Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

Els llargs tancaments d’escoles pandèmiques d’Alemanya van afectar més els alumnes migrants

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Un llibre infantil en llengua estrangera apareix a les mans del treballador social Noor Zayed del projecte d’integració de migrants Stadtteilmuetter dirigit per la caritat protestant Diakonie al districte de Neukoelln, Alemanya, el 4 de maig de 2021. Fotografia presa el 4 de maig de 2021. REUTERS / Annegret Hilse
La treballadora social Noor Zayed del projecte d’integració de migrants Stadtteilmuetter dirigit per l’organització benèfica protestant Diakonie parla amb Um Wajih, una siriana mare de dos fills, al districte de Neukoelln, Alemanya, el 4 de maig de 2021. Fotografia presa el 4 de maig de 2021. REUTERS / Annegret Hilse

Quan un professor va dir a la mare siriana Um Wajih que l’alemany del seu fill de 9 anys s’havia deteriorat durant l’aturada de sis setmanes de la seva escola de Berlín, es va sentir trista però no es va sorprendre, escriu Joseph Nasr.

"Wajih havia agafat alemany ràpidament i estàvem molt orgullosos d'ell", va dir la mare de dos fills de 25 anys.

"Sabia que sense la pràctica oblidaria el que havia après, però no podia ajudar-lo".

anunci

El seu fill afronta un any més en una "classe de benvinguda" per a nens migrants fins que el seu alemany sigui prou bo per unir-se a companys nadius d'una escola del barri pobre de Neukoelln a Berlín.

El tancament d’escoles –que a Alemanya ha estat d’unes 30 setmanes des del març de l’any passat en comparació amb només 11 a França– ha augmentat encara més la bretxa educativa entre els alumnes migrants i els nadius d’Alemanya, entre els més alts del món industrialitzat.

Fins i tot abans de la pandèmia, la taxa d'abandonament dels immigrants es situava en el 18.2%, gairebé tres vegades la mitjana nacional.

anunci

Tancar aquesta bretxa és crucial, si no, corre el risc de descarrilar els esforços d'Alemanya per integrar més de dos milions de persones que van sol·licitar asil en els darrers set anys, principalment de Síria, l'Iraq i l'Afganistan, diuen els experts.

El coneixement de l’alemany i el manteniment d’aquestes són fonamentals.

"El major impacte de la pandèmia en la integració és la sobtada manca de contacte amb els alemanys", va dir Thomas Liebig de l'OCDE, una agrupació de països industrialitzats amb seu a París. "La majoria dels nens migrants no parlen alemany a casa, de manera que el contacte amb nadius és crucial".

Més del 50% dels alumnes nascuts a Alemanya de pares migrants no parlen alemany a casa, la taxa més alta de l'OCDE de 37 membres i en comparació amb el 35% a França. La xifra augmenta fins al 85% entre els alumnes no nascuts a Alemanya.

De vegades, els pares migrants que no tenen coneixements acadèmics i d’alemany han lluitat per ajudar els nens a escolaritzar-se a casa i recuperar l’aprenentatge perdut. També han hagut de lluitar amb el tancament escolar més freqüent, ja que sovint viuen en zones més pobres amb taxes d’infecció per COVID-19 més altes.

El govern de la cancellera Angela Merkel i els líders dels 16 estats alemanys, que dirigeixen la política educativa local, van optar per tancar escoles durant cadascuna de les tres onades de coronavirus mantenint obertes les fàbriques per protegir l'economia.

"La pandèmia va amplificar els problemes dels migrants", va dir Muna Naddaf, que lidera un projecte d'assessorament per a mares migrants dirigit pel grup benèfic Diakonie de l'Església Evangèlica a Neukoelln.

"De sobte van haver de fer front a més burocràcia, com administrar proves de coronavirus al seu fill o concertar una cita de vacunació. Hi ha molta confusió. Hem fet que la gent ens preguntés si és cert que beure te de gingebre fresc protegeix contra el virus i si la vacunació provoca infertilitat ".

Naddaf va connectar Um Wajih amb Noor Zayed, una mare i mentora àrab-alemanya, que li va assessorar sobre com mantenir el seu fill i la seva filla actius i estimulats durant els tancaments.

Els defectes de llarga durada del sistema educatiu alemany, com ara una infraestructura digital feble que obstaculitzava l’ensenyament en línia i els dies escolars curts, que deixaven als pares haver de reprendre la marxa, van agreujar els problemes dels migrants.

"GENERACIÓ PERDIDA"

Segons el Sindicat de Professors, només el 45% de les 40,000 escoles d’Alemanya tenien internet ràpida abans de la pandèmia, i les escoles estan obertes fins a les 1.30 hores en comparació amb almenys fins a les 3.30 hores a França.

Les escoles dels barris més pobres probablement no tenien infraestructura digital i els pares no podien permetre’s ordinadors portàtils ni atenció extraescolar.

Entre el 2000 i el 2013, Alemanya havia aconseguit reduir a la meitat l’abandonament escolar dels immigrants a aproximadament un 10% augmentant l’assistència lingüística a les escoles bressol i infants. Però els abandonaments han augmentat en els darrers anys a mesura que més alumnes de països amb nivells educatius més baixos com Síria, Afganistan, Iraq i Sudan s’han incorporat a les aules alemanyes.

El Sindicat de Professors diu que el 20% dels 10.9 milions d’alumnes d’Alemanya necessiten tutories addicionals per acabar amb èxit aquest curs escolar i s’espera que el nombre total d’abandonaments es dobli a més de 100,000.

"La bretxa educativa entre migrants i nadius creixerà", va dir el professor Axel Pluennecke, de l'Institut d'Investigacions Econòmiques de Colònia. "Necessitarem inversions massives en educació després de la pandèmia, incloses les tutories específiques, per evitar una generació perduda d'alumnes".

Corona virus

La Comissió aprova un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als ramaders afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema letó d’1.8 milions d’euros per donar suport als agricultors actius del sector ramader afectats pel brot de coronavirus. L'esquema es va aprovar en virtut de l'ajut estatal Marc temporal. Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura té com a objectiu mitigar la manca de liquiditat a què s’enfronten els beneficiaris i abordar part de les pèrdues que van patir a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern letó va haver d’implementar per limitar la propagació del virus. La Comissió va trobar que l'esquema s'ajusta a les condicions del marc temporal.

En particular, l’ajut (i) no superarà els 225,000 € per beneficiari; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar l’esquema segons les normes d’ajuts estatals de la UE. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64541 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió autoritza un sistema d'ajut francès de 3 milions d'euros per donar suport, mitjançant préstecs i inversions en renda variable, a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, els plans de França d’establir un fons de 3 milions d’euros que invertirà mitjançant instruments de deute i instruments de renda variable i híbrids en empreses afectades per la pandèmia. La mesura es va autoritzar en virtut del Marc d'Ajuda Estatal Temporal. L'esquema s'implementarà a través d'un fons, titulat "Fons de transició per a empreses afectades per la pandèmia COVID-19", amb un pressupost de 3 milions d'euros.

Segons aquest esquema, el suport es concretarà en (i) préstecs subordinats o participatius; i (ii) mesures de recapitalització, en particular instruments híbrids de capital i accions preferents sense vot. La mesura està oberta a empreses establertes a França i presents en tots els sectors (excepte el sector financer), que eren viables abans de la pandèmia de coronavirus i que han demostrat la viabilitat a llarg termini del seu model econòmic. Es preveu que entre 50 i 100 empreses es beneficiïn d’aquest esquema. La Comissió va considerar que les mesures complien les condicions establertes en el marc temporal.

La Comissió va concloure que la mesura era necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia de França, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i les condicions establertes en la supervisió temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va autoritzar aquests sistemes en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals.

anunci

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager (a la foto), la política de competència, va dir: "Aquest esquema de recapitalització de 3 milions d'euros permetrà a França donar suport a les empreses afectades per la pandèmia del coronavirus facilitant el seu accés al finançament en aquests moments difícils. Continuem treballant estretament amb els estats membres per trobar solucions pràctiques per mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus respectant la normativa de la UE ".

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències