Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Obrir l'educació: Vassiliou celebra la iniciativa "Obrir Eslovènia"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

10000000000007BA00000527F6364198Les escoles i universitats europees s’arrisquen a perdre terreny contra els seus homòlegs internacionals si no aconsegueixen aprofitar al màxim la revolució digital. Aquest serà un dels temes tractats en un esdeveniment de promoció de "cursos oberts" (material didàctic gratuït per a professors) a Ljubljana el 23 d'abril. La comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, i Jernej Pikalo, ministra d'Educació del país, presentaran una nova iniciativa "Obertura d'Eslovènia" per promoure recursos educatius oberts.

"Estic encantat que Eslovènia hagi adoptat una estratègia nacional per promoure recursos educatius oberts. Això complementa la pròpia iniciativa de la Comissió" Obrir l'educació ". El nostre objectiu compartit no és substituir els llibres de text tradicionals ni l'ensenyament presencial, sinó fer la majoria de les oportunitats creades per la digitalització i les noves tecnologies. Europa no es pot permetre quedar-se enrere dels seus rivals internacionals si volem garantir que els nostres joves tinguin les habilitats necessàries al món modern. Espero que aquesta iniciativa eslovena tingui èxit i inspiri esquemes similars a altres estats membres ", va dir el comissari Vassiliou.

Durant la conferència, també s'espera que el comissari posi èmfasi en els possibles guanys per a l'educació en termes de qualitat i accés que resultin d'una aplicació més forta de recursos i pràctiques educatives obertes.

anunci

Una plataforma nacional que té com a objectiu augmentar la captació de recursos educatius oberts i material didàctic es troba al cor de "Obrir Eslovènia". A la plataforma participen totes les universitats eslovenes, així com institucions d'ensenyament obligatori i professional, i socis de la investigació i la indústria.

La idea és crear un sistema educatiu obert en paral·lel al formal i explotar tots els aspectes de l’educació oberta. Per exemple, fomentarà proves rigoroses, transparents i replicables d’entorns d’aprenentatge oberts, teories d’educació oberta, nous models de negoci, eines informàtiques d’educació oberta i tecnologies noves i emergents en el mercat de tecnologies educatives.

Fons

anunci

Més del 60% dels nens de nou anys a la UE es troba en escoles que no estan equipades digitalment i fins al 80% dels estudiants mai utilitzen llibres de text digitals, programari d’exercicis, retransmissions / podcasts, simulacions o jocs d’aprenentatge, segons la Comissió "Opening up" Estratègia educativa (IP / 13 / 859).

Els cursos oberts i els recursos educatius oberts són proporcionats cada vegada més per sistemes educatius de tot el món.

L’Open Courseware Consortium, una xarxa mundial que inclou l’Organització Internacional de la Francofonia, la Universitat Oberta dels Països Baixos i la Universitat Tècnica de Madrid, ofereix actualment accés a cursos més que 30 000 en idiomes 29, oferts per gairebé organitzacions 300 als països de 40.

L' OpenEducationEuropa.eu portal, llançat per la Comissió el passat mes de setembre, proporciona accés a més de MOOCs 500 (Massive Open Online Courses) proporcionats per institucions europees. Aquest nombre representa 20% dels cursos disponibles a tot el món. El nombre de MOOC europeus ha augmentat en 55% en els últims sis mesos.

Més informació

Open Education Europa
El consorci OpenCourseWare (OCWC)

Conferència OCWC, 23-25 abril, Eslovènia
Obrir Eslovènia
Comissió Europea: Educació i formació
Web d'Androulla Vassiliou
Seguiu Androulla Vassiliou a Twitter @VassiliouEU

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències