Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

Bèlgica viola Carta Social Europea sobre el càstig corporal

COMPARTIR:

publicat

on

castigar1En una decisió publicada la setmana passada, el Comitè Europeu de Drets Socials (ECSR) del Consell d'Europa ho ha fet va trobar que no es prohibeix el càstig corporal a la infància de manera suficientment clara, vinculant i precisa segons la legislació o la jurisprudència belga.

El Comitè, responsable de controlar l'aplicació de la Carta Social Europea, també assenyala que ha constatat reiteradament que la situació no era conforme amb l'article 17 de la Carta (Conclusions de 2011).

 La violència contra els nens, inclosos els càstigs corporals, és un abús important dels seus drets humans, i se'ls ha de garantir una igual protecció segons la llei. El Consell d’Europa ha estat treballant perquè els càstigs corporals dels nens fora de la llei a cadascun dels seus 47 països membres, i els programes de criança positius establerts pels governs per animar els pares a fer la família lliure de violència.

Queixes es van presentar al Consell d’Europa el febrer de 2013 contra set països membres (Bèlgica, Czech Republic, França, Irlanda, Itàlia, Xipre, Eslovènia) per una ONG amb estatus participatiu al Consell d’Europa, l’Associació per a la Protecció de Tots els Infants (APPROACH), a causa de la “manca de prohibició explícita i efectiva de tots els càstigs corporals de nens, a la família, a les escoles i en altres entorns ”.

 La Carta Social Europea, la contrapartida de la Convenció Europea de Drets Humans en matèria de drets econòmics i socials, és un tractat internacional jurídicament vinculant que els Estats es comprometen a complir després de la seva ratificació. Bèlgica va ratificar la Carta revisada el març del 2004.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències