Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

#Dietasaludable: de la granja a la taquilla: fusió dels programes de fruita i llet de la UE per a escolars

COMPARTIR:

publicat

on

Marc Tarabella i una poma

The EU’s fruit and vegetable scheme for schools is to be merged with the school milk scheme. In the process MEPs have secured additional funding for the programmes which aim to help schools serve children fresh produce. The new joint scheme is to be debated at plenary on Monday 7 March, with members voting on it the following day. In an interview ahead of next week’s debate Marc Tarabella, the author of Parliament’s report on the issue, has a very simple and familiar message: “An apple a day…”

Com canviarà el finançament del programa?

Hem incrementat el finançament de l’esquema de llet per milions d’euros anuals de 20. Hem hagut de reequilibrar el sistema per donar més finançament als nous estats membres, per exemple Croàcia, i no penalitzar al mateix temps altres països que han estat utilitzant aquests programes molt bé durant molt de temps. També vàrem garantir una distribució més equitativa dels fons a través de criteris objectius, com ara el nombre de nens de sis a deu anys en un país determinat.

Els preus de la llet i la fruita han disminuït. Podria aquest programa ser una oportunitat per als agricultors de posar els seus productes al mercat a bon preu?

L’embargament rus va crear molts problemes. El programa podria ser útil per als agricultors, però hem de tenir en compte que no hi ha una quantitat enorme de diners; el pressupost per al règim de fruita i llet ascendeix a 0.5% del pressupost anual de la política agrícola comuna. Hem de trobar altres mercats, però la prioritat és augmentar la demanda interna de fruites, verdures i llet. A 24 dels estats membres hi ha una manca de consum de fruites i verdures fresques. L’augment de la demanda interna també és molt bo per a la salut.

Es posa més èmfasi en el vessant educatiu del programa, què passarà realment a les escoles?

anunci

No determinem les accions precises. A Brussel·les no es decideix tot, sinó que correspon als països i autoritats nacionals posar en marxa les mesures educatives. Per exemple, es poden fer visites a granges. Els nens beuen llet, però mai no veuen com s'ha produït. Seria bo crear un vincle entre els productors i els consumidors.

Si sigueu el director d’una escola com s’observaria el menú? I quina és la vostra fruita preferida?

In wintertime there would probably be soup on the menu, a vegetable soup for all the children at lunchtime. I myself like to have an apple between breakfast and lunch. An apple a day keeps the doctor away after all…

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències