Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Renzi i Vassiliou per llançar Erasmus + a Itàlia

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Erasmus +El primer ministre italià, Matteo Renzi, i la comissària d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, llançaran demà (10 d’abril) a Florència Erasmus +, el nou programa de finançament de la UE per a educació, formació, joventut i esport. Educació i Investigació La ministra Stefania Giannini i Treball i Afers Socials El ministre Giuliano Poletti també participarà a l'acte. Erasmus + tindrà un pressupost total de 14.7 milions d’euros durant els propers set anys, un 40% més que en programes anteriors. S’espera que prop de 330,000 italians rebin beques Erasmus + d’aquí a 2020.

"Invertir en educació i formació és la millor opció que podem fer per al futur d'Europa i els seus joves. Estic encantat que el primer ministre Renzi estigui posant el seu pes polític darrere d'Erasmus + i que el seu govern es comprometi a aplicar reformes educatives que augmentin les creació d’ocupació. L’experiència internacional adquirida a través d’Erasmus + també augmenta l’ocupabilitat millorant el domini dels joves en llengües estrangeres i la seva capacitat d’adaptació ”, va dir el comissari Vassiliou.

Qui es beneficia d'Erasmus + a Europa?

anunci
  • 2 milions d'estudiants d'educació superior rebran beques per estudiar o formar-se a l'estranger, amb 450 pràctiques disponibles;
  • 650,000 estudiants i aprenents de formació professional també seran capaços d'estudiar, tren o treballar a l'estranger;
  • 800,000 mestres, entrenadors, personal d'educació de joves i treballadors rebran fons per ensenyar o formar-se en l'estranger;
  • 200,000 estudiants de màster que planifiquen un curs complet en un altre país es beneficiaran de garanties de préstecs;
  • més de 25,000 estudiants rebran beques per a màsters conjunts (estudiant en almenys dues institucions d'educació superior a l'estranger);
  • més de 500,000 els joves podran ser voluntari a l'estranger o participar en els intercanvis de joves;
  • 125,000 escoles, institucions d’ensenyament i formació professional, institucions d’educació superior i d’adults, organitzacions juvenils i empreses rebran finançament per establir 25,000 “associacions estratègiques” per promoure l’intercanvi d’experiències i vincles amb el món laboral;
  • 3,500 institucions educatives i empreses obtindran suport per crear més de 300 "aliances de coneixement" i "aliances de competències sectorials" per impulsar l'ocupabilitat, la innovació i l'emprenedoria; i;
  • 600 associacions transnacionals en l'esport, incloent els esdeveniments europeus sense fins de lucre, també rebran finançament.

Qui es beneficia d'Erasmus + a Itàlia?

Entre el 2007 i el 2013, prop de 220,000 estudiants italians, joves i personal d'educació, formació i joventut van rebre finançament dels antics programes d'aprenentatge permanent de la UE i Joventut en acció. S'estima que gairebé 330,000 es beneficiaran d'Erasmus + durant els propers set anys.

El 2014, Itàlia rebrà 124 milions d’euros d’Erasmus +, un 12% més que el finançament que va rebre l’any passat dels programes d’aprenentatge permanent i jovent en acció. Es preveu que la quantitat que rep Itàlia augmenti cada any fins al 2020. Els italians també es poden beneficiar de l'acció de Jean Monnet per a estudis d'integració europea en educació superior i de subvencions per a projectes esportius transnacionals.

anunci

Fons

Erasmus + es posa en marxa en un moment en què 26 milions de persones a tota Europa estan a l’atur, inclosos prop de 6 milions de joves. La taxa d’atur dels graduats a Itàlia va arribar al 19% el 2012.

Al mateix temps, a tot Europa hi ha més de 2 milions de llocs de treball i un terç dels empresaris informen de dificultats per contractar personal amb les competències que necessiten. Erasmus + ajudarà a solucionar aquesta bretxa de competències proporcionant oportunitats a les persones per estudiar, formar-se o adquirir experiència a l’estranger.

Donant als estudiants i aprenents l'oportunitat d'estudiar o formar-se a l'estranger també fa que sigui més probable que voldrà, o ser capaç de, treballar a l'estranger en el futur, el que augmenta les seves perspectives d'ocupació a llarg termini.

A més de donar suport a les oportunitats de mobilitat per a les persones, Erasmus + donarà suport a mesures per augmentar la qualitat i la rellevància dels sistemes educatius, de formació i de jovent d’Europa mitjançant el suport a la formació del personal educatiu i dels treballadors juvenils, així com col·laboracions més fortes entre educació i empresaris.

El pressupost de € 14.7bn té en compte les estimacions futures de la inflació. S'espera que els fons addicionals que s'assignaran per a l'intercanvi d'educació superior i el suport administratiu que impliquen a països fora de la UE; la decisió sobre les quantitats de fons addicionals disponibles s'ha de ser confirmada més tard a 2014.

Erasmus + per primera vegada inclou suport per a l'esport. Es destinarà al voltant de € 265m al llarg de set anys per ajudar les amenaces direcció transfrontereres com ara la fixació de fòsfor i el dopatge. També donarà suport projectes transnacionals que participen organitzacions d'esport de base, promovent, per exemple, el bon govern, la igualtat de gènere, la inclusió social, les carreres duals i l'activitat física per a tothom.

Més informació

Erasmus +

Preguntes freqüents sobre Erasmus + (MEMO / 13/1008, 19/11/2013)

Comissió Europea: Educació i formació

Comissió Europea: Joventut

Web d'Androulla Vassiliou

Twitter: Androulla Vassiliou @VassiliouEU

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint

Educació

GSOM SPbU i la Universitat Kozminski van signar un acord sobre el seu primer programa de doble titulació

publicat

on

La Graduate School of Management, la Universitat de Sant Petersburg (GSOM SPbU) i la Universitat Kozminski (KU) llancen el seu primer programa conjunt de doble titulació en finances corporatives i comptabilitat. El nou programa de doble titulació incorporarà estudiants qualificats del programa de màster en finances corporatives (MCF) de GSOM i estudiants de màster en finances i comptabilitat de KU. La selecció d’estudiants per al nou programa de doble titulació començarà el semestre de tardor de 2021, els estudis començaran el curs acadèmic 2022/2023.

Com a part d’un nou acord, els estudiants passaran els seus tres i quatre semestres a les institucions d’acollida i els candidats que completin amb èxit tots els requisits del programa de GSOM i KU obtindran diplomes de màster d’ambdues institucions.

"El futur pertany a associacions, aliances i col·laboracions: ajuda a mirar objectius des de diferents angles, a respondre ràpidament als canvis i a crear productes rellevants i exigits. El nou curs acadèmic, juntament amb la Universitat Kozminski, llancem un programa de doble titulació dins del programa Màster en finances corporatives: intercanviarem experiències, compararem els nostres objectius i resultats i oferirem als estudiants d’ambdues parts un coneixement complet que es pot aplicar a qualsevol part del món. La Universitat Kozminski i GSOM SPbU són socis acadèmics de llarga data, la relació s'ha provat al llarg dels anys i desenes d'estudiants d'intercanvi. Confio que el nou nivell de cooperació acostarà les escoles de negocis i farà que els nostres programes de màster siguin més interessants i orientats a la pràctica ", va dir Konstantin Krotov, director executiu de GSOM SPbU.

anunci

Des de 2013, els estudiants de grau i màster de GSOM SPbU participen en programes d’intercanvi i professors i personal de l’escola de negocis, en programes d’intercanvi acadèmic amb la Universitat de Kozminski.

"La col·laboració estreta amb la universitat més antiga de Rússia: la Universitat de Sant Petersburg i la GSOM SPbU es va coronar recentment amb un doble títol al programa Màster en Finances i Comptabilitat. És un pas natural per intensificar les oportunitats d'intercanvi dels nostres millors estudiants donant-los Accés a un dels mercats més grans. Per tant, KU continua reforçant la seva posició com a pont global per a oportunitats de negoci i comprensió intercultural ", va dir Franjo Mlinaric, Ph.D., líder del programa de màster en finances i comptabilitat de KU.

A partir del 2022, quatre estudiants de MCF podran continuar els seus estudis dins del programa de màster en finances i comptabilitat en una de les principals escoles de negocis de Polònia. La Universitat Kozminski té una acreditació triple corona, així com acreditacions ACCA i CFA. El programa de finances i comptabilitat de la Universitat de Kozminski és classificat com a 21a posició al Financial Times (FT) entre els 55 millors programes de màster en finances corporatives del món.

anunci

El programa de màster en finances corporatives de GSOM SPbU també està acreditat per l'ACCA. Segons el diari internacional de negocis Financial Times, GSOM SPbU ha estat classificat entre els principals programes i escoles de negocis del món durant molts anys seguits. El 2020, GSOM SPbU ocupava el lloc 41 del rànquing Financial Times Masters in Management i el lloc 51 del Financial Times Rànquing de l’Escola Europea de Negocis. El programa GSOM SPbU Executive MBA va entrar per primera vegada als primers 100 programes mundials 93a posició al Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU és una escola de negocis russa líder. Es va fundar el 1993 a la Universitat de Sant Petersburg, que és una de les universitats clàssiques més antigues i el centre més gran de ciència, educació i cultura de Rússia. Avui GSOM SPbU és l’única escola de negocis russa que s’inclou entre les millors 100 escoles europees del rànquing Financial Times i té dues prestigioses acreditacions internacionals: AMBA i EQUIS. El Consell Assessor de GSOM inclou líders empresarials, governamentals i de la comunitat acadèmica internacional.

Universitat Kozminski es va fundar el 1993. És una de les institucions d'educació superior no públiques més antigues de Polònia. Els estudiants de grau, postgrau i doctorat i els participants de programes de postgrau i MBA que estudien a KU formen una població de 9,000 habitants. Actualment, la població de graduats en KU supera els 60,000. La Universitat de Kozminski és una institució d'educació superior orientada a l'empresa que ofereix una àmplia gamma de programes d'educació, amb drets acadèmics complets i considerada la millor escola de negocis d'Europa central i oriental segons el Financial Times rànquing. El 2021, la Universitat Kozminski ocupava el lloc 21 al rànquing global de màsters financers publicat per Financial Times. És l’única universitat classificada de Polònia i Europa Central i Oriental.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències