Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

les parts interessades d'educació superior es reuneixen per discutir el finançament de l'educació superior a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

sense nomLa setmana vinent es reuniran més de 200 representants d’universitats, ministeris nacionals, agències de finançament, institucions de la UE i estudiants de més de 30 països de tota Europa (9-10 octubre 2014) a la Universitat de Bèrgam a Itàlia per al 2nd European University Association (EUA) Funding Forum, una plataforma estratègica d'alt nivell per a totes les parts interessades per controlar, debatre i donar forma als desenvolupaments relacionats amb el finançament de les universitats. El focus del Fòrum és "dissenyar estratègies per a un finançament eficient de les universitats".

Durant l’esdeveniment a Bèrgam, es presentarà als participants dues noves peces d’investigació i anàlisi d’EUA relacionades amb el finançament d’EE i tindran l’oportunitat de debatre i debatre una àmplia gamma de temes crucials per al futur de l’educació superior europea.

El director de Governació, Finançament i Desenvolupament de Polítiques Públiques de les EUA, Thomas Estermann, va dir: “Tenint en compte el context econòmic actual de molts països europeus, és important reunir diferents actors europeus per discutir estratègies efectives per garantir un finançament sostenible de l’educació superior europea. El Fòrum també és una oportunitat per recordar a les universitats que financen la importància crucial de la inversió en educació superior i investigació per al futur europeu ".

Després de la sessió d'obertura, EUA presentarà les conclusions del seu estudi en curs de les diferents "mesures d'eficiència" que han introduït molts governs nacionals a tot Europa, sobretot com a resposta a la contínua recessió econòmica. Aquestes mesures inclouen finançament "basat en el rendiment", esquemes d'excel·lència i fusions. L’anàlisi d’EUA, que forma part del projecte DEFINE, busca mapar les diferents mesures que s’estan aplicant a Europa i com poden afectar la gestió i les activitats universitàries.

Després d’una sessió de grups amb líders universitaris, les sessions paral·leles tractaran amb més profunditat qüestions més específiques com l’impacte de les mesures d’austeritat i el paper del lideratge universitari. A continuació, els experts nord-americans en educació superior examinaran clínicament les tendències de reestructuració en curs del sector universitari europeu i faran comparacions amb l'evolució dels Estats Units i el Canadà.

Per Divendres morning (3 October), EUA will launch and present the 2014 edition of its Public Funding Observatory,* which monitors the evolution of public funding to higher education institutions in nearly 30 European countries. The 2014 update of the Observatory – comprising an online tool and report which together provide country-level data and an analysis of funding trends in Europe — will be available online from 10 octubre.

Això proporcionarà antecedents útils per a un debat centrat en el finançament europeu i com la nova generació de programes de finançament de la UE està tenint un impacte en les universitats participants, en particular amb grans esquemes de finançament com Horizon 2020 o els fons estructurals i d'inversions europeus. Altres sessions temàtiques paral·leles donaran als participants l’oportunitat d’aprendre més i debatre una sèrie de temes relacionats amb el finançament amb més detall, inclosa la qüestió de com afecten els estudiants i les universitats els models de repartiment de costos en evolució.

anunci

Finally a panel of ‘Funders’, including representatives from public authorities, will share their perspectives on what role their institutions can play in fostering strategies for efficient funding of the sector, and what their expectations towards universities are.

El lloc web del fòrum inclou més informació sobre l'esdeveniment, inclòs el programa detallat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències