Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Els buits d'informació que duen a terme l'educació de tornada superior en molts països de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1165-mediumNo hi ha prou països que utilitzin la informació que recopilen sobre l’educació superior per millorar les universitats i les oportunitats que ofereixen per als estudiants. Això es mostra en un Eurídice reportar publicat avui (22 de maig). L'informe "Modernització de l'educació superior a Europa: accés, retenció i ocupabilitat" investiga què fan els governs i les institucions d'educació superior per ampliar l'accés a l'educació superior, augmentar el nombre d'estudiants que completen l'educació superior (retenció) i orientar els estudiants en entrar al mercat laboral (ocupabilitat). Més de 30 països van participar a l'enquesta: tots els estats membres de la UE, a excepció de Luxemburg i els Països Baixos, més Islàndia, Liechtenstein, Montenegro, Noruega i Turquia.

"L'educació superior ha de fer més per respondre a les zones de debilitat: per exemple, volem fomentar una major diversitat en la població estudiantil. Les universitats han d'atraure estudiants més desfavorits, especialment persones de renda baixa amb discapacitat, amb estatus de migrant o diferents ètnies. A més d’inspirar una major diversitat, les dades rellevants ens poden ajudar a avaluar millor l’impacte de les nostres prioritats polítiques i a canviar el rumb quan sigui necessari. Hem de passar a un ús més proactiu de les dades i els comentaris per informar la presa de decisions ". va dir Androulla Vassiliou, comissària d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut.

L’informe mostra que:

anunci
  • Tot i que molts països recopilen informació sobre les seves poblacions estudiantils, l’anàlisi de dades sovint no està vinculada a objectius concrets (com ara garantir l’accés dels estudiants desfavorits a l’educació superior) i molts països desconeixen si la seva població estudiantil és cada vegada més diversa (vegeu la figura 1) .
  • Molt pocs països (BE (fl), IE, FR, LT, MT, FI i el Regne Unit (Escòcia)) han fixat objectius per millorar l’accés a l’ensenyament superior per a persones de grups subrepresentats, com ara els de renda baixa.
  • Al voltant de la meitat dels sistemes europeus d’educació superior tenen programes de connexió per a participants que no provenen directament de l’educació secundària (BE, CZ, DK, DE, IE, FR, AT, PL, PT, SI, SE, SK, UK, IS, HR) i atorgar crèdits d’educació superior que reconeguin el valor de l’aprenentatge previ dels estudiants (també ES, IT, LI, FI, NO). Es veu una clara divisió geogràfica quant a les mesures per ampliar l’accés a l’educació superior, ja que continuen sent les més prevalents al nord i a l’oest d’Europa.
  • Un nombre significatiu de països no calculen sistemàticament les taxes de finalització i / o abandonament. Això inclou els països que tenen polítiques que tracten la retenció i la realització, però que, evidentment, no tenen dades bàsiques per analitzar l’impacte d’aquestes polítiques.
  • En la majoria dels països, les institucions d’educació superior han de presentar informació sobre la capacitat d’ocupació (per exemple, les taxes d’ocupació dels seus graduats, com desenvolupen les habilitats necessàries per als seus graduats per trobar feina) per garantir la qualitat. No obstant això, la informació de seguiment de graduats encara no s'utilitza per desenvolupar polítiques d’educació superior.
  • L’ús de l’assegurament de la qualitat per promoure objectius polítics crucials per a un accés més ampli i millors taxes de retenció i finalització pot ajudar a controlar el progrés dels estudiants i identificar com les institucions d’educació superior (per exemple, universitats, col·legis) utilitzen aquesta informació per retroalimentar-se en un cicle de millora de la qualitat.

Figura 1: Canvis en la diversitat d'estudiants de l'educació superior, 2002 / 03-2012 / 13

Fons

La modernització de l’educació superior a Europa: accés, retenció i ocupabilitat examina les polítiques i pràctiques relacionades amb l’experiència dels estudiants en educació superior a través de tres etapes: l’accés, que requereix la consciència de l’oferta d’educació superior, dels requisits per ser admès i del procés d’admissió; progressió a través del programa d'estudi, inclòs el suport que es pot proporcionar quan es produeixen problemes; i la transició de l'educació superior al mercat laboral.

anunci

La Comissió Agenda de modernització de l'educació superior subratlla els problemes de camins flexibles cap a l’educació superior; com assegurar l'eficàcia i l'eficiència en l'educació superior; i subministrament d’habilitats laborals als estudiants per facilitar la seva transferència al mercat laboral després de la seva graduació.

Eurydice

La tasca de la Xarxa Eurydice és entendre i explicar com s’organitzen i com funcionen els diferents sistemes educatius d’Europa. La xarxa proporciona descripcions dels sistemes educatius nacionals, estudis comparatius dedicats a temes específics, indicadors i estadístiques. Totes les publicacions d’Eurydice estan disponibles de forma gratuïta al lloc web d’Eurydice o en format imprès a petició. A través del seu treball, Eurydice té com a objectiu promoure la comprensió, la cooperació, la confiança i la mobilitat a nivell europeu i internacional. La xarxa està formada per unitats nacionals ubicades a països europeus i està coordinada per l'Agència Executiva de l'Educació, l'Audiovisual i la Cultura de la UE. Per obtenir més informació sobre Eurídice, feu clic aquí.

Més informació

L’informe complet està disponible en anglès al lloc web d’Eurydice

Comissió Europea: Educació i formació

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències