Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

#Erasmus: Nou informe sobre el foment de la mobilitat a la FP recolzat pels eurodiputats

COMPARTIR:

publicat

on

ErasmusLa mobilitat en l'educació i la formació professional (FP) és essencial per garantir el desenvolupament personal, la millora de les competències lingüístiques i l'ocupabilitat. Tot i que la majoria d'estudiants universitaris participen en programes d'intercanvi, encara només l'1% dels aprenents i altres joves actualment en formació professional estan implicats en un programa de mobilitat. L'informe sobre Erasmus+ i altres eines per fomentar la mobilitat en FP ha estat adoptat avui per una àmplia majoria. Aquest informe d'iniciativa ha de cridar l'atenció de la Comissió i dels estats membres sobre la necessitat d'implementar mesures per fomentar la mobilitat en l'ensenyament professional, com ara la creació d'una finestreta única per centralitzar la informació i facilitar els contactes entre tots els agents implicats en els programes de mobilitat.

Entre els que donen suport al informe dels Verds / ALE MEP Ernest Maragall és el Grup ALDE.

L'ombra d'ALDE, Ilhan Kyuchyuk, va comentar després de la votació: "L'educació orientada a l'experiència i, per descomptat, la mobilitat d'aprenentatge i formació que hi ha, incorpora aportacions de l'entorn empresarial i permet als participants reaccionar de manera flexible davant el món que canvia ràpidament. Això és cada cop més important, ja que el mercat laboral exigeix ​​coneixements i habilitats professionals i reals. Si es desenvolupa adequadament, l'FP pot ajudar els joves i els adults amb talent a sortir de l'atur i assolir tot el seu potencial. Els programes de mobilitat reforcen la competitivitat del mercat laboral europeu, però el que també és molt important és que la mobilitat d'aprenentatge i formació millora la participació dels participants en les activitats socials".

L'eurodiputat d'ALDE Enrique Calvet Chambon, coponent del dictamen de la Comissió d'Ocupació i Afers Socials, ha afegit: "Estic encantat com a coponent de dir que és el moment que el Parlament Europeu promogui la mobilitat en l'educació i la formació professional. (FP) ha arribat. Finalment, la UE avança cap a una educació i formació professional comuns. Aquesta iniciativa millorarà la cohesió i la integració social i sostenirà la innovació, el creixement i l'ocupació. La Comissió ha de garantir el suport als projectes Erasmus+. Això s'ha de fer proporcionant mitjans econòmics suficients i ampliant la seva capacitat per oferir mobilitat en els programes d'FP".

No obstant això, els eurodiputats van rebutjar una esmena que demanava la documentació sobre el programa que es facilitarà a les llengües dels sistemes escolars en els països en els quals opera Erasmus +. S'esperava que fer els documents disponibles en els idiomes de l'educació, com el català, el basc i altres ajudaria a millorar l'accés al règim.

 Erasmus+ es va llançar el 2014 i reuneix tots els programes d'educació, formació, joventut i esport de la UE, permetent als estudiants i a molts joves estudiar en un altre país europeu. Més de 3 milions d'europeus han participat des de l'inici del programa Erasmus original el 1987.

 El ponent Maragall ha dit que, tot i que lamenta l'"oportunitat perduda" sobre les llengües, confia que les recomanacions aprovades en el seu informe ajudaran a millorar la mobilitat dels joves aprenents i estudiants de formació professional. Considera que la millora de la mobilitat en la formació professional pot aportar una gran contribució a la lluita contra l'atur juvenil a Europa.

anunci

 Maragall va dir: “Tot i que Erasmus+ ha estat un gran èxit fins ara, encara no ha estat capaç d'aprofitar tot el potencial de millorar la mobilitat en la formació professional, especialment per ajudar a fer front a l'atur juvenil. Una major mobilitat significa una major ocupabilitat, i aquesta és la veritable promesa d'Erasmus+. Hi ha moltes coses en aquest informe que ajudaran a millorar la mobilitat, inclosa la creació d'associacions entre sectors per crear programes de formació professional per als aprenents a l'estranger.

“Millorar l'accés també és de vital importància, i fer que la informació estigui disponible en els idiomes dels sol·licitants és fonamental per a això. És per això que va ser una oportunitat tan perduda rebutjar una esmena que requeriria que la informació sobre Erasmus+ estigués disponible en els idiomes escolars de cada país.

“No hi ha millor manera de millorar l'accés a un programa com Erasmus+ que posar la informació disponible en les llengües natives dels sol·licitants. És una qüestió de lamentar que un altre eurodiputat hagi optat per votar en contra d'aquesta esmena, aparentment per raons polítiques de partit estretes. No obstant això, no hem de deixar que això ens distregui de treballar junts per desbloquejar el potencial d'Erasmus+ per a una nova generació de joves europeus".

 Les innovacions específiques de l'informe inclouen la simplificació del procés d'aplicació Erasmus +, reforçant el paper de les institucions intermediàries, tant territorials com sectorials, que participen en la preparació, gestió i seguiment de la mobilitat, la validació i el reconeixement d'habilitats i competències, períodes de mobilitat, facilitant mesures financeres complementàries, proporcionant als professors una formació i un desenvolupament professional adequats.

 L'informe afirma que Erasmus + pot ser part de la resposta a la situació econòmica i social actual dels diferents països europeus i reduir els índexs, especialment, de l'atur juvenil mitjançant la construcció de vincles forts entre l'educació i la formació i l'ocupació.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències