Els buits d'informació que duen a terme l'educació de tornada superior en molts països de la UE

1165-mediumNo hi ha prou països que utilitzin la informació que recopilen sobre l’educació superior per millorar les universitats i les oportunitats que ofereixen per als estudiants. Això es mostra en un Eurídice reportar publicat avui (22 maig). L'informe "Modernització de l'educació superior a Europa: accés, retenció i ocupació" investiga què fan els governs i les institucions d'educació superior per ampliar l'accés a l'educació superior, augmentar el nombre d'estudiants que completen l'educació superior (retenció) i orientar els estudiants en entrar al mercat laboral (ocupabilitat). En l’enquesta van participar més països que 30: tots els estats membres de la UE, amb l’excepció de Luxemburg i dels Països Baixos, a més d’Islanda, Liechtenstein, Montenegro, Noruega i Turquia.

“L'educació superior ha de fer més per respondre a àrees de debilitat: per exemple, volem fomentar una major diversitat en la població estudiantil. Les universitats han d’atreure estudiants més desfavorits, sobretot persones de renda baixa, amb discapacitats, estatut immigrant o diferents ètnies. A més d’inspirar en una major diversitat, les dades pertinents poden ajudar-nos a avaluar millor l’impacte de les nostres prioritats polítiques i modificar el curs si cal. Hem de passar a un ús més proactiu de les dades i dels comentaris per informar sobre la presa de decisions ", va dir la comissària d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut Androulla Vassiliou.

L’informe mostra que:

  • Tot i que molts països recopilen informació sobre les seves poblacions estudiantils, l’anàlisi de dades sovint no està vinculada a objectius concrets (com ara garantir l’accés dels estudiants desfavorits a l’educació superior) i molts països desconeixen si la seva població estudiantil és cada vegada més diversa (vegeu la figura 1) .
  • Molt pocs països (BE (fl), IE, FR, LT, MT, FI i el Regne Unit (Escòcia)) han fixat objectius per millorar l’accés a l’ensenyament superior per a persones de grups subrepresentats, com ara els de renda baixa.
  • Prop de la meitat dels sistemes d’ensenyament superior europeus tenen programes de connexió per als participants que no provenen directament de l’educació secundària (BE, CZ, DK, DE, IE, FR, AT, PL, PT, SI, SE, SK, UK, IS, HR) i concedeix crèdits d’educació superior que reconeguin el valor de l’aprenentatge previ dels estudiants (també ES, IT, LI, FI, NO). Es pot observar una clara divisió geogràfica quant a les mesures per ampliar l’accés a l’ensenyament superior, ja que segueixen sent les més freqüents al nord i a l’oest d’Europa.
  • Un nombre significatiu de països no calculen sistemàticament les taxes de finalització i / o abandonament. Això inclou els països que tenen polítiques que tracten la retenció i la realització, però que, evidentment, no tenen dades bàsiques per analitzar l’impacte d’aquestes polítiques.
  • En la majoria dels països, les institucions d’educació superior han de presentar informació sobre la capacitat d’ocupació (per exemple, les taxes d’ocupació dels seus graduats, com desenvolupen les habilitats necessàries per als seus graduats per trobar feina) per garantir la qualitat. No obstant això, la informació de seguiment de graduats encara no s'utilitza per desenvolupar polítiques d’educació superior.
  • L’ús de l’assegurament de la qualitat per promoure objectius polítics crucials per a un accés més ampli i millors taxes de retenció i finalització pot ajudar a controlar el progrés dels estudiants i identificar com les institucions d’educació superior (per exemple, universitats, universitats) utilitzen aquesta informació per retornar a un cicle de millora de la qualitat.

Figura 1: Canvis en la diversitat d'estudiants de l'educació superior, 2002 / 03-2012 / 13

Fons

La modernització de l'educació superior a Europa: l'accés, la retenció i l'ocupabilitat examina polítiques i pràctiques relacionades amb l'experiència dels estudiants de l'educació superior a través de tres etapes: l'accés, que requereix la consciència de l'oferta d'educació superior, els requisits per ser admesos i el procés d'admissió; progressió a través del programa d’estudi, inclòs el suport que es pot proporcionar quan es troben problemes; i la transició de l’educació superior al mercat laboral.

de la Comissió Agenda de modernització de l'educació superior subratlla els problemes de camins flexibles cap a l’educació superior; com assegurar l'eficàcia i l'eficiència en l'educació superior; i subministrament d’habilitats laborals als estudiants per facilitar la seva transferència al mercat laboral després de la seva graduació.

Eurydice

La tasca de la xarxa Eurydice és entendre i explicar com s'organitzen els diferents sistemes educatius europeus i com funcionen. La xarxa proporciona descripcions dels sistemes educatius nacionals, estudis comparatius dedicats a temes, indicadors i estadístiques específics. Totes les publicacions d’Eurydice estan disponibles de forma gratuïta al lloc web d’Eurydice o en versió impresa a petició. A través del seu treball, Eurydice vol promoure la comprensió, la cooperació, la confiança i la mobilitat a nivell europeu i internacional. La xarxa està formada per unitats nacionals ubicades a països europeus i coordinada per l'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura de la UE. Per obtenir més informació sobre Eurydice, feu clic aquí.

Més informació

L’informe complet està disponible en anglès al lloc web d’Eurydice

Comissió Europea: Educació i formació

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, EU

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *