Nou #Erasmus: Més oportunitats per als joves desfavorits

| Febrer 20, 2019
Grup d'amics del projecte Erasmus rient en veu alta © AP Imatges / Unió Europea-EP El nou programa Erasmus se centra en joves amb menys oportunitats, permetent que més persones participin © AP Images / EU-EP

L'Erasmus ha de triplicar els seus fons, permetre que més persones participin i s'adaptin a les necessitats dels participants.

El Comitè de Cultura i Educació va aprovar el dimecres (20 de febrer) el programa Erasmus de propera generació, que proposa un conjunt detallat de mesures per aixecar totes les barreres econòmiques, socials i culturals i permetre que més persones participin en diferents programes de mobilitat d'aprenentatge.

Estratègies nacionals per fomentar la participació de persones amb menys oportunitats

Els diputats europeus demanen a la Comissió Europea i les agències nacionals Erasmus que redactin un marc europeu d'inclusió i desenvolupin estratègies d'inclusió nacionals. Aquestes mesures podrien incloure l'adequació del finançament a les necessitats dels participants i, en particular, el suport financer a la mobilitat, l'ajustament de subvencions mensuals i la revisió periòdica dels costos de subsistència i de vida.

També s'hauria de preveure un suport especial a la mobilitat de les persones amb menys oportunitats i incloure capacitació lingüística, suport administratiu o oportunitats d'aprenentatge electrònic.

El nou grup proposat de "associacions de petites dimensions" permetria a les organitzacions amb poca experiència o petita capacitat operativa participar en el programa, especialment organitzacions de base o organitzacions que treballen directament amb persones desfavorides.

Noves accions Erasmus

Els diputats també reassignen el pressupost a diferents elements del programa, oferint als empleats joves i als entrenadors esportius l'opció de participar en els esquemes de mobilitat del personal preescolar i d'educació primerenca. Els intercanvis d'educació professional, especialment a les regions frontereres, també es prioritzen en el nou programa, i el seu pressupost també s'ha incrementat en el text aprovat.

Cofinançament d'altres programes europeus

Els diputats europeus proposen més sinergies amb altres programes de finançament europeus, de manera que es pugui utilitzar el cofinançament per complementar les subvencions, el transport, els costos de vida per als estudiants desfavorits, ajustar-se segons sigui necessari o finançar nous projectes.

Milan ZVER (PPE, SI), ponent, va dir: "Els programes europeus han de ser igualment accessibles per a tots els ciutadans europeus, independentment del seu rerefons socioeconòmic. El meu primer objectiu és fer que Erasmus + el programa d'inclusió número u. Vam fer que el programa fos molt més just i inclusiu. El Parlament haurà de lluitar fortament per triplicar el pressupost global. Per això és molt important tenir un fort suport d'altres grups polítics ".

Petra KAMMEREVERT (S & D, DE), presidenta de la Comissió de Cultura, va dir: "El nou Erasmus ha de ser veritablement obert a tothom i animar a tothom a la societat a participar. Volem un accés no discriminatori i sense obstacles. Els professors d'educació preescolar i primària han de poder beneficiar-se de les activitats de mobilitat. Els estudiants i els estudiants professionals han de rebre assistència financera i estructural addicional per obtenir una experiència d'aprenentatge de qualitat i adquirir les habilitats necessàries per al seu desenvolupament personal i perspectives de treball futures ".

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, Erasmus, Erasmus +, EU, EU, Parlament Europeu

Els comentaris estan tancats.