Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Educació, Joventut, Cultura i Esport del Consell (20 21-maig)

COMPARTIR:

publicat

on

ConsellQuè es pot fer per fer més atractiva la professió docent? Quina ciutat serà designada oficialment com a Capital Europea de la Cultura el 2018? Com pot la Unió Europea fomentar l'emprenedoria entre els joves? Quines són les prioritats de la UE per a l'esport? Aquests i molts més temes es tractaran a la Consell d’Educació, Joventut, Cultura i Esport del 20 al 21 de maig.

Parlant abans de la reunió, la comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, va dir: "Aquesta reunió del Consell se centrarà en els papers vitals dels nostres professors, la importància de l'emprenedoria juvenil i el nostre futur pla de treball per a la joventut. Com sempre, el nostre objectiu és ajudar els nostres joves a millorar, ja sigui millor a l'escola o millor en el mercat laboral".

Educació i formació

El 20 de maig, s’espera que els ministres d’educació adoptin conclusions sobre la formació del professorat com a part d’esforços més amplis per augmentar l’atractiu i el rendiment de la professió docent. Les conclusions posen de manifest la importància de la formació inicial del professorat (ITE) i la necessitat, en primer lloc, de definir quines qualitats i competències requereixen els professors i, en segon lloc, animar les universitats a treballar més estretament amb les escoles, els professors i les empreses per garantir que els seus programes equipin els professors. amb aquestes habilitats.

Els ministres també adoptaran conclusions sobre garantia de qualitat en educació i formació que subratllin la importància de millorar contínuament la qualitat de l'educació i la formació. Aquestes conclusions es basen informes recents publicat per la Comissió Europea (28 de gener de 2014), que posa de manifest que calen reformes addicionals per garantir que l'ensenyament estigui més ajustat a les realitats del mercat laboral i a les necessitats de la societat.

A més, el Consell adoptarà conclusions sobre el multilingüisme i el desenvolupament de les competències lingüístiques. Confirmaran la importància d’avaluar les competències lingüístiques a nivell de la UE i animaran els estats membres a donar suport a l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües més eficaç. El progrés en aquest camp és particularment important en un moment en què l’atur juvenil i els efectes de la crisi fan que sigui més necessari que mai dotar els joves de les habilitats necessàries per a l’aprenentatge transfronterer i la mobilitat laboral.

Finalment, els ministres debatran sobre les oportunitats i els reptes de l’ensenyament superior transfronterer i la necessitat de garantir que la qualitat dels programes i cursos sigui igual a la que s’ofereix a les institucions nacionals.

anunci

Joventut

La reunió del Consell se centrarà en com fomentar l’emprenedoria entre els joves i promoure mentalitats emprenedores en un moment en què les feines són escasses.

També s'espera que els ministres adoptin una resolució que conclogui l'actual cicle de "diàleg estructurat" amb els representants de la joventut sobre inclusió social i proposi un nou marc per al diàleg futur. També confirmarà l'"apoderament dels joves" com a prioritat temàtica per a la propera "Presidència del Trio" (a partir del juliol, Itàlia, Letònia i Luxemburg presidiran el Consell durant sis mesos cadascun).

El Consell també està previst que adopti un pla de treball per a joves per millorar la implementació de l’Estratègia juvenil de la UE (que s’estén fins al 2018) i per alinear millor els objectius en aquesta àrea amb els objectius de l’estratègia d’Europa 2020 per al treball i el creixement. S'abordarà especialment com l'aprenentatge no formal pot donar suport als joves afectats per la crisi i explorarà com millorar la cooperació intersectorial a través de polítiques rellevants per als joves. També es plantejarà l’apoderament dels joves mitjançant l’accés als drets, la participació i la ciutadania.

cultura

El 21 de maig, Leeuwarden als Països Baixos serà designada oficialment com a Capital Europea de la Cultura 2018. La Valletta (Malta), l’altra capital europea de la cultura del 2018, va ser designada el maig de l’any passat.

S'espera que els ministres adoptin les disposicions pràctiques perquè el Consell designi tres membres del panell de selecció i seguiment de les capitals europees de la cultura per al 2020-2033.

També s’espera que els ministres de Cultura aprovin conclusions que posin de manifest el paper estratègic del patrimoni cultural i convidin els estats membres a prendre mesures per garantir-ne la gestió sostenible. Els ministres debatran sobre els reptes polítics que es tractaran en el proper pla de treball del Consell per a la cultura.

esport

També reunits el 21 de maig, s'espera que els ministres d'Esports adoptin una resolució sobre el nou pla de treball de la Unió Europea per a l'esport (2014-2017). Això inclou mesures per enfortir la cooperació a nivell de la UE, en particular en relació amb la lluita contra el dopatge i el trucatge de partits, i per millorar el bon govern, la salut, el valor econòmic, les competències, les qualificacions i l'ocupabilitat. El pla de treball es basa en el del comissari Vassiliou reportar sobre el primer pla de treball sobre esport (2011-2014) que es va publicar el gener de 2014.

Els ministres també adoptaran conclusions sobre la igualtat de gènere en l'esport i debatran sobre la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de l'organització i la celebració d'esdeveniments esportius importants.

Seguiu Androulla Vassiliou a la i a Twitter @VassiliouEU

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències