#EuropeanEducationArea - Aliances 54 que competeixen per esdevenir les primeres universitats europees

La primera trucada pilot sota el Iniciativa d’Universitats Europees ha donat lloc a aplicacions d’aliances 54, que han implicat més d’institucions d’educació superior 300 de països europeus 31, inclosos tots els estats membres de la UE.

Les institucions inclouen universitats integrals i basades en la investigació, universitats de ciències aplicades, universitats tècniques, escoles d'art i medicina. Al voltant de 80% de les aliances proposades tenen entre cinc i vuit socis, creant ponts educatius a tot Europa i assegurant una àmplia cobertura geogràfica.

Tibor Navracsics, comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esports, va dir: “Estic encantat de veure tan gran interès en la nova iniciativa de les universitats europees, que reuneix una àmplia gamma d'institucions d'educació superior de tot Europa. Això demostra que les universitats europees estan disposades a cooperar més de prop que mai. Estic convençut que aquesta iniciativa, un element clau de l'Espai Europeu de l'Educació, serà un autèntic canvi de joc per a una Europa que permeti a les noves generacions cooperar i treballar dins de les cultures europees i mundials, en diferents idiomes i entre fronteres, sectors i disciplines acadèmiques. "

60 milions d’euros s’han destinat a aquest primer pilot dins de l’equip Erasmus + programa; i les primeres universitats europees 12 haurien de ser seleccionades per l'estiu 2019. Una segona convocatòria pilot seguirà a finals d’any, amb un desplegament complet de la iniciativa prevista en el futur programa Erasmus a partir de 2021. L’objectiu és construir almenys vint universitats europees per part de 2024 en el context del Espai Europeu d'Educació.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, L'aprenentatge d'adults, Educació, Erasmus +, EU, Comissió Europea, universitats

Els comentaris estan tancats.