Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Erasmus +? Ja bitte!

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Erasmus +Discurs de la comissària d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou.

"Estic encantat d'estar aquí amb vosaltres i Doris Pack [presidenta de la Comissió de Cultura i Educació del Parlament Europeu] per llançar Erasmus +, el nou programa d'educació, formació, joventut i esport de la Unió Europea, i vull agrair les autoritats alemanyes per organitzar aquest esdeveniment.

"Avui comencem un nou capítol d'una gran història. Erasmus ha estat obrint ments i canviant vides per més de tres milions de persones; ha arribat a simbolitzar alguns dels valors i aspiracions més preuats de la Unió Europea.

anunci

"El nou Erasmus + ampliarà aquesta oportunitat a quatre milions de persones més, donant-los la possibilitat d'estudiar, formar-se, treballar i ser voluntaris en un nou país, en una nova cultura, en una nova llengua, amb nous amics. Amb un nou pressupost de gairebé 15 milions d'euros, un 40% més que l'actual, Erasmus + ofereix esperança als joves de tota Europa i a les persones i institucions que els preparen per a la vida.

600,000 alemanys es beneficiaran d’Erasmus +

"El 2014, Alemanya rebrà prop de 165 milions d'euros d'Erasmus +. Això representa un 11% més del que va rebre el 2013. Calculem que en els propers set anys, Erasmus + ajudarà a prop de 600,000 persones d'Alemanya a tenir una experiència de mobilitat a l'estranger.

anunci

"El que vull fer aquest matí és subratllar per què Erasmus + és tan important i per què volem que en formeu part.

"Durant els darrers quatre anys he treballat per situar l'educació i la formació al centre dels plans de creixement i d'ocupació de la Unió Europea. El nostre capital humà (el coneixement, les habilitats i la creativitat de la nostra gent) és el que proporcionarà la intel·ligència i la sostenibilitat i un creixement inclusiu que tots volem veure. Avui l'educació se situa al centre de la formulació de polítiques de la UE. El nostre missatge als estats membres és clar: la inversió en educació i formació ha de continuar fins i tot quan consolidem les nostres finances públiques.

"És per això que Erasmus + dóna suport a tots els nivells educatius, des de plataformes virtuals per a professors d'escoles fins a les necessitats úniques dels aprenents adults. Només conciliarem l'equitat i l'excel·lència comprenent el viatge d'una fase educativa a la següent i construint ponts entre ells. .

"Això significa que, més que mai, Erasmus + donarà suport als objectius polítics a llarg termini que hem acordat a nivell europeu i que es defineixen clarament en les nostres estratègies d'educació i formació.

Abordar els reptes educatius

"Per exemple: juntament amb els nostres estats membres hem acordat que l'abandonament escolar prematur és una prioritat urgent; per tant, Erasmus + compartirà les millors solucions de tota Europa. Hem identificat les pobres habilitats lectores com un greu problema; Erasmus + finançarà nous transfrontals Sabem que les nostres competències en idiomes estrangers es queden enrere; Erasmus + donarà suport a iniciatives per impulsar-les. Hem d’obrir l’educació a les noves tecnologies; Erasmus + donarà suport a un millor ús de les TIC per a estudiants i professors. Els nostres sistemes de formació professional massa sovint fracassen els nostres joves; Erasmus + ajudarà a modernitzar-los.

"Els estudiants que vulguin estudiar el màster a l'estranger tenen dificultats per aconseguir préstecs; Erasmus + proporcionarà una nova garantia de préstec. Les nostres universitats no treballen prou amb les empreses; Erasmus + els ajuntarà per crear noves aliances que fomentin la innovació.

"Erasmus + també pot ajudar els països a afrontar reptes específics. A Alemanya, per exemple, el suport es podria dirigir a augmentar el nivell educatiu de les persones desfavorides i a ampliar i millorar l'educació i l'atenció a la primera infància, així com a les escoles de tot el dia.

"En tots aquests reptes, els ministeris nacionals i els departaments educatius continuaran tenint el paper principal al costat de les institucions d'aprenentatge i els professors que donen vida a l'educació i l'aprenentatge.

"Però la Unió Europea ara pot oferir més suport i més recursos que mai, ja que el món de l'educació es globalitza i s'enfronta a un conjunt de reptes comuns que exigeixen cooperació, la transferència transfronterera d'innovacions i l'intercanvi d'idees És per això que Erasmus + marca una nova associació entre tots els actors de tots els nivells, des del local fins a l’europeu i el mundial.

"En aquesta nova associació, cada soci ha d'assumir la seva responsabilitat. Dotar els joves de les habilitats i competències necessàries és la responsabilitat principal dels sistemes d'educació formal dels estats membres.

Educació informal, treball juvenil

"El nostre paper a la Comissió Europea no és només donar suport a aquestes polítiques, sinó també enriquir l'aprenentatge dels joves guiant-los per les rutes informals d'educació i formació i fomentant la participació ciutadana.

"La nostra estratègia juvenil de la UE subratlla en particular la importància del treball juvenil, que permet als joves desenvolupar una sensació de confiança en si mateixos, desenvolupar habilitats i rebre suport personalitzat per superar problemes personals i socials específics.

"També animem els joves a participar en el procés democràtic i en la societat. Les formes en què s'està aconseguint inclouen mecanismes de diàleg amb els joves (el que anomenem diàleg estructurat) i facilitar la seva participació en la configuració de les polítiques nacionals.

"Així funcionarà Erasmus +, creant associacions multifuncionals que puguin ajudar els nostres ciutadans a millorar les seves competències i habilitats d'una manera que els sistemes d'educació formal sovint no aconsegueixen.

"Aquesta nova dimensió va ser fonamental per a la meva visió d'un programa que oferia oportunitats a persones de diferents edats, ajudant-les a ampliar el seu ventall de competències i competències.

"La mobilitat per a l'aprenentatge continua sent el nucli del nou programa, com hauria de fer-ho. Així que dediquem uns segons a recordar-nos per què Erasmus ha arribat a simbolitzar alguns dels nostres valors i aspiracions més preuats.

"Estudiant, formant-se, treballant i fent voluntariat en un altre país, els joves desenvolupen algunes de les habilitats que els serviran per a la resta de la seva vida. Aprenen a estar de peu. Aprenen a viure i treballar amb gent de una altra cultura. Aprenen una nova llengua i una manera de pensar diferent. Veuen el món a través dels ulls dels altres. En resum, obren la ment.

"Erasmus + significa una Europa oberta al món. Per primera vegada, el nostre nou programa està obert a tercers països, cosa que permet a estudiants de tot el món passar part dels seus estudis a un país de la UE i viceversa.

La mobilitat millora les habilitats i l’ocupabilitat

"Però el valor de la mobilitat ens condueix a una de les paradoxes dels nostres temps. Tot i els nivells rècord d'atur, un de cada tres empresaris no pot trobar persones amb les competències adequades per cobrir vacants. Avui en dia, hi ha dos milions de llocs de treball a la UE que esperen el perfil adequat. La mobilitat per si sola no pot solucionar aquest problema, però proporciona una part important de la nostra resposta.

"Una altra part de la resposta és com reformem els nostres sistemes d'educació i formació professional. Aquells països, com Alemanya, que tenen sistemes vocacionals forts, solen gaudir d'uns nivells més baixos d'atur juvenil. Estic molt satisfet que el govern alemany i molts altres les cambres d’indústria, comerç i artesania participen activament en compartir la seva experiència amb altres països europeus, sobretot a través de l’Aliança Europea per als Aprenentatges.

"Erasmus + finançarà noves aliances entre proveïdors de formació i empreses per modernitzar l'ensenyament professional i augmentar la qualitat i la quantitat d'aprenentatges a tot Europa.

Combatre les amenaces transnacionals en l'esport

"Erasmus + també inclourà una secció dedicada a l'esport, per primera vegada en el pressupost de la UE.

"El nostre objectiu és doble: d'una banda, fer front a les amenaces transnacionals que afecten el món de l'esport, com ara la fixació de partits, la violència i el dopatge, mitjançant projectes de col·laboració que reuneixen actors clau de tot el continent. I de l'altra, , per promoure el valor social de l’esport, on l’esport serveix de vehicle per al canvi, per a la inclusió social, la salut o la carrera dual.

"Ens centrarem en projectes a nivell de base que tinguin una clara dimensió europea i que aprofitin el potencial de l'esport per configurar un futur millor per als nostres ciutadans.

"Senyores i senyors, tenim el deure de modernitzar els nostres sistemes d'educació i formació, tant formals com informals. Han d'oferir la combinació adequada d'habilitats que exigeix ​​la vida en una societat complexa.

"I també tenim el deure d'ajudar els joves a fer la transició d'una fase educativa a la següent i, en última instància, cap al món laboral. Aquesta és una missió en la qual no ens podem permetre el fracàs: hem de donar als nostres joves eines que els permetran trobar el seu propi camí cap a la felicitat, la realització i un lloc a la societat, on Europa pot marcar la diferència.

"Erasmus + respon a aquesta convocatòria. Ofereix una nova associació entre tots els actors de l'educació, la formació i la joventut. Ofereix una nova associació entre l'educació i el món laboral. I ofereix a quatre milions de persones la possibilitat d'estudiar, formar-se, treballar o ser voluntari en un altre país ".

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències