Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Educació, Joventut, Cultura i Esport del Consell (20 21-maig)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

ConsellQuè es pot fer per fer més atractiva la professió docent? Quina ciutat es designarà oficialment com a Capital Europea de la Cultura el 2018? Com pot la Unió Europea fomentar l’emprenedoria entre els joves? Quines són les prioritats esportives de la UE? Aquests i molts temes més es tractaran a la Consell d’Educació, Joventut, Cultura i Esport del 20 al 21 de maig.

En declaracions previs a la reunió, la comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, va dir: "Aquesta reunió del Consell se centrarà en els rols vitals dels nostres professors, la importància de l'emprenedoria juvenil i el nostre futur pla de treball per als joves. Com sempre, el nostre objectiu és ajudar els nostres joves a fer-ho millor, ja sigui millor a l'escola o millor al mercat laboral ".

Educació i formació

anunci

El 20 de maig, s’espera que els ministres d’educació adoptin conclusions sobre la formació del professorat com a part d’esforços més amplis per augmentar l’atractiu i el rendiment de la professió docent. Les conclusions posen de manifest la importància de la formació inicial del professorat (ITE) i la necessitat, en primer lloc, de definir quines qualitats i competències requereixen els professors i, en segon lloc, animar les universitats a treballar més estretament amb les escoles, els professors i les empreses per garantir que els seus programes equipin els professors. amb aquestes habilitats.

Els ministres també adoptaran conclusions sobre garantia de qualitat en educació i formació que subratllin la importància de millorar contínuament la qualitat de l'educació i la formació. Aquestes conclusions es basen informes recents publicat per la Comissió Europea (28 de gener de 2014), que posa de manifest que calen reformes addicionals per garantir que l'ensenyament estigui més ajustat a les realitats del mercat laboral i a les necessitats de la societat.

A més, el Consell adoptarà conclusions sobre el multilingüisme i el desenvolupament de les competències lingüístiques. Confirmaran la importància d’avaluar les competències lingüístiques a nivell de la UE i animaran els estats membres a donar suport a l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües més eficaç. El progrés en aquest camp és particularment important en un moment en què l’atur juvenil i els efectes de la crisi fan que sigui més necessari que mai dotar els joves de les habilitats necessàries per a l’aprenentatge transfronterer i la mobilitat laboral.

anunci

Finalment, els ministres debatran sobre les oportunitats i els reptes de l’ensenyament superior transfronterer i la necessitat de garantir que la qualitat dels programes i cursos sigui igual a la que s’ofereix a les institucions nacionals.

Joventut

La reunió del Consell se centrarà en com fomentar l’emprenedoria entre els joves i promoure mentalitats emprenedores en un moment en què les feines són escasses.

També s'espera que els ministres adoptin una resolució que conclogui l'actual cicle del "diàleg estructurat" amb representants de joves sobre inclusió social i proposi una nova configuració per al futur diàleg. També confirmarà l '"empoderament juvenil" com la prioritat temàtica per a la propera "presidència del trio" (a partir del juliol, Itàlia, Letònia i Luxemburg presidiran el Consell durant sis mesos cadascun).

El Consell també està previst que adopti un pla de treball per a joves per millorar la implementació de l’Estratègia juvenil de la UE (que s’estén fins al 2018) i per alinear millor els objectius en aquesta àrea amb els objectius de l’estratègia d’Europa 2020 per al treball i el creixement. S'abordarà especialment com l'aprenentatge no formal pot donar suport als joves afectats per la crisi i explorarà com millorar la cooperació intersectorial a través de polítiques rellevants per als joves. També es plantejarà l’apoderament dels joves mitjançant l’accés als drets, la participació i la ciutadania.

cultura

El 21 de maig, Leeuwarden als Països Baixos serà designada oficialment com a Capital Europea de la Cultura 2018. La Valletta (Malta), l’altra capital europea de la cultura del 2018, va ser designada el maig de l’any passat.

S'espera que els ministres adoptin les disposicions pràctiques perquè el Consell designi tres membres del panell de selecció i seguiment de les capitals europees de la cultura per al 2020-2033.

També s’espera que els ministres de Cultura aprovin conclusions que posin de manifest el paper estratègic del patrimoni cultural i convidin els estats membres a prendre mesures per garantir-ne la gestió sostenible. Els ministres debatran sobre els reptes polítics que es tractaran en el proper pla de treball del Consell per a la cultura.

esport

Reunits també el 21 de maig, s’espera que els ministres d’esports adoptin una resolució sobre el nou pla de treball de la Unió Europea per a l’esport (2014-2017). Això inclou mesures per enfortir la cooperació a nivell de la UE, en particular en relació amb la lluita contra el dopatge i la fixació de partits, i per millorar el bon govern, la salut, el valor econòmic, les habilitats, les qualificacions i l’ocupabilitat. El pla de treball es basa en el del comissari Vassiliou reportar sobre el primer pla de treball sobre esport (2011-2014) que es va publicar el gener de 2014.

Els ministres també adoptaran conclusions sobre la igualtat de gènere en l'esport i debatran sobre la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de l'organització i la celebració d'esdeveniments esportius importants.

Seguiu Androulla Vassiliou a la i a Twitter @VassiliouEU

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències