Els buits d'informació que duen a terme l'educació de tornada superior en molts països de la UE

1165 de mitjàNo hi ha prou països que utilitzen la informació que recullen sobre l'educació superior per millorar les seves universitats i les oportunitats que ofereixen per als estudiants. Això es mostra en un Eurydice reportar publicat avui (22 maig). L'informe "Modernització de l'educació superior a Europa: accés, retenció i ocupabilitat" investiga el que estan fent els governs i les institucions d'educació superior per ampliar l'accés a l'educació superior, augmentar el nombre d'estudiants que completen l'educació superior (retenció) i orienten els estudiants en entrar al mercat laboral (ocupabilitat). Més de països 30 van participar en l'enquesta: tots els estats membres de la UE, excepte Luxemburg i els Països Baixos, a més d'Islàndia, Liechtenstein, Montenegro, Noruega i Turquia.

"L'educació superior ha de fer més per respondre a les àrees de debilitat: per exemple, volem animar una major diversitat en la població estudiantil. Les universitats necessiten per atraure els estudiants més desfavorits, especialment les persones d'escassos recursos, amb discapacitat, de la condició de migrant o de diferents grups ètnics. A més d'inspirar una major diversitat, les dades rellevants poden ajudar-nos a avaluar millor l'impacte de les nostres prioritats polítiques i per canviar el rumb quan sigui necessari. Cal passar a un ús més proactiu de les dades i la retroalimentació per a la presa de decisions ", va dir Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, Comissària.

L'informe mostra que:

  • Encara que molts països recopilen informació sobre les seves poblacions estudiantils, anàlisi de dades sovint no vinculada a objectius concrets (com ara assegurar l'accés dels estudiants desafavorits a l'educació superior), i molts països no són conscients si la seva població estudiantil és cada vegada més diversa (veure Figura 1) .
  • Molt pocs països (BE (FL), IE, FR, LT, MT, FI i el Regne Unit (Escòcia)) han establert objectius per millorar l'accés a l'educació superior per a les persones dels grups menys representats, com ara fons de baixos ingressos.
  • Al voltant de la meitat dels sistemes europeus d'educació superior han programes de transició per als participants que no provingui directament de l'educació secundària (BE, CZ, DK, DE, IE, FR, AT, PL, PT, SI, ES, SK, UK, ES, FC) i adjudicació de crèdits d'educació superior que reconeixen el valor de la formació prèvia dels estudiants (també éS, IT, LI, FI, NO). Una clara divisió geogràfica és visible pel que fa a les mesures per ampliar l'accés a l'educació superior, ja que segueixen sent més freqüent en el nord i l'oest d'Europa.
  • Un nombre significatiu de països no calculen sistemàticament terminació i / o les taxes de deserció. Això inclou els països que tenen polítiques que aborden la retenció i finalització, però és evident que no tenen dades bàsiques per analitzar l'impacte d'aquestes polítiques.
  • En la majoria dels països, les institucions d'educació superior han de presentar informació sobre l'ocupabilitat (per exemple, les taxes d'ocupació dels seus graduats, la forma en què es desenvolupen les habilitats necessàries per als seus graduats per trobar un lloc de treball) per a l'assegurament de la qualitat. No obstant això, el seguiment graduat d'informació és encara poques vegades s'utilitza per desenvolupar polítiques d'educació superior.
  • L'ús de la garantia de qualitat per promoure objectius polítics crucials per a un accés més ampli i millors taxes de retenció i terminació poden ajudar a monitoritzar el progrés dels estudiants, i identificar com les institucions d'educació superior (per exemple, universitats, col·legis) utilitzen aquesta informació per alimentar de nou en un cicle de millora de la qualitat.

Figura 1: Els canvis en la diversitat dels estudiants en l'educació superior, 2002 / 03-2012 / 13

Fons

La modernització de l'educació superior a Europa: l'accés, la retenció i l'ocupabilitat examina les polítiques i pràctiques relacionades amb l'experiència dels estudiants de l'educació superior a través de tres etapes: l'accés, que requereix consciència de l'oferta d'educació superior, els requisits per a l'ingrés i el procés d'admissió; progressió a través del programa d'estudi, inclòs el suport que es pot proporcionar quan es trobin problemes; i la transició de l'educació superior al mercat laboral.

de la Comissió Agenda per a la Modernització de l'Educació Superior subratlla les qüestions de rutes flexibles cap a l'educació superior; com assegurar l'eficàcia i l'eficiència en l'educació superior; i la provisió d'habilitats laborables als estudiants per facilitar la transferència al mercat laboral després de la seva graduació.

Eurydice

La tasca de la Xarxa Eurydice és entendre i explicar com els sistemes educatius diferents d'Europa s'organitzen i com funcionen. La xarxa proporciona descripcions dels sistemes educatius nacionals, estudis comparats sobre temes específics, indicadors i estadístiques. Totes les publicacions d'Eurydice estan disponibles de forma gratuïta a la pàgina web d'Eurydice o en forma impresa a petició. A través del seu treball, Eurídice té com a objectiu promoure la comprensió, la cooperació, la confiança i la mobilitat a nivell europeu i internacional. La xarxa es compon d'unitats nacionals ubicades en països europeus i està coordinat per la UE Educació, Audiovisual i Cultura. Per obtenir més informació sobre Eurídice, feu clic aquí.

Més informació

L'informe complet està disponible en anglès a la pàgina web d'Eurydice

Comissió Europea: Educació i formació

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, EU