Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Garantia juvenil: Comissió revisa projectes pilot 18

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

afc8fdfbb6c3998d550c009b348107a5La Comissió Europea es reuneix amb els coordinadors de 18 garantia juvenil projectes pilot en un seminari a Brussel·les avui (9 de setembre). La reunió revisarà els èxits i les lliçons apreses. Els projectes pilot representen maneres concretes de posar en pràctica la Garantia Juvenil, per exemple, reforçant els vincles entre empresaris i escoles i millorant el suport als joves des dels serveis públics d’ocupació (per a més detalls veure MEMO / 14 / 521).

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "La Garantia Juvenil és una reforma estructural que requereix que els estats membres millorin la seva política d’ocupació juvenil a tots els nivells. Els projectes pilot demostren que aquest enfocament funciona i aporta resultats. La Garantia Juvenil està demostrant ser la reforma estructural de la UE que s’implementa més ràpidament. La Comissió treballa directament amb tots els estats membres per garantir la plena i ràpida implementació de la Garantia Juvenil."

Entre els mesos d’agost i desembre de 18 es van posar en marxa 2013 projectes pilot de Garantia Juvenil que van durar aproximadament 12 mesos. Aquests actualment s’estan implementant projectes a set països: Irlanda, Itàlia, Lituània, Polònia, Romania, Espanya i el Regne Unit. L'objectiu dels projectes és proporcionar als estats membres experiència pràctica i rellevant per implementar els seus esquemes nacionals de garantia juvenil i per a accions relacionades mitjançant el Fons Social Europeu   Iniciativa d'Ocupació Juvenil.

anunci

Fons

Recomanació Garantia juvenil va ser adoptada formalment pel Consell de Ministres de la UE el 22 d’abril de 2013 (vegeu MEMO / 13 / 152) Sobre la base d'una proposta feta per la Comissió al desembre 2012 (vegeu IP / 12 / 1311  MEMO / 12 / 938) i va ser aprovat pel Consell Europeu de juny de 2013. Sota la garantia juvenil els estats membres s’han d’assegurar que, dins dels quatre mesos posteriors a l’abandonament escolar o la pèrdua d’ocupació, els joves puguin trobar una feina adequada a la seva educació, habilitats i experiència o adquirir l’educació, habilitats i experiència necessàries per trobar una feina en el futur. Els 28 estats membres han presentat plans d’implementació de la garantia juvenil i estan prenent mesures per establir els seus esquemes de garantia juvenil (es disposa de detalls aquí). Els 18 projectes pilot de Garantia Juvenil es van crear després de la petició del Parlament Europeu el 2012.

L' Fons Social Europeu, amb més de 10 milions d’euros disponibles per als estats membres cada any durant el període 2014-2020, serà la principal font de finançament de la UE per implementar la Garantia Juvenil. La implementació de la garantia juvenil s'identifica com una prioritat alta a la acords d'associació adoptat fins ara amb 16 estats membres sobre l’ús de fons europeus estructurals i d’inversió durant el període 2014-20 (Dinamarca, Alemanya, Polònia, Grècia, Eslovàquia, Xipre, Letònia, Estònia, Lituània, Portugal, Romania, Bulgària, França, Països Baixos, República Txeca, Hongria). La Comissió està considerant els acords de col·laboració dels altres estats membres.

anunci

Per recarregar el suport financer de la UE disponible a les regions on les persones tenen més dificultats amb l’atur juvenil i la inactivitat, el Consell i el Parlament Europeu van acordar crear una partida de 6 milions d’euros dedicatsIniciativa d'Ocupació Juvenil (YEI) per ajudar els estats membres amb regions on l’atur juvenil supera el 25% a implementar la Garantia Juvenil. El finançament comprèn 3 milions d’euros d’una nova línia pressupostària específica de la UE dedicada a l’ocupació juvenil (anticipada al 2014-15), que s’acompanya d’almenys 3 milions d’euros de les assignacions del Fons Social Europeu dels estats membres.

El YEI amplifica el suport proporcionat pel Fons Social Europeu per a la implementació de la Garantia Juvenil mitjançant el finançament d’activitats per ajudar directament els joves que no tenen ocupació, educació o formació (NEET) de fins a 25 anys o quan els estats membres ho considerin rellevant fins a 29 anys. Els diners de YEI es poden utilitzar per a mesures com la contractació de subvencions i el suport als joves que inicien un negoci. També es pot utilitzar per donar als joves la seva primera experiència laboral i per proporcionar pràctiques, aprenentatges, formació continuada i formació.

20 estats membres són elegibles per al finançament de YEI, ja que tenen regions on l’atur juvenil supera el 25%. Aquests fons són programat com a part del programa Fons Social Europeu en 2014-20 i la despesa és elegible a partir de l’1 de setembre de 2013, de manera que es pot retrocedir el finançament fins a l’any passat. Les autoritats nacionals han de presentar programes operatius que expliquin les mesures per utilitzar els diners de la YEI per a la seva aprovació per la Comissió. La Comissió ha adoptat dos programes operatius relacionats amb l'IJE - França (IP / 14 / 622) i Itàlia (IP / 14 / 826). Els preparatius en altres estats membres estan en marxa.

Més informació

veure MEMO / 14 / 521
Informe dels primers resultats sobre els projectes pilot de Garantia Juvenil
L'ocupació juvenil

Educació

El rànquing universitari del 2021 demostra que les universitats europees tenen un fort grau de cooperació

publicat

on

U-Multirank, iniciat per la Comissió i cofinançat per Erasmus +, ha publicat el seu 8th rànquing universitari, aconseguint gairebé 2,000 universitats de 96 països de tot el món. Entre altres resultats, mostra que les universitats europees cooperen més intensament en comparació amb altres regions, especialment en les àrees d’actuació de l’ensenyament i l’aprenentatge, la investigació, l’intercanvi de coneixement i la internacionalització (mobilitat de personal i estudiants, diplomes i publicacions conjunts, etc.). En general, les universitats que treballen juntament amb altres institucions, empreses i indústries, governs, organismes regionals o transfronterers solen tenir un rendiment millor que les que estan menys centrades en la cooperació. Es van tenir en compte set aspectes per al rànquing: associacions estratègiques, títols conjunts internacionals, pràctiques, co-publicacions internacionals, co-publicacions amb socis industrials, co-publicacions regionals i copatents amb la indústria.

Cada any, U-Multirank compara el rendiment de les institucions d'educació superior en àrees que més interessen als estudiants, proporcionant els rànquings en línia personalitzables més grans del món. Les universitats poden utilitzar les dades U-Multirank per avaluar els seus punts forts i febles i trobar maneres de crear o enfortir els seus plans estratègics, inclosos aspectes sobre cooperació. El Iniciativa de les universitats europees és una de les accions emblemàtiques liderades per la Comissió cap a l’espai europeu d’educació. L’objectiu és crear aliances transnacionals on estudiants, personal i investigadors puguin gaudir d’una mobilitat perfecta, tant física com virtualment, per estudiar, formar, ensenyar, investigar, treballar o compartir serveis en qualsevol de les institucions col·laboradores. Fins ara, hi ha 41 aliances d’aquest tipus que reuneixen més de 280 institucions d’ensenyament superior a tot Europa. En total, hi ha disponible un pressupost de fins a 287 milions d’euros d’Erasmus + i Horizon Europe per a aquestes 41 universitats europees. Hi ha més informació disponible online.

anunci

Seguir llegint

Educació

Declaració del comissari de gestió de crisis Janez Lenarčič el dia internacional per protegir l'educació de l'atac

publicat

on

Amb motiu del Dia Internacional per Protegir l’Educació contra l’Atac (9 de setembre), la UE reafirma el seu compromís de promoure i protegir el dret de tots els infants a créixer en un entorn segur, tenir accés a una educació de qualitat i construir un millor i més futur pacífic, diu Janez Lenarčič (a la foto).

Els atacs a escoles, estudiants i professors tenen un impacte devastador en l’accés a l’educació, als sistemes educatius i al desenvolupament social. Malauradament, la seva incidència augmenta a un ritme alarmant. Això queda massa clar a partir dels desenvolupaments recents a l'Afganistan i de les crisis d'Etiòpia, el Txad, la regió del Sahel d'Àfrica, a Síria, el Iemen o Myanmar, entre moltes altres. La Coalició Mundial per Protegir l’Educació contra l’Atac ha identificat més de 2,400 atacs a centres educatius, estudiants i educadors el 2020, un 33% més que el 2019.

Els atacs a l'educació també constitueixen una violació del dret internacional humanitari, el conjunt de normes que volen limitar els efectes dels conflictes armats. Aquestes infraccions es multipliquen, mentre que els seus autors poques vegades són cridats a rendir comptes. En aquest punt de vista, posem el compliment del dret internacional humanitari de manera coherent al centre de l'acció exterior de la UE. Com a un dels principals donants humanitaris, la UE continuarà promovent i defensant el respecte mundial del dret internacional humanitari, tant per part dels estats com de grups armats no estatals durant un conflicte armat.

anunci

Més enllà de la destrucció d’instal·lacions, els atacs contra l’educació comporten la suspensió a llarg termini de l’aprenentatge i l’ensenyament, augmenten el risc d’abandonament escolar, condueixen a treballs forçats i reclutament per part de grups i forces armats. El tancament d’escoles reforça l’exposició a totes les formes de violència, inclosa la violència sexual i de gènere o el matrimoni precoç i forçat, els nivells dels quals han augmentat dràsticament durant la pandèmia COVID-19.

La pandèmia COVID-19 va exposar i va agreujar la vulnerabilitat de l'educació a tot el món. Ara, més que mai, hem de minimitzar la interrupció de la educació i garantir que els nens puguin aprendre en seguretat i protecció.

La seguretat de l’educació, inclosa la participació addicional en la Declaració d’escoles segures, és una part integral dels nostres esforços per protegir i promoure el dret a l’educació de totes les noies i nois.

anunci

Respondre i prevenir atacs a les escoles, donar suport als aspectes protectors de l’educació i protegir els estudiants i els professors requereix un enfocament coordinat i intersectorial.

Mitjançant projectes finançats per la UE en Educació en Emergències, ajudem a reduir i mitigar els riscos que comporten els conflictes armats.

La UE continua al capdavant de donar suport a l’educació en casos d’emergència, dedicant el 10% del seu pressupost d’ajuda humanitària a donar suport a l’accés, la qualitat i la protecció de l’educació.

Més informació

Fitxa tècnica - Educació en emergències

Seguir llegint

Educació

Informe de la Comissió Europea sobre educació i formació d’adults a Europa

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat un informe sobre "L’educació i la formació d’adults a Europa: construir vies inclusives cap a les competències i les qualificacions". L’informe examina els enfocaments actuals per promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, amb especial atenció a les polítiques i mesures que donen suport a l’accés d’oportunitats d’aprenentatge d’adults amb baixos nivells de competències i qualificacions. Analitza 42 sistemes d'educació i formació en 37 països europeus.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Aquesta pandèmia ha demostrat que molts adults no tenen les competències bàsiques adequades. En particular, ha revelat la gran fractura digital entre la població adulta. És essencial crear oportunitats d’aprenentatge sistemàtiques que permetin a les persones millorar les seves habilitats bàsiques en qualsevol etapa de la vida. També hem d’abordar la fragmentació del sector de l’aprenentatge per a adults, de manera que els adults puguin fer transicions directes entre diferents tipus i formes d’educació ”.

Nicolas Schmit, comissari d’Ocupació i Drets Socials, va dir: “Per adaptar-nos al món laboral que canvia ràpidament, hem de centrar la nostra atenció i recursos en l’aprenentatge permanent. El 2030 volem que almenys el 60% dels adults de la UE participin cada any a la formació. Els líders de la UE van acollir amb satisfacció aquesta ambició i els seus plans nacionals de recuperació i resiliència inclouen grans inversions en capacitació i recalificació d’adults. Juntament amb els interlocutors socials i tots els grups d'interès, hem de garantir l'accés a oportunitats d'aprenentatge, especialment per a les persones que es beneficiarien de la millora de la seva capacitat i de la seva nova capacitació. Aquest aspecte és fonamental per a la iniciativa Upskilling Pathways, que presta especial atenció als més vulnerables ".

anunci

A més d’examinar com es coordinen les iniciatives d’educació i formació d’adults a nivell nacional, aquest informe també presenta una cartografia única dels programes d’educació i formació d’adults per a adults i cofinançats, i les mesures d’orientació i suport existents per als menys qualificats. El Xarxa Eurídice està format per unitats nacionals als països europeus i està coordinat per Agència Executiva d'Educació, Audiovisuals i Cultura.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències