La Comissió celebra el 30th anniversari de #JeanMonnetActivities que promou estudis europeus a tot el món

A 18 Juny, comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esport Tibor Navracsics (A la foto) va acollir un esdeveniment d'alt nivell per celebrar els anys d'excel·lència 30 en la docència i la investigació sobre la UE. Les activitats de Jean Monnet formen part del programa Erasmus +. Es dediquen a promoure l’excel·lència en estudis europeus a nivell d’ensenyament superior a tot el món, així com connectar acadèmics, investigadors i responsables polítics. Entre 1989 i 2019, el Activitats de Jean Monnet han donat suport a les universitats de 1,000 més enllà dels països de 100, cosa que els permet oferir cursos sobre estudis europeus com a part dels seus currículums. Ara, els estudiants de 300,000 es beneficien cada any.

Comissari Navracsics va dir: "Estem celebrant 30 anys d'activitats Jean Monnet en un moment en què es necessiten més que mai. Generen coneixements que reforcen la Unió Europea i milloren la comprensió de la integració europea, especialment entre els joves. El següent pas és ampliar aquestes activitats a les escoles. L'aprenentatge sobre la Unió Europea des de ben jove ajudarà a potenciar els joves perquè es converteixin en ciutadans europeus informats, implicats en els processos democràtics que configuren el seu futur. Les activitats de Jean Monnet contribueixen a fer que el projecte europeu sigui més tangible i resistent ".

Cada any, les activitats de Jean Monnet financen més de noves mesures 250, que impliquen al voltant de professors universitaris de 9,000 i de moltes altres persones i institucions. Fins ara s'han donat suport a més de les accions de 5,000.

Des de la seva posada en marxa a 1989, la iniciativa ha permès a milers de publicacions de recerca en l'àmbit d'estudis europeus que cobreixen diverses disciplines i àmbits de política com el dret europeu, la història de la integració europea, la innovació, l'ocupació, la defensa, la migració, la sanitat i l'energia , transport i acció climàtica. Gran part d’aquests coneixements d’última generació han aparegut a les revistes d’alt nivell i als fòrums informatius que influeixen en el debat i donen suport a una millor formulació de polítiques a nivell nacional i europeu, cosa que suposa una diferència en la vida i les oportunitats de les persones.

Les activitats de Jean Monnet han esdevingut veritablement globals: a 2018, 60% de les sol·licituds de subvenció de 1,300 van venir de països de fora de la Unió Europea.

La proposta de la Comissió Europea per al futur programa Erasmus (2021-2027) preveu ampliar les activitats de Jean Monnet a altres sectors de l'educació, especialment a les escoles, per conscienciar els joves sobre la Unió Europea.

Fons

Anomenat després de Jean Monnet (1888-1979), un dels pares fundadors de la Unió Europea, les activitats de Jean Monnet formen part de Erasmus +, el programa europeu de suport a l'educació, la formació, la joventut i l'esport. Estan oberts a estudiosos de qualsevol institució d'ensenyament superior reconeguda oficialment, que ajudi a ampliar la docència i la investigació relacionada amb la Unió Europea als països on el coneixement del mateix és molt limitat.

Els destinataris de les beques Jean Monnet gaudeixen de plena llibertat acadèmica i s'espera que produeixin treballs rigorosos i independents.

Les activitats de Jean Monnet també donen suport a diverses institucions designades d’Europa per aconseguir l’excel·lència en estudis i investigacions europees.

L'esdeveniment d'avui a Brussel·les forma part de la campanya de la Comissió Europea per celebrar tres dècades d'èxits realitzats per les activitats de Jean Monnet. Aquesta campanya durarà fins al final de 2019, amb centenars d'esdeveniments i activitats arreu del món on els beneficiaris passats i actuals de les activitats de Jean Monnet fan servir la ocasió del 30th Aniversari per a debats, conferències, tallers i altres activitats per a estudiants, responsables polítics i ciutadans.

Més informació

Full de dades

Erasmus + / Jean Monnet lloc web

Fullet informatiu de Sibiu: invertir en joves

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, Erasmus, Erasmus +, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.