs;
  • Més de 25,000 estudiants rebran ajuts per a màsters conjunts, que impliquen estudiar en almenys dues institucions d'educació superior a l'estranger;
  • Més que els joves de 500,000 podran ser voluntaris a l'estranger o participar en intercanvis de joves;
  • 125,000 escoles, institucions d’ensenyament i formació professional, institucions d’educació superior i d’adults, organitzacions juvenils i empreses rebran finançament per establir 25,000 “associacions estratègiques” per promoure l’intercanvi d’experiències i vincles amb el món laboral;
  • 3,500 institucions educatives i empreses rebran suport per crear més de 300 "aliances de coneixement" i "aliances de competències sectorials" per impulsar l'ocupabilitat, la innovació i l'emprenedoria;
  • 600 associacions transnacionals en l'esport, incloent els esdeveniments europeus sense fins de lucre, també rebran finançament.

NEETs (joves sense ocupació, educació o formació)

Segons la Fundació Europea per a la Millora de les Condicions de Vida i de Treball (Eurofound), uns 14 milions de joves de 15 a 29 anys no treballen, no tenen formació ni formació. Els efectes d’una inactivitat sostinguda inclouen el risc de pobresa, exclusió social o alienació de la societat. Els costos econòmics d’aquesta situació s’estimen en 160 milions d’euros anuals o l’1.3% del PIB de la UE.

Una UE estudiar mostra que el treball juvenil pot ajudar els joves a construir les habilitats i la confiança que necessiten per millorar la participació social, prevenir l’exclusió i augmentar les perspectives laborals.

Abandonaments inicials de l’escola

L’estratègia Europa 2020 va establir un objectiu principal per reduir la proporció d’abandonats escolaritzats per sota del 10% el 2020. A Romania, el nombre d’abandonats escolaritzats va ser del 17.4% el 2012, contra una mitjana europea del 12.8% i un objectiu nacional. de l’11.3% (vegeu IP / 13 / 324).

L’últim informe PISA (Programa d’avaluació internacional dels estudiants) de l’OCDE sobre les habilitats matemàtiques, científiques i lectores de 15 anys va revelar que Romania està molt per sota de l’objectiu de la UE per al 2020 de reduir el percentatge d’assolits baixos per sota del 15%. Els nivells a Romania són del 37.3% per a lectura, del 40.8% per a matemàtiques i del 37.3% per a ciències (vegeu IP / 13 / 1198).

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint

Educació

GSOM SPbU i la Universitat Kozminski van signar un acord sobre el seu primer programa de doble titulació

publicat

on

La Graduate School of Management, la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) i la Universitat Kozminski (KU) llancen el seu primer programa conjunt de doble titulació en finances corporatives i comptabilitat. El nou programa de doble titulació incorporarà estudiants qualificats del programa de màster en finances corporatives (MCF) de GSOM i estudiants de màster en finances i comptabilitat de KU. La selecció d’estudiants per al nou programa de doble titulació començarà el semestre de tardor de 2021, els estudis començaran el curs acadèmic 2022/2023.

Com a part d’un nou acord, els estudiants passaran els seus tres i quatre semestres a les institucions d’acollida i els candidats que completin amb èxit tots els requisits del programa de GSOM i KU obtindran diplomes de màster d’ambdues institucions.

"El futur pertany a associacions, aliances i col·laboracions: ajuda a mirar objectius des de diferents angles, a respondre ràpidament als canvis i a crear productes rellevants i exigits. El nou curs acadèmic, juntament amb la Universitat Kozminski, llancem un programa de doble titulació dins del programa Màster en finances corporatives: intercanviarem experiències, compararem els nostres objectius i resultats i oferirem als estudiants d’ambdues parts un coneixement complet que es pot aplicar a qualsevol part del món. La Universitat Kozminski i GSOM SPbU són socis acadèmics de llarga data, la relació s'ha provat al llarg dels anys i desenes d'estudiants d'intercanvi. Confio que el nou nivell de cooperació acostarà les escoles de negocis i farà que els nostres programes de màster siguin més interessants i orientats a la pràctica ", va dir Konstantin Krotov, director executiu de GSOM SPbU.

anunci

Des de 2013, els estudiants de grau i màster de GSOM SPbU participen en programes d’intercanvi i professors i personal de l’escola de negocis, en programes d’intercanvi acadèmic amb la Universitat de Kozminski.

"La col·laboració estreta amb la universitat més antiga de Rússia: la Universitat de Sant Petersburg i la GSOM SPbU es va coronar recentment amb un doble títol al programa Màster en Finances i Comptabilitat. És un pas natural per intensificar les oportunitats d'intercanvi dels nostres millors estudiants donant-los Accés a un dels mercats més grans. Per tant, KU continua reforçant la seva posició com a pont global per a oportunitats de negoci i comprensió intercultural ", va dir Franjo Mlinaric, Ph.D., líder del programa de màster en finances i comptabilitat de KU.

A partir del 2022, quatre estudiants de MCF podran continuar els seus estudis dins del programa de màster en finances i comptabilitat en una de les principals escoles de negocis de Polònia. La Universitat Kozminski té una acreditació triple corona, així com acreditacions ACCA i CFA. El programa de finances i comptabilitat de la Universitat de Kozminski és classificat com a 21a posició al Financial Times (FT) entre els 55 millors programes de màster en finances corporatives del món.

anunci

El programa de màster en finances corporatives de GSOM SPbU també està acreditat per l'ACCA. Segons el diari internacional de negocis Financial Times, GSOM SPbU ha estat classificat entre els principals programes i escoles de negocis del món durant molts anys seguits. El 2020, GSOM SPbU ocupava el lloc 41 del rànquing Financial Times Masters in Management i el lloc 51 del Financial Times Rànquing de l’Escola Europea de Negocis. El programa GSOM SPbU Executive MBA va entrar per primera vegada als primers 100 programes mundials 93a posició al Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Universitat Kozminski es va fundar el 1993. És una de les institucions d'educació superior no públiques més antigues de Polònia. Els estudiants de grau, postgrau i doctorat i els participants de programes de postgrau i MBA que estudien a KU formen una població de 9,000 habitants. Actualment, la població de graduats en KU supera els 60,000. La Universitat de Kozminski és una institució d'educació superior orientada a l'empresa que ofereix una àmplia gamma de programes d'educació, amb drets acadèmics complets i considerada la millor escola de negocis d'Europa central i oriental segons el Financial Times rànquing. El 2021, la Universitat Kozminski ocupava el lloc 21 al rànquing global de màsters financers publicat per Financial Times. És l’única universitat classificada de Polònia i Europa Central i Oriental.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències