# Erasmus + 2021-2027: més persones experimenten intercanvis d’aprenentatge a Europa

Els diputats europeus van confirmar dijous (28 March) que els fons per al proper programa Erasmus + haurien de triplicar-se per permetre la participació de més persones, millorant l’adaptació de les subvencions a les seves necessitats.

Per a la propera generació del programa Erasmus +, un dels objectius principals del Parlament és que més joves participin en els diferents programes de mobilitat d'aprenentatge. Per tant, proposa un conjunt detallat de mesures per aixecar totes les barreres econòmiques, socials i culturals.

Estratègies nacionals per fomentar la participació de persones amb menys oportunitats

Per adaptar millor el programa a les necessitats de les persones més desfavorides i augmentar la seva participació, els diputats europeus van proposar que la Comissió Europea i les agències nacionals Erasmus elaboressin un marc d’inclusió europeu i desenvolupessin estratègies d’inclusió nacionals. Podrien preveure mesures per donar més suport financer a la mobilitat, ajustar les subvencions mensuals i revisar regularment els costos de vida i subsistència. Un altre suport especial hauria d’incloure formació en idiomes, suport administratiu i oportunitats d’aprenentatge electrònic.

Noves accions Erasmus

Els diputats també assignen de nou el pressupost a diferents parts del programa per reflectir aquestes prioritats, oferint als professionals de l'educació infantil i de l'educació primerenca, joves atletes i esportius l'opció de participar en programes de mobilitat. Els intercanvis d’educació professional, especialment a les regions frontereres, també seran una prioritat en el nou programa i tindran un pressupost més gran.

Cofinançament d'altres programes europeus

Més sinergies amb altres programes europeus de finançament permetrien que molts programes de qualitat que actualment no es puguin finançar amb l’Erasmus es puguin beneficiar d’un finançament combinat per complementar l’ajust de les subvencions, el transport, els costos de vida per als estudiants desfavorits o per finançar nous projectes.

“El nostre objectiu és fer que el nou programa Erasmus + sigui més fàcil d'utilitzar i inclusiu, accessible i just per a tots els grups de joves i adults, independentment de la seva situació econòmica i d'altres circumstàncies.

“Erasmus + no només permet als participants estudiar i entrenar a l'estranger, sinó que també ajuda a reforçar la identitat europea i millora les oportunitats d'ocupació. Ofereix als participants coneixements i habilitats per enriquir la seva vida personal i professional.

“Crec que invertir en Erasmus està invertint en el futur de la UE. Demano de nou a la Comissió Europea i als estats membres que donin suport al triple augment del pressupost en el trilogi ", va dir el ponent. Milan ZVER (EPP, SI) durant el debat en ple.

Propers passos

El text final ha de ser negociat i acordat amb el Consell en la propera legislatura.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, Erasmus, Erasmus +, EU

Els comentaris estan tancats.