Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Comissió demana una acció tan enquesta revela més de 80% dels mestres de la UE se sent infravalorat

COMPARTIR:

publicat

on

3cybrarian773-640x426Més d’un terç dels professors de la Unió Europea treballen a escoles amb escassetat de personal qualificat i gairebé la meitat dels líders escolars informen d’una manca de professors per a alumnes amb necessitats especials. Tot i que gairebé el 90% dels professors de la UE declaren estar satisfets amb la seva feina, el 81% considera que l’ensenyament no és valorat a la societat. Tot i que els professors se senten ben equipats per a la feina, el suport professional inicial no està disponible universalment. Aquests són alguns dels principals descobriments de la nova enquesta internacional sobre ensenyament i aprenentatge (TALIS), realitzada per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. (OCDE). L'enquesta, basada en les percepcions dels professors sobre les seves condicions professionals, inclou comentaris de 55,000 professors de secundària inferior i líders escolars de la UE. La Comissió Europea ha analitzat les conclusions de TALIS i les seves implicacions per a la política educativa i de formació de la UE en un reportar que també s’emet avui (25 de juny).

TALIS reflecteix les opinions dels professors de centres de secundària inferior de 19 països i regions de la UE (BE nl, BG, ES, CZ, CY, DK, EE, FI, FR, HR, IT, LV, NL, PL, PT, RO, SE, SK, UK-ENG), així com a altres 15 països: Estats Units, Austràlia, Brasil, Xile, Sèrbia, Singapur, Islàndia, Israel, Japó, Malàisia, Corea del Sud, Mèxic, Noruega, Abu Dhabi i Alberta a Canadà.

"Alguns dels missatges que surten de TALIS tenen implicacions preocupants per al futur de la docència com a carrera professional. A menys que els estats membres prenguin mesures per atreure i retenir els millors professors, soscavarem el progrés en la promoció de la qualitat de l'educació a Europa. La Comissió està a punt per fer-ho ajudar els estats membres a dissenyar polítiques i mesures per fer de l’ensenyament una professió més atractiva,dit Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut Comissària Androulla Vassiliou.

Conclusions de TALIS a les recomanacions de la UE i de la Comissió Europea

El 36% dels professors de la UE treballa a escoles on hi ha escassetat de professors qualificats i / o amb un bon rendiment (principalment es refereix a NL, RO, EE, UK-ENG, amb FR, NL, HR, ES, EE que informen de la manca de professors per a alumnes amb necessitats especials), segons els líders escolars (directors). recomanació de la Comissió: els estats membres haurien de posar en marxa estratègies a llarg termini per atraure i retenir els millors professors. Les accions podrien incloure el reforç dels programes de formació del professorat; explorar vies flexibles cap a la professió (també a mitja carrera); oportunitats de desenvolupament professional i progressió professional basades en criteris transparents.

És més probable que els professors se sentin preparats per al seu treball quan la seva educació formal inclou una combinació de continguts, mètodes d’ensenyament i aprenentatge, amb pràctiques a l’aula de les assignatures que imparteixen. Recomanació: La formació del professorat hauria d’abastar totes aquestes àrees per preparar millor els professors per a la seva carrera. Pel que fa al seu desenvolupament professional, s’hauria de centrar més l’ús de les TIC a l’aula i les habilitats necessàries per a l’ensenyament d’alumnes amb necessitats especials.

Gairebé el 40% dels líders escolars informen que no s’ofereix cap programa d’iniciació formal ni de suport a la carrera inicial a la seva escola; la disponibilitat d'aquests programes és particularment baixa a PT, PL i ES. Recomanació: els estats membres haurien de garantir-ho que a la formació inicial del professorat li segueix un suport sistemàtic a la carrera inicial. Els ministres d’Educació de la UE van acordar recentment enfortir la formació del professorat i desenvolupar marcs competencials que indiquin clarament les habilitats i qualitats que requereixen els docents en les diferents etapes de la seva carrera professional.

anunci

El 15% dels professors afirma que no va participar en una activitat de desenvolupament professional durant l'any anterior; al voltant del 50% dels professors mai no s’observen les classes; gairebé un 20% mai no participa en aprenentatge col·laboratiu. Recomanació: Els estats membres haurien de posar més èmfasi en un desenvolupament professional eficaç i en un aprenentatge col·laboratiu, ja que anima els professors a utilitzar mètodes innovadors d’ensenyament i aprenentatge (per exemple, ensenyar grups reduïts; ús de les TIC) i també augmenta la satisfacció laboral dels professors. Diversos mètodes d'aprenentatge preparen millor els estudiants per a estudis posteriors i el mercat laboral, tal com il·lustren les iniciatives polítiques de la Comissió Europea sobre Repensar l’educació Obertura de l'educació.

Briefing TALIS

Els resultats de TALIS es donaran a conèixer oficialment a Tòquio, on tindrà lloc el 17 de juny el 25è Seminari OCDE / Japó i la Reunió Informal de Ministres d’Educació. Jan Truszczynski, el director general d'Educació i Cultura de la Comissió, també presentarà l'anàlisi de la política de la Comissió.

El 25 de juny a les 14:30 a l’auditori Madou (Place Madou 1) es durà a terme a Brussel·les una reunió informativa tècnica addicional per a les parts interessades en educació i formació (oberta als mitjans de comunicació) sobre les conclusions de TALIS i les recomanacions de la Comissió. Michael Davidson, líder de l'equip de l'OCDE TALIS, i Jan Pakulski, cap d'unitat d'Estadístiques, Estudis i Enquestes d'Educació i Cultura de la Comissió, presentaran els informes.

Fons

Enquesta internacional sobre ensenyament i aprenentatge (TALIS)

Aquest és el segon TALIS enquesta publicada per l'OCDE (la primera va aparèixer el 2009). L'enquesta és la principal font d'informació dels professors i dels líders escolars sobre l'ensenyament, les condicions professionals i els entorns escolars. L’enquesta es basa en un qüestionari enviat a professors i líders de centres educatius. Els enquestats de TALIS van incloure més de 55,000 professors d'ensenyament secundari inferior a 3 escoles de la UE, que representen una població estimada de professors de gairebé 300 milions en els 1.5 països de la UE que van participar. Incloent els altres 19 països implicats en l'enquesta, gairebé 110 professors, que representen una població estimada de gairebé 000 milions de professors, van respondre a la qüestionari.

Erasmus +

La Comissió Europea col·labora amb els estats membres de la UE per identificar i compartir pràctiques polítiques eficaces i oferir suport i assessorament. Erasmus +, el nou programa de la UE per a l’educació, la joventut i l’esport (2014-2020), ofereix subvencions per a intercanvis de professors per millorar el seu desenvolupament professional i dóna suport a les associacions entre escoles, universitats i col·legis de formació de professors per desenvolupar enfocaments innovadors en la docència. A través de Escoles eTwinning en xarxa, els professors poden intercanviar idees amb els seus companys de tot Europa.

Per obtenir més informació

Conclusions del Consell sobre una formació eficaç del professorat (2014)
Conclusions del Consell sobre un lideratge efectiu en educació (2013)
Comunicació de la Comissió Europea (2013), Opening up Education: Innovative learning and learning for all through new technologies and Open Educational Resources
Comunicació de la Comissió Europea (2012), Repensar l’educació: invertir en habilitats per obtenir millors resultats socioeconòmics
Document de treball del personal de la Comissió (2012): Donar suport a la professió docent per obtenir millors resultats d'aprenentatge
Resultats OCDE, TALIS 2013
Lloc web del comissari Vassiliou
Comissió Europea: Educació i Formació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències