Nou informe: cal fer més feina per garantir que tots els nens a Europa tinguin accés a #QualityEarlyEducation and care

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat el seu darrer informe sobre Dades clau sobre educació i atenció infantils a Europa. L’informe conclou que molts països europeus no ofereixen accés universal a educació i atenció primordials de primera qualitat.

Educació, Cultura, Joventut i Esport Comissionat Tibor Navracsics (a la foto), va dir: "Necessitem clarament fer més per assegurar-se que tots els nens de la UE tinguin accés a una educació i una atenció de qualitat de la primera infància. Això és vital per donar a tothom el millor començament de la vida i construir societats justes, cohesives i resistents. Aquest informe mostra el que fan els països per garantir l'accés i la qualitat i ens permet concentrar els nostres esforços en àrees específiques de millora. Alguns països estan fent bé, mentre que altres es queden enrere. A mesura que continuem construint un veritable Espai Europeu d'Educació, aquest informe és una bona base per seguir treballant per garantir l'accés universal a tota la Unió Europea. ”Sis dimensions de qualitat s’analitzen a l’informe: governança, accés, mà d'obra, directrius educatives. com a seguiment i avaluació dels sistemes d’educació i atenció infantils.

Aquests aspectes són també el focus de la recent adopció Recomanació del Consell sobre Sistemes d'atenció i educació infantil d'alta qualitat. Aquesta Recomanació, que és un dels pilars bàsics de l’Espai Europeu d’Educació que la Comissió té intenció de construir amb els estats membres per part de 2025, està dissenyada per ajudar a desenvolupar una comprensió comuna del que constitueix la prestació de serveis de bona qualitat i donar suport als estats membres per millorar l’accés a i qualitat dels seus sistemes. Com mostra l’informe d’avui, molts països europeus encara no poden oferir educació i atenció de bona qualitat a totes les edats de la primera infància, sovint mantenint una divisió entre l’atenció infantil i l’educació preescolar.

L’informe està disponible online.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, EU, Comissió Europea, Publicacions

Els comentaris estan tancats.