Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

#Coronavirus: el Regne Unit diu que tornar als nens a l'escola és una prioritat nacional

col·laborador convidat

publicat

on

Corona virus

La Comissió aprova una ajuda italiana de 40 milions d’euros per donar suport a les activitats de recerca i desenvolupament relacionades amb el coronavirus

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat una mesura d'ajut italiana de 40 milions d'euros per donar suport a la investigació i desenvolupament relacionats amb el coronavirus (R + D) per part de l'empresa biotecnològica ReiThera Srl La mesura es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Aquesta mesura italiana de 40 milions d'euros donarà suport a la investigació d'una nova vacuna contra el coronavirus. Continuem treballant estretament amb els estats membres per donar suport a mesures que ens puguin ajudar a trobar solucions per combatre la pandèmia, d'acord amb les normes de la UE ".

La mesura d'ajut italiana

Itàlia ho va notificar a la Comissió en virtut de l 'acord Marc temporal una mesura d’ajut de 40 milions d’euros per donar suport a activitats d’R + D relacionades amb el coronavirus de ReiThera Srl, una empresa de biotecnologia de mida mitjana situada a la regió del Laci. El suport públic es concretarà en una subvenció directa.

L’objectiu de la mesura és donar suport al desenvolupament d’una nova vacuna contra el coronavirus, contribuint a trobar solucions per respondre a l’actual crisi sanitària. La vacuna candidata desenvolupada per ReiThera ha estat avaluada en estudis preclínics i en un estudi clínic de fase I que ha demostrat que és segura en adults i persones grans. La mesura donarà suport a la creació i implementació del següent pas de desenvolupament, un estudi de fase II / III per confirmar la seguretat i demostrar l'eficàcia.

La Comissió va trobar que aquesta mesura d'ajut s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) l'ajut cobrirà menys del 60% dels costos rellevants de R + D; i (ii) els resultats de les activitats d'investigació es posaran a disposició de tercers a l'Espai Econòmic Europeu en condicions de mercat no discriminatòries mitjançant llicències no exclusives.

La Comissió va concloure que la mesura italiana és necessària, adequada i proporcionada per combatre la crisi sanitària, d’acord amb l’article 107 (3) (c) del TFUE i les condicions establertes al marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'ajut en virtut de les normes sobre ajuts estatals de la UE.

Fons

La Comissió ha adoptat una Marc temporal permetre als estats membres utilitzar la plena flexibilitat prevista en les normes d’ajuda estatal per donar suport a l’economia en el context del brot de coronavirus. El marc temporal, modificat el 3 abril, 8 Mai, 29 juny, 13 octubre 2020 i 28 January 2021, preveu els tipus següents d’ajut que poden concedir els estats membres:

(I) Ajuts directes, injeccions patrimonials, avantatges fiscals selectius i pagaments anticipats de fins a 225,000 € a una empresa activa en el sector agrícola primari, 270,000 € a una empresa activa en el sector de la pesca i l’aqüicultura i 1.8 milions d’euros a una empresa activa en la resta de sectors per atendre les seves urgents necessitats de liquiditat. Els estats membres també poden concedir, fins al valor nominal d’1.8 milions d’euros per empresa, préstecs amb interès zero o garanties en préstecs que cobreixin el 100% del risc, excepte en el sector de l’agricultura primària i en el sector de la pesca i l’aqüicultura, on els límits de S’apliquen 225,000 € i 270,000 € per empresa respectivament.

(Ii) Garanties estatals per als préstecs de les empreses per assegurar que els bancs continuïn proporcionant préstecs als clients que els necessiten. Aquestes garanties estatals poden cobrir fins a un 90% del risc dels préstecs per ajudar les empreses a cobrir les necessitats d'inversió de capital i treballs immediats.

(iii) Préstecs públics subvencionats a empreses (deute superior i subordinat) amb tipus d'interès favorables a les empreses. Aquests préstecs poden ajudar les empreses a cobrir les necessitats immediates de capital de treball i inversions.

(iv) Garanties per als bancs que orientin l'ajut estatal a l'economia real que aquesta ajuda es considera una ajuda directa als clients dels bancs, no als mateixos bancs, i dóna orientacions sobre com garantir una distorsió mínima de la competència entre bancs.

(V) Assegurança pública de crèdit a l'exportació a curt termini per a tots els països, sense la necessitat que l’estat membre en qüestió demostri que el país respectiu és “no comercialitzable”.

(Vi) Suport a la investigació i desenvolupament relacionats amb el coronavirus (R + D) per fer front a l’actual crisi sanitària en forma d’ajuts directes, avenços reemborsables o avantatges fiscals. Es pot concedir un plus per a projectes de cooperació transfronterera entre els Estats membres.

(vii) Suport a la construcció i escalat d’instal·lacions de proves per desenvolupar i provar productes (incloses vacunes, ventiladors i roba de protecció) útils per combatre el brot de coronavirus fins al primer desplegament industrial. Es pot adoptar com a subvencions directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a la concessió de l’ajut.

(viii) Suport per a la producció de productes rellevants per afrontar el brot de coronavirus en forma d’ajuts directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a la concessió de l’ajut.

(ix) Suport dirigit en forma d’ajornament de pagaments d’impostos i / o suspensions de cotitzacions a la seguretat social per a aquells sectors, regions o per a tipus d’empreses que més afecten el brot.

(X) Suport dirigit en forma de subvencions salarials als empleats per a les empreses de sectors o regions que han patit la majoria de brots de coronavirus i, d’altra manera, haurien hagut d’acomiadar personal.

(xi) Ajuda de recapitalització orientada a empreses no financeres, si no hi ha cap altra solució adequada disponible. Hi ha garanties per evitar distorsions indegudes de la competència al mercat únic: condicions de la necessitat, adequació i mida de la intervenció; condicions sobre l'entrada de l'Estat al capital de les empreses i la remuneració; les condicions relatives a la sortida de l’Estat del capital de les empreses afectades; condicions relatives a la governança, inclosa la prohibició de dividends i els límits de remuneració per a la direcció; prohibició de la prohibició de subvencions i adquisicions creuades i mesures addicionals per limitar les distorsions de la competència; requisits de transparència i d'informes.

(xii) Suport per a costos fixos no coberts per a les empreses que s’enfronten a un descens de la facturació durant el període elegible d’un 30% com a mínim en comparació amb el mateix període del 2019 en el context del brot de coronavirus. El suport contribuirà a una part dels costos fixos dels beneficiaris que no estan coberts pels seus ingressos, fins a un import màxim de 10 milions d'euros per empresa.

La Comissió també permetrà als estats membres convertir fins al 31 de desembre de 2022 els instruments reemborsables (per exemple, garanties, préstecs, bestretes reemborsables) concedits en virtut del marc temporal en altres formes d’ajut, com ara subvencions directes, sempre que es compleixin les condicions del marc temporal.

El Marc temporal permet als estats membres combinar totes les mesures de suport entre si, excepte els préstecs i les garanties per al mateix préstec i que superin els llindars previstos pel Marc temporal. També permet als estats membres combinar totes les mesures de suport concedides en el marc temporal amb les possibilitats existents d’atorgar de minimis a una empresa de fins a 25,000 € en tres anys fiscals per a les empreses actives en el sector agrícola primari, 30,000 € en tres anys fiscals per empreses actives en el sector pesquer i aqüícola i 200,000 € en tres anys fiscals per a empreses actives en la resta de sectors. Al mateix temps, els estats membres s'han de comprometre a evitar una acumulació indeguda de mesures de suport per a les mateixes empreses per limitar el suport per satisfer les seves necessitats reals.

A més, el Marc temporal complementa les moltes altres possibilitats que ja tenen els estats membres per mitigar l'impacte socioeconòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes d'ajuda de la UE. El 13 de març de 2020, la Comissió va adoptar una Comunicació sobre una resposta econòmica coordinada al brot de COVID-19 establint aquestes possibilitats. Per exemple, els estats membres poden fer canvis generalment aplicables a favor de les empreses (per exemple, ajornar impostos o subvencionar treballs de curta durada en tots els sectors), que no queden fora de les normes d’ajut estatal. També poden concedir indemnitzacions a les empreses pels danys soferts i causats directament pel brot de coronavirus.

El marc temporal estarà vigent fins a finals de desembre de 2021. Amb l'objectiu de garantir la seguretat jurídica, la Comissió avaluarà abans d'aquesta data si cal ampliar-la.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.61774 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Notícies electròniques setmanals de la competició.

Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions que la Comissió ha fet per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

Seguir llegint

Corona virus

La UE coordina el lliurament urgent de vacunes COVID-19 a Moldàvia

Corresponsal Reporter de la UE

publicat

on

S'ha lliurat a Moldàvia un enviament de 21,600 dosis de vacunes COVID-19 des de Romania per donar suport a la resposta del país a la pandèmia. Aquest lliurament segueix la sol·licitud de vacunes de Moldàvia a través del mecanisme de protecció civil de la UE, al qual Romania ha respost ràpidament amb aquesta oferta.

El comissari de gestió de crisis, Janez Lenarčič, va dir: "Agraeixo Romania per la seva generosa i ràpida oferta a Moldàvia. El mecanisme de protecció civil de la UE continua facilitant la solidaritat durant l'actual pandèmia. Només a través de la cooperació i el suport mutu, tant a la UE com a fora, podem obtenir una resposta eficaç al COVID-19. Donar suport a la vacunació a nivell mundial és essencial per contenir la pandèmia COVID-19: cap país del món estarà segur fins que tothom estigui segur ”.

Des del començament de la pandèmia, Moldàvia ja ha rebut diverses altres ofertes coordinades a través del mecanisme:

  • 8 milions d'articles, incloses màscares quirúrgiques, màscares FFP3, vestits de protecció i guants oferts per Romania;
  • 55 ventiladors i 405,000 articles de màscares quirúrgiques, guants de protecció i vestits de protecció enviats per Txèquia;
  • gairebé 57,000 articles de protectors facials i líquid desinfectant posats a disposició de Polònia, i;
  • més de 6,000 articles de guants d'examen, desinfectant per a mans i mantes oferts per Àustria.

El mecanisme de protecció civil de la UE ha coordinat i cofinançat el lliurament de més de 15 milions d’assistències a 30 països per donar suport a la seva resposta al COVID-19, ja siguin equips de protecció individual, ventiladors, el reforç de personal mèdic o, més recentment, les vacunes. El primer lliurament de vacunes segons el mecanisme es va facilitar la setmana passada, quan els Països Baixos van enviar 38,610 dosis de vacunes COVID-19, juntament amb altres eines de vacunació, com ara xeringues i agulles, a les tres illes caribenques d’Aruba, Curaçao i Sint-Maarten, a resposta a la seva sol·licitud de suport.

A més de la coordinació de sol·licituds i ofertes realitzades a través del mecanisme, la UE també finança fins al 75% dels costos del transport de l’assistència.

Fons

El Mecanisme de Protecció Civil de la UE és una de les eines que ha estat fonamental per donar suport als països que sol·liciten ajuda durant la pandèmia del coronavirus. A través del mecanisme, el La UE contribueix a coordinar i finançar el lliurament d’equips i material mèdic i de protecció a tot Europa i al món, a països que busquen ajuda.

A més, de la UE rescEU reserva mèdica i el Instrument d’assistència d’emergència (ESI) han proporcionat un suport clau addicional a la resposta sanitària dels estats membres a la pandèmia.

Seguir llegint

Corona virus

Científics russos diuen que l’Sputnik V té un bon rendiment contra les mutacions COVID

Reuters

publicat

on

By

Un assaig rus que posa a prova l'eficàcia de la revacunació amb el tret Sputnik V per protegir-se contra les noves mutacions del coronavirus està produint forts resultats, van dir els investigadors el dissabte 27 de febrer escriu Polina Ivanova.

El mes passat, el president Vladimir Putin va ordenar revisar el 15 de març les vacunes produïdes per Rússia per determinar la seva eficàcia contra les noves variants que s'estenen a diferents parts del món.

"(A) un estudi recent realitzat pel Gamaleya Center a Rússia va demostrar que la vacunació amb la vacuna Sputnik V funciona molt bé contra les noves mutacions del coronavirus, incloses les soques de coronavirus del Regne Unit i Sud-àfrica", va dir Denis Logunov, subdirector de la central, que va desenvolupar el tret Sputnik V.

S'espera que els resultats de l'assaig es publiquin aviat, però aquest va ser el primer indici de com van les proves. Encara no hi havia més detalls disponibles.

Els anomenats trets de vectors virals, com Sputnik V i un tret desenvolupat per AstraZeneca, utilitzen virus modificats inofensius com a vehicles o vectors per transportar informació genètica que ajuda el cos a construir immunitat contra futures infeccions.

La revacunació va utilitzar el mateix tret de Sputnik V, basat en els mateixos vectors d’adenovirus. El judici va indicar que això no va afectar l'eficàcia, va dir Logunov en un comunicat a Reuters.

Alguns científics han plantejat el possible risc que el cos també desenvolupi immunitat contra el propi vector, reconeixent-lo com a intrús i intentant destruir-lo.

Però els desenvolupadors de l’Sputnik V no van estar d’acord que això plantejaria problemes a llarg termini.

"Creiem que les vacunes basades en vectors són realment millors per a les revacunacions futures que les vacunes basades en altres plataformes", va dir Logunov.

Va dir que els investigadors van trobar que els anticossos específics dels vectors utilitzats pel tret - que podrien generar una reacció antivectorial i soscavar el treball del tret mateix - van disminuir "ja als 56 dies després de la vacunació".

Aquesta conclusió es va basar en un assaig d’una vacuna contra l’Ebola desenvolupat anteriorment per l’Institut Gamaleya amb el mateix enfocament que per al tret Sputnik V.

La immunitat dels vectors no és una qüestió nova, però ha estat sotmesa a un control renovat, ja que empreses com Johnson & Johnson preveuen que les vacunes regulars contra COVID-19, com ara les vacunes contra la grip anuals, puguin ser necessàries per combatre noves variants del coronavirus.

Seguir llegint

Twitter

Facebook

Tendències