Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

Nou informe: cal treballar més per garantir que tots els nens a Europa tinguin accés a #QualityEarlyEducation i atenció

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea Xarxa Eurydice ha publicat el seu darrer informe sobre Dades clau sobre l'educació i l'atenció a la primera infància a Europa. L'informe conclou que molts països europeus no ofereixen accés universal a una educació i atenció infantil d'alta qualitat.

Comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics (a la foto) va dir: "Clarament hem de fer més per assegurar-nos que tots els nens de la UE tinguin accés a una educació i atenció infantil de qualitat. Això és vital per donar a tothom el millor començament a la vida i per construir societats justes, cohesionades i resilients. Aquest informe mostra què estan fent els països per garantir l'accés i la qualitat i ens permet concentrar els nostres esforços en àrees específiques de millora. Alguns països van bé, mentre que d'altres es queden enrere. A mesura que continuem construint un veritable Espai Europeu d'Educació, aquest informe és una bona base per seguir treballant per garantir l'accés universal a tota la UE". A l'informe s'analitzen sis dimensions de qualitat: la governança, l'accés, la plantilla, les directrius educatives, així com el seguiment i l'avaluació dels sistemes d'educació i atenció infantil.

Aquests aspectes també són el focus dels recentment adoptats Recomanació del Consell sobre sistemes d'educació i atenció infantil d'alta qualitat. Aquesta Recomanació, que és un dels eixos de l'Espai Europeu d'Educació que la Comissió pretén construir amb els estats membres per al 2025, està dissenyada per ajudar a desenvolupar una comprensió comuna del que constitueix una prestació de serveis de bona qualitat i per donar suport als estats membres per millorar l'accés a i la qualitat dels seus sistemes. Tal com mostra l'informe publicat avui, molts països europeus encara no poden oferir educació i atenció de bona qualitat a totes les edats de la primera infància, mantenint sovint una divisió entre l'atenció infantil i l'educació infantil.

L’informe està disponible online.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències